Alper Gezeravcı'nın uzay görevi sona erdi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Ax-3 ekibi için Uluslararası Uzay İstasyonu'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Alper Gezeravcı'nın uzay görevi sona erdi
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi sona erdi
GİRİŞ 02.02.2024 18:01 GÜNCELLEME 02.02.2024 18:37
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Ax-3 ekibi için Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) uğurlama töreni düzenlendi.

Ax-3 ekibinin yarın Türkiye saatiyle 14:00'te Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılması bekleniyor. Dünyaya dönüş yolculuğu ise 12 saat sürecek. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uğurlama töreninde konuşma yaptı.

"BU BİR HİKAYENİN BAŞLANGIÇ NOKTASIYDI"

Gezeravcı, veda töreninde yaptığı konuşmada, "Gurur duyduğumuz tarihimizin devamı niteliğinde adım attığımız yeni Türkiye Yüzyılı'nda icra ettiğimiz Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevini gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum." dedi.

Gerçekleştirdikleri bu görevin geleceğin teminatı gençler için ilham verici bir başlangıç olmasını dileyen Gezeravcı, "Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış noktası değil. Bundan sonraki yolumuz tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 44
  • Kızılelma 3 ay önce Şikayet Et
    Bir ççekirdek çitleten eşşek hheykeli kadar olmasada bir aşama, Allah bize büyük düşünen, büyük işler için hedefller koyan, bunlar için adım atan yöneticiler nasip etsin. Nankörlere ve hainlere fırsat vermmessin
    Cevapla
  • Kızılelma 3 ay önce Şikayet Et
    Küçük düşünmenin dayanılmmaz aptallığı, siz herşeyle dalga geçtiniz, bir insan nasıl olurda kendine ve kendi insanına güvenmez, bu kadar aşağılık kompleksi olur.
    Cevapla
  • İşin Doğrusu 3 ay önce Şikayet Et
    Elon Musk ve Uzay Seyahat şirketi SpaceX' ten Allah razı olsun. Bizi uzaya çıkardılar. Yeniden kullanımlı roketleri olsun , uzay aracı olsun , fırlatma üssü olsun herşey çok güzeldi. Bi 55 milyon dolar daha bulursak gene SpaceX firmasını tercih etmeli.
    Cevapla
  • Çanakkale 3 ay önce Şikayet Et
    Bu keşif içindi.bizim araç nereye inecek.nasil parkedecek reise gelince anlatır.kucuk dusunme
    Cevapla
  • Arkut 3 ay önce Şikayet Et
    Beyin önemli beyin, senin gönderdiğin insan hepsinden kıymetli, yarın o dediklerini de yaparız ama sen mutlu olamazsın, çünkü beynini ihraç etmişsin
    Cevapla
  • bilse 3 ay önce Şikayet Et
    aynen kank parayla dahi olsa uzaya çıkabilmek nasıl bir fırsat anlayamazsın vermemiş mabud neylesin sultan mahmut
    Cevapla
  • Mert 3 ay önce Şikayet Et
    CHP için birde eşek heykeli yapsaydık ayda
    Cevapla
  • Arda da gelsin 3 ay önce Şikayet Et
    Yapılan işi küçümsemeyeceğim Elbette ki büyük bir adım Ancak şunu da belirtmek lazım uzay dediğimiz kısım Aslında atmosferin 5 katmanından dördüncüsü gerçek manada Uzay değil ayrıca Bulutlarda görünüyor uzayda Bulut falan olmaz Evet yerçekiminin etkisizleştiği bir alanda neler olur onu ölçmek için uygun bir ortam Ama doğru anlamak lazım belirtmek istedim
    Cevapla
  • Salih 3 ay önce Şikayet Et
    Adım adım inşallah kardeş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bodrum'da ormanı yakan sanığın cezası belli oldu
Gözü dönmüş adam, kadına çocuğunun gözü önünde tekme tokat saldırdı!