En verimli araç nasıl olur ben biliyorum diyorsan daydi TEKNOFEST’te yarışmaya!

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları başvuruları devam ediyor

En verimli araç nasıl olur ben biliyorum diyorsan daydi TEKNOFEST’te yarışmaya!
En verimli araç nasıl olur ben biliyorum diyorsan daydi TEKNOFEST’te yarışmaya!
GİRİŞ 05.02.2024 16:55 GÜNCELLEME 05.02.2024 16:55

Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm üniversite öğrencileri (lisans, yüksek lisans, doktora) ile bu yıl lise öğrencilerinin de katılımına açık olan yarışmaya başvurular 20 Şubat’a kadar yapılabiliyor.

Alternatif ve temiz enerji kaynaklarının otomotiv sanayiinde kullanımını yaygınlaştırmak ve alternatif enerjilerin araç teknolojilerinde kullanımı konusunda kamuoyunun ilgisini çekerek, farkındalık oluşturmayı amaçlayan yarışma Elektromobil (batarya beslemeli elektrikli araç) ve Hidromobil (hidrojen enerjili elektrikli araç) olmak üzere iki kategoride düzenleniyor. Her iki kategoride de birincileri 200.000, ikincileri 150.000, üçüncüleri ise 120.000TL’lik büyük ödüller bekliyor.

Tasarımından teknik donanımına kadar en verimli araçların ortaya çıkmasının amaçlandığı yarışmada; öğrencilerin araç teknolojileri konusunda bilgi birikimi ve deneyim kazanması hedeflenirken, konuyla ilgili araştırma imkânı edinip dünyadaki gelişmeleri takip etmesi de teşvik ediliyor. Elektrik ve hidrojen enerjisiyle çalışan araçlarla ilgili yerli üretimin artırılması, katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, geleceğin teknolojileri olan batarya beslemeli araçlar konusunda ülkemizde ve dünyada yoğun Ar-Ge çalışmaları yürütülürken, elektrikli araçların günlük yaşamımızdaki kullanımının daha da yaygınlaşacağı öngörülüyor. Gücünü araç üzerindeki depolanmış hidrojeni enerjiye çeviren yakıt pili sisteminden alan hidrojen enerjili araçlar ise gelecekte kullanımını yaygınlaştırmak için üzerinde çalışılan diğer bir alternatif ve temiz enerjili araçları oluşturuyor.

TEKNOFEST’TEN DOĞAN BAŞARININ GURURUYLA…

TEKNOFEST 2019'da Efficiency Challange yarışmasına katılarak “Tanıtım ve Yaygınlaştırma” ödülünü alan ODTÜ-TEK takımının ekip üyeleri Kasım 2021 tarihinde “Miltium Mekatronik Sistemleri” şirketini kurdu. Miltium özellikle savunma sanayinde kullanılmak üzere hassas pozisyonlu ürünleri geliştiriyor.

TEKNOFEST Girişim Programı mezunu da olan Miltium robotik alanında da faaliyetlerini sürdürerek çeşitli savunma sanayi firmalarına hizmet ve ürünler sunuyor. TEKNOFEST’ten doğan birçok başarı hikayesinden biri olan Miltium yoluna emin adımlarla devam ediyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!