Geleceğin ulaşımı başladı mı? İlk kez bir otomobil başarıyla uçtu...
Alef Aeronautics, otomobil ve havacılık tarihine geçecek bir gelişmeye imza atarak, yola elverişli elektrikli aracının dikey olarak havalandığı ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.
Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen uçan arabalar artık hayal değil. ABD merkezli otomobil üreticisi Alef Aeronautics, geliştirdiği elektrikli ve yola uygun Model Zero prototipi ile ilk dikey kalkışını gerçekleştirdi.
Kaliforniya’da kapalı bir yolda yapılan test uçuşunda, siyah prototip önce normal bir araba gibi sürüldü, ardından havalanarak başka bir aracın üzerinden süzüldü. Alef CEO’su Jim Dukhovny, bu anı, Wright Kardeşler’in 1903’teki ilk uçuşuna benzeterek, "Bir otomobilin dikey olarak sürüldüğü ve havalandığı kamuya açık ilk video" ifadelerini kullandı.
MODEL A: UÇAN ARABALAR ÇAĞI BAŞLIYOR
Alef’in yeni modeli Model A, 110 mil uçuş ve 200 mil sürüş menziline sahip olacak. Aracın tasarımı, gizlenmiş sekiz bağımsız rotorla stabil uçuş sağlarken, tekerlek içindeki dört küçük motor sayesinde elektrikli bir otomobil gibi hareket edebiliyor.
Ancak Model A’nın karayolundaki maksimum hızı sadece 25 mil/saat.
Diğer uçan araçlardan farklı olarak, eVTOL uçakları gibi bir piste veya özel kalkış alanına ihtiyaç duymadan şehir içinde kullanım için tasarlanan Model A, engel tespit sistemi, süzülerek iniş kabiliyeti ve acil durumlar için balistik paraşüt gibi güvenlik özelliklerine sahip olacak.
FİYATI VE GELECEK PLANLARI
Şirket, 300.000 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak Model A için şimdiye kadar 3.300 ön sipariş aldığını duyurdu. 150 dolar depozito ile rezervasyon yapılabilen aracın teslimatlarının 2025’te başlaması bekleniyor.
Bununla yetinmeyen Alef, 2035 yılına kadar dört yolcu kapasiteli ve 200 mil uçuş, 400 mil sürüş menziline sahip Model Z’yi piyasaya sürmeyi planlıyor.
Uçan arabaların trafiği nasıl etkileyeceği ve yasal düzenlemelerin nasıl şekilleneceği merak konusu olurken, Alef’in başarısı, geleceğin ulaşımında devrim niteliğinde bir adım olarak görülüyor.
-
Ali ihsan 2 ay önce Şikayet EtGörüntüsü çok çirkin bir araba.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Nihayet 2 ay önce Şikayet EtVe nihayet UFO teknolojisinin ilk temelleri atılmış oldu..Çok ileri aşamalarda orta camekanlı kısım sabit kalıp tekerleklerin olduğu kısımlar döner disk halini alacakBeğen
-
Kosovalı 51 2 ay önce Şikayet EtBizdede Tofaş Slx modeli mevcut. En ufak bir kaza anında ortadan ikiye katlanıp şoför ve yolcuyu koltuğu ile araçtan fırlatıyor.Beğen
-
Gurbet 2 ay önce Şikayet EtSınır güvenliği ne olacak çok tehlikeli gümrük vermeden devletler arası yukarıdan geçiş Yapacak çok tehlikeli kaçakçılar teröristler bunların nasıl kontrol edilecek kaçakçılık çoğalacakBeğen
-
Kamil 2 ay önce Şikayet EtDrone + Otomobil Karışımı Hibrid Konsept tasarımlar var . Dört adet türbin pervaneli Drone Modülü otomobile kenetli oluyor . Otomobil park ettiğinde , Drone Modülü kenetleri gövdeden ayrılıyor , 4 Türbin dikey kalkış yapıyor , Yükseklik ve hız kazanınca 4 Türbin yatay pozisyona dönüyor , Araç hızlanıyor .Beğen Toplam 1 beğeni