53 yıl sonra dünyaya düşüyor! Tehlike noktaları belli oldu: Türkiye risk altında!

Soğuk savaş döneminden kalma Sovyet uzay aracının 53 yıl sonra Dünya'ya düşmesi bekleniyor. Atmosfere girerek yanması beklenen aracın düşebileceği yerler arasında Türkiye de var.

GİRİŞ 06.05.2025 15:57 GÜNCELLEME 06.05.2025 16:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sovyetlere ait "Kosmos 482" adlı uzay kapsülü, 1972 yılında Venüs'e gitmek üzere fırlatılmıştı. Ancak roketteki ateşleme arızası sebebiyle dünya yörüngesinden bir türlü ayrılamamıştı.

Kontrolsüz şekilde yarım asırdan uzun süre yörüngede sürüklenen 500 kilogram ağırlığındaki kapsülün, 10 Mayıs civarında atmosfere girmesi bekleniyor..

Bilim insanları, Güneş sistemindeki en tehlikeli ortamlardan Venüs atmosferine giriş için tasarlanan kapsülün atmosfere girince parçalanmayıp tek parça halinde düşme olasılığı bulunduğunu savunuyor.

TÜRKİYE'YE DE DÜŞEBİLİR

Kuzey 52 ve Güney 52. enlem arasına düşmesi beklenen uzay aracının düşebileceği yerler arasında Türkiye de bulunuyor ancak uzmanlar riskin son derece düşük olduğuna vurgu yapıyor.

NASA'ya göre, yörüngede 10 santimetreden büyük 25 bin uzay çöpü var. Atmosfere girip yanmadan önce uzay çöplerinin 100 yıl boyunca yörüngede kalabileceğine dikkat çekiliyor.

Bu çöplerin uzay operasyonları için büyük bir tehdit oluşturduğu belirtiliyor.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Ghostmen 1 saat önce Şikayet Et
    Markete giderim barkod okunmaz,benzinlige giderim binde bir olan yakıt bitti diğer pompaya git derler,tek araba olan giseye giderim adamın arabası arıza yapar bu da gelir benim kafama düşerse şaşırmam
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Bizim eve düşer kesin
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 2 saat önce Şikayet Et
    zarar verirse tazminat istenilmeli rusyadan..
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    inşallah İsraile yada abd ye duşşun inşallah
    Cevapla
  • ejder 3 saat önce Şikayet Et
    yüzeyi full radyasyondur. inşallah denize düşer:) tuzlu su bloke ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ehliyetsiz otobüs kullanan CHP Milletvekili Akdoğan'a para cezası! Özrü kabahatinden büyük
İş hayatında yeni düzenlemeler yolda! İzin süreleri değişecek