Mustafa Akgül Özgür Yazılım 2025 Yaz Kampı başlıyor!
Bu yıl 25. yaşını kutlayan Linux Kullanıcıları Derneği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin değerli işbirliği ile düzenlenen Mustafa Akgül Özgür Yazılım Yaz Kampı, başlıyor.

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Linux Kullanıcıları Derneği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin değerli işbirliği ile düzenlenen Mustafa Akgül Özgür Yazılım Yaz Kampı, 23-31 Ağustos 2025 tarihleri arasında, 9 tam gün boyunca Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Yerleşkesi’nde gerçekleşecek.
Linux ve özgür yazılım felsefesini Türkiye’de yaygınlaştırmayı amaçlayan bu etkinlik 2010 yılında 1 sınıf, 35 katılımcı ve 10 gün ile başlayan “Linux Yaz Kampı”, 2018 yılına geldiğimizde artık 20+ sınıf, 15 farklı konu, 500+ katılımcı, 70+ eğitmen ile 15 günlük bir “Özgür Yazılım Yaz Kampı” olarak adlandırılmıştır. Kampa büyük emekler veren Mustafa Akgül’ün vefatı sonrası kampın adı Mustafa Akgül Özgür Yazılım Yaz Kampı olarak değiştirilmiştir.
Artık bir marka haline gelmiş ve öncü bir organizasyon olan kampımız, yıllar içerisinde Türkiye’de birçok kurumun daha küçük çapta benzer kamp organizasyonları düzenlemesi için örnek olmuştur.
Kamu ve özel sektör çalışanlarının yanı sıra üniversite öğrencilerinin de katılabileceği kampta, farklı bilgi seviyelerine uygun eğitimler paralel sınıflarda sunulacak. Eğitimlere katılım tamamen ücretsiz olup katılımcıların yalnızca yol, konaklama ve yemek masraflarını karşılamaları gerekmektedir.
23 Ağustos’ta başlayıp 31 Ağustos’ta sona erecek olan bu özel etkinlik, özgür yazılımın yaygınlaşması ve öğrenilmesi adına önemli bir fırsat sunacak.
Takvim:
-
Katılımcı Başvuruları 17 - 27 Temmuz 2025
-
1. Tur Yerleştirmeler 28 Temmuz - 01 Ağustos 2025
-
2. Tur Yerleştirmeler 02 - 06 Ağustos 2025
-
KAMP 23 - 31 Ağustos 2025
Kurslar:
-
Ağ Yönetimine Giriş
-
Blokzincir’e Giriş ve Ethereum ile Akıllı Sözleşmeler
-
C ve Assembly Programlama ile Linux Çekirdeğine Bir Bakış
-
GNU/Linux Sistem Yönetimi 1. Düzey
-
GNU/Linux Sistem Yönetimi 2. Düzey
-
Linux İç Yapısı: (e)BPF’e Giriş
-
PHP & Laravel & Vue.js ile Yapay Zeka Destekli Yazılım Geliştirme
-
Python ile Programlamaya Giriş
-
Python ile Yapay Zeka
-
Sayısal Kriptografi ve TersKod Mühendisliğine Giriş