Facebook geri adım attı
Popüler sosyal ağ sitesi, birkaç hafta önce değiştirdiği kullanım şartlarını geri çekti.
Kullanıcıların ekledikleri içeriklerin siteden silinse bile Facebook’un bu içerikleri kullanabileceğini belirten yeni kullanım koşulları aşırı tepki çekince, şirketin kurucu yöneticisi Mark Zuckerberg yeni kullanım şartlarının (Terms of Service) geri çekildiğini duyurdu.
Zuckerberg’in resmi Facebook blogunda yaptığı duyuruda firmanın kullanım koşulları bildirisinde iki hafta önce yapmış olduğu değişiklikten ötürü bir çok soru sorulması nedeniyle firmanın en son güncellemeyi geri çektiği belirtildi.
16 Şubat’ta yürürlüğe giren yeni kullanım koşulları, Facebook profiline sahip olan bir kullanıcının tüm içeriğini silip hesabının kapatılması durumunda içeriğin siteye oturum açmış kullanıcılar ve kamuya açık profil sayfalarında listelenmeyeceğini, Google gibi arama motorlarınca bulunamayacağını ve bu sayede kimse tarafından görüntülenemeyeceğini ancak, silinen bu bilgilerin Facebook tarafından saklanacağını, gerektiği zaman da kullanılabileceğini belirtiyordu.
Bu değişiklik, Facebook’un kullanıcı bilgilerini gelir elde etmek amacıyla, pazarlama ve reklam şirketlerine satabileceği konusunda spekülasyonları da beraberinde getirmişti.
Facebook, sisteme entegre reklam motoru üzerinden reklamverenlere kişiye özel reklam gösterme olanağı tanıyor. Ancak bu reklamlar sitede dolaşan, kullanıcısı aktif olan kişilere gösteriliyordu. Facebook’un reklam programı, kullanıcıların profillerinde belirttikleri bilgiler ve ilgi alanları baz alınarak, reklamverene hedeflenmiş kitleye reklam verme olanağı tanıyor. Bu servis yalnızca Facebook üzerinde kullanılabiliyor ve hedef kitlenin kişisel bilgileri paylaşılmıyor.
Geri çekilen kullanım koşulları ise hesabını silip giden kullanıcıların bilgilerinin de reklam motoru üzerinden kullanılabilmesinin önünü açıyordu. Kullanıcılar, kişisel e-posta hesaplarına veya anlık iletişim profillerine istenmeyen e-postaların gönderilebileceği fikrinden rahatsız olup Facebook yönetimine karşı büyük çaplı bir protesto başlatmışlardı.
Facebook geçtiğimiz hafta başında 175 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmıştı. ntv
-
esat kara 17 yıl önce Şikayet Etzafer bey.... siz en iyisi hemen kapatin cunku facebookun sahibi Mark Zuckerberg'in bloguna bakarsan yahudi oldugunu gorursun..Beğen
-
Maskeli Balo 17 yıl önce Şikayet Etyok devenin saçı. facebook masonlarınmış yahudilerin miş yok devenin saçıymış sanki İnternet ağını dedelerimiz bulduda dünyaya yayını biz veriyoruz kardeşim biraz mantıklı konuşun ya facebook yada x bir site ne fark eder kimin olduğunu adamlar mit ajanlarının kimliğine ulaşıyor istediği zaman senin benim mi ulaşamayacak pehh bende açıldıgından beri üyeyim kardeşim bi halt olmadı gerçek kimlik bilgilerini girmeyin sizde ne var yaniBeğen
-
salih özgen 17 yıl önce Şikayet Etçok geç. zafer kardeş facebook büyük dolandırıcılığın olduğu bi yer hesap açmak çok kolay ama kapatmak imkansızBeğen
-
zafer aksirt 17 yıl önce Şikayet EtEMIN MISIN. Arkasa yazmis 'facebook masonlarin yahudilein diye ' nereden biliyorsun ? ben de uyeyim oraya. facebook un yahudilerin veya masonlarin oldugunu kanitlayan olursa hemen kapatirm bir daha girmemBeğen
-
Hüseyin 17 yıl önce Şikayet Etfacebok iyi değildir neden....... çünkü... facebook bizim değildir yani facebook sahibi yahudi ve masonlardır. Bu çok kötü bir facebooktur. Masonlar bizi ve dünyada bütün insanları bilgileri alıyorlar. Asla kimse facebook üye olmasın. Ben oludm ama pişanım...Beğen