Tivibu için bilmeniz gereken her şey

TTNET, beklenen ürününü duyurdu. Popüler TV kanallarını, izleyemediğiniz program ve dizileri, filmleri, müzikleri ve daha fazlasını netten izleyebilirsiniz. Tivibu hakkında her şey bu videoda.

GİRİŞ 24.02.2010 22:56 GÜNCELLEME 28.10.2019 14:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TTNET'in bir süredir test ettiği Tivibu ürünü, bugün resmi olarak duyuruldu. Televizyonu internet üzerinden bilgisayarınıza taşıyan bu hizmet sayesinde çok uygun fiyata devasa bir arşive ulaşmanız mümkün.

Tivibu.com.tr üzerinden ulaşılan serviste, 61 ayrı TV kanalını bulmanız mümkün. Bu kanalları anlık olarak canlı bir şekilde izlemenin yanı sıra 1 hafta geriye dönük tüm programları da seçerek izleyebiliyorsunuz.

Tv programlarının dışında popüler DVD'lere, belgesellere ve müziklere de bu arşiv üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Gündemde olan sinema filmlerini yine çok uygun fiyatlar karşılığında kiralamanız da mümkün.

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net editörlerinin TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ile gerçekleştirdiği röportajda, Tivibu servisi hakkında bilinmesi gereken her şeyi izleyebilirsiniz.

Çözünürlük Nasıl Olacak?

Tivibu hizmetinde standart çözünürlük 640x480. Şimdilik seçenekler arasında olmayan HD (Yüksek çözünürlüklü) görüntü seçeneği ise firmanın ileriki planlarında mevcut. Görüntü kalitesinin internet hızınıza göre ayarlandığını da hatırlatalım.

Tivibu.com.tr üzerinden indirilecek olan küçük bir yazılım sayesinde bu platforma ulaşmak mümkün. Yazılım, Microsoft'un Silverlight teknolojisini kullanıyor. Bu da demek oluyor ki; Tivibu hizmeti şu anda sadece Windows platformunda kullanılıyor. Mac ve Linux kullanıcıları şimdilik faydalanamıyor.

TTNET Pazarlama Müdürü Murat Onuk, Mac ve Linux platformları için çalışmaların devam ettiğini ve kısa süre sonra bu platformlarda da Tivibu hizmetinin verileceğini açıkladı.

Kota Ne Olacak?

Tivibu hizmetinde izlenen videolar, kullanıcının aylık kotasından düşecek. İçerik video olunca, kotanınönemli bir bölümü de bu videolara gidecek anlamına geliyor.

Okurlarımız adına bu durum hakkında detaylı bilgi almak için yetkililere 1 saatlik video izlemenin ne kadar kota kullandığını sorduğumuzda aldığımız bilgiler şöyle;

  • 300Kbit/sn ile 1saat kota tüketimi: 132 Mbyte/saat
  • 4GB tarife ile 30 saat, 6GB tarife ile 46 saat Tivibu kullanılabiliyor.
  • 600 Kbit/sn ile 1saat kota tüketimi: 264 Mbyte/saat
  • 4GB tarife ile 15 saat, 6GB tarife ile 23 saat Tivibu kullanılabiliyor.
  • 1000 Kbit/sn ile 1 saat kota tüketimi: 439 Mbyte/saat
  • 4GB tarife ile 9 saat, 6GB tarife ile 14 saat Tivibu kullanılabiliyor.

Bu da demek oluyor ki, TTNET müşterilerinin büyük kısmını kullanan 4 GB kotalı kullanıcıların bu hizmetten faydalanırken dikkatli olmaları gerekiyor.

Zira, TV izleme alışkanlığı yüksek olan bir ülkede kullanıcılar beklediklerinden fazla internet faturaları ile karşılaşabilirler. Eğer TV alışkanlığınızı TTNET'in bu servisi üzerinden devam ettirecekseniz, seçmiş olduğunuz tarifeyi bir kez daha değerlendirmeleri gerekiyor.

Paket Seçenekleri ve Fiyatlar

TTNET, Tivibu servisinde 2 farklı paket seçeneği sunuyor. Standart Paket'te yerli ve yabancı tv kanalları, 1 hafta geriye dönük arşivi izleme seçenekleri mevcut.

Standart Plus Paket içerisinde ise yerli ve yabancı film ve dizi arşivi, belgeseller, yaşam ve eğlence programları gibi Seç-İzle özelliği olan içeriklere ulaşılabiliyor.

Nisan sonuna kadar 1 YTL'ye tüm seçeneklere abone olurken, 1 Mayıs'tan itibaren Standart Paket için ayda 1 TL, Standart Plus Paket için ise ayda 4 TL ödemeniz gerekiyor.

:: Tivibu hizmeti için internet kullanıcıları ne dedi?

SDN - http://shiftdelete.net

 

YORUMLAR 5
  • Ramazan YALABAÇ 14 yıl önce Şikayet Et
    ne yapacak. neymiş hız ayarlanacakmış düşmeyecekmiş 1 024 kbps sınırsız abonesiyim bazen 500 600 lere düşüyor önce onu ayarlayıp vaad ettikleri hizmeti versinler.
    Cevapla
  • maydonoz ve biber 14 yıl önce Şikayet Et
    ikide bir koppuyor. ttnet çıldırttı beni o kadar para veriyoruz adam gibi hizmet alamıyoruz hem çok phalı türkiyede internet
    Cevapla
  • Fatih Araz 14 yıl önce Şikayet Et
    Çok bilmişler var aramızda. Bilmiş arkadaşlar yine iş başında telekoma çamur atmaya gözü kapalı sürdürüyorlar Yahu tek akıllı siz misiniz ? İlk olarak her türlü dizi, film , program internette yayınlanmaz her şeyi bulmanızın imkanı yok İkincisi bu program anlık yayın yapıyor yani ben o anda kanalı izlemek istiyorum sonra videosunu izlemek işime yaramıyor BKZ. futbol maçları Her türlü kanalı gösteren site veya programları zor bulursunuz ayrıca 1 hafta geriye dönük tüm kayıtları bulacağınız hiçbir program yoktur. Selametle...
    Cevapla
  • iskender dost 14 yıl önce Şikayet Et
    GÖRMEDEN YORUM YAPANLARA... Ben şuan üye oldum .onlarca kanal ve çok süper filmler var aynı zamanda donma olayı olmuyor ve gayet kaliteli gördüm.1 lira vererek bilgisayarınızdan tv izleyebilirsiniz bundan güzeli varmı ya ben çok beğendim .Denemeden yorum yapmayın bence
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 14 yıl önce Şikayet Et
    ziyaretci 23:45:24e katılıyorum. her türlü dizi film belgesel program internette yayınlandıkdan sonra en geç 1 saat içinde tüm forum sitelerinde oluyor zaten. bu adamların gerçekten hiçbişeyden haberi yok. buna para verene kadar sınırsız internet alın yeter.onuda alamam derseniz buna sürekli olarak vereceginiz parayla zaten tv kartı alırsınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek