3 endemik bitki türü tespit edildi

Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan beldesinde 3 ayrı endemik bitki türüne rastlandı. Anadolu Kirpi Otu, Çayırhan Sığır Kuyruğu ve Çam Sümbülü türlerinin koruma altına alınması gerektiği bildirildi.

3 endemik bitki türü tespit edildi
3 endemik bitki türü tespit edildi
GİRİŞ 05.03.2010 15:46 GÜNCELLEME 05.03.2010 15:46

Beldede araştırmalarda bulunan Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mecit Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakam Ömer Toraman, Nallıhan Belediye Başkanı Adnan Okur ve Çayırhan belde Belediye Başkanı Ömer Bayrak ile bitki türlerinin yetiştiği arazilerde incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Yaptıkları incelemede sadece Çayırhan'da yetişen 3 endemik bitki türüne rastladıklarını belirten Vural, bu türlerin ise Anadolu Kirpi Otu, Çayırhan Sığır Kuyruğu ve Çam Sümbülü olduğunu söyledi.

Endemik türlerin Türkiye'nin botanik zenginliğini oluşturduğunu anlatan Vural, ''Bu endemik türler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Bunların mutlaka korunması ve koruma altına alınması gerek'' dedi.

Kaymakam Toraman da endemik türlerin koruma altına alınması yönünde üniversitelerle işbirliği yapacaklarını bildirdi.

Bayrak da beldenin zengin bitki örtüsü olduğunu belirterek, bu türlerin korunması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
En çok kazandıran meslekler belli oldu! 250 bin TL maaş vadediyor
13 ilde alarm! Yoğun kar yağışı uyarısı! AKOM'dan son dakika İstanbul açıklaması