Günde 500 bin iPhone 5S üretiyor

Apple, piyasaya çıktığı günden bu yana talebini karşılamakta zorlandığı iPhone 5S üretimini rekor seviyeye çıkardı. En son söylentiler, Apple'ın montajcısı olarak bilinen Foxconn'un günlük iPhone 5S üretimini 500 bine çıkardığı yönünde.

Günde 500 bin iPhone 5S üretiyor
Günde 500 bin iPhone 5S üretiyor
GİRİŞ 28.11.2013 11:49 GÜNCELLEME 28.11.2013 15:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Apple'ın Eylül ayında sunduğu iPhone 5S için dünya genelinde talep yavaşlamadan artmaya devam ediyor. Apple, iPhone 5C'nin neden olduğu hayal kırıklığını da kapatmakla uğraşan 5S'in talebini karşılamak için tedarikçileri üzerindeki baskısını artırdı.

Wall Street Journal gazetesinin iddiasına göre Apple, Tayvanlı montaj devi Foxconn'dan günlük iPhone 5S üretim miktarını 500 bine çıkarmasını istedi. Kısa bir süre önce, Apple'ın 5C üretimini azaltarak 5S üretimini artırdığı söylentileri yayılmıştı. Elektronik devi, 5S üretimini atırarak telefonun teslim edilme süresini azaltmayı amaçlıyor.

ÜRETİM ‘ÇILDIRDI'

WSJ'ye adının açıklanmaması şartıyla konuşan bir Foxconn yetkilisi, günlük iPhone 5S üretiminin 500 bine çıktığını, bu miktarın Tayvanlı şirket için bir rekor olduğunu belirtti.

Yetkili, söz konusu miktarı karşımaka için iPhone üretim hattındaki işçi sayısının 500'den 600'e çıkarıldığını açıkladı.

Mashable sitesi, Apple'ın konu hakkında açıklama yapmayı reddettiğini belirtti.

Japonya'dan gelen istatistikleri sunan Apple Insider sitesi de, iPhone satışlarının yavaşlamak bilmeksizin artmaya devam ettiğine dikkat çekti. Verilere göre, Ekim ayında Japonya genelinde satışan akıllı telefonların yüzde 76'sını iPhone 5S ve 5C oluşturuyor.

YORUMLAR 1
  • Orhan Acar 11 yıl önce Şikayet Et
    500 İŞÇİ İLE HER GÜN 500 BİN ADET TELEFON MONTAJI. Mümkün değil olmaz. Kaldıki hergün 500 bin adet telefon satsalar 3 ayda 25 milyar dolar kazanmaları lazım ki oda mümkün değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan’dan Hac uyarısı! 'İzin vermeyeceğiz'
Yeni Citroen e-C3 ve C3 Aircross Türkiye fiyatları açıklandı!