Apple Türkiye ile iPhone5 ucuzlar mı?

Türkiye pazarına girmeye çalışan Apple Türkiye, yeni genel müdürünü seçti. Peki Apple'ın Türkiye'ye kurumsal olarak girmesi neyi değiştirir?

Apple Türkiye ile iPhone5 ucuzlar mı?
Apple Türkiye ile iPhone5 ucuzlar mı?
GİRİŞ 27.09.2012 15:23 GÜNCELLEME 27.09.2012 15:23

Bir süredir Türkiye pazarına girmeye çalışan Apple Türkiye, yeni genel müdürünü seçti. İlanla personel aramaya başlayan Apple Türkiye'nin yönetim kadrosu belirlenmeye başladı. Şirketin Türkiye operasyonlarının başına halen Oracle İş Uygulamaları Türkiye Direktörü görevini sürdüren Resan Yüner getirildi.

Türkiye çapında ürün dağıtımı Koç şirketler grubuna ait Bilkom tarafından yapılan Apple, kendi ofisi ile de ülkemizde yer almak için çalışmalar yapmaya başlamıştı. Geçen yıl bu amaçla şirket kuran Apple Türkiye, kısa bir süre önce iş ilanlarıyla personel aradığını duyurmuştu.

Peki Apple'ın Türkiye'ye kurumsal olarak girmesi neyi değiştirir ?

Zaman zaman kullanıcılar tarafından Türkiye pazarına yeteri kadar önem vermemekle suçlanan Apple'ın, habertürk'ün haberine göre, bu hamlesiyle birlikte bu eleştirileri azaltacak yönde adımlar atılması bekleniyor. Ayrıca Apple ürünlerinde yerelleşme konusunda daha hızlı adımların da atılacağı tahmin ediliyor.

Genelde Türkiye fiyatlarının yüksek olmasıyla eleştirilen Apple'da bu gelişmeyle birlikte fiyatların düşmesi beklenmiyor. Çünkü Avrupa'da Euro üzerinden satılan Apple ürünleri ülkemizde Dolar-Euro paritesi ve vergiler yüzünden yüksek fiyattan satılıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçağımız KAAN ile ilgili yeni müjde!
İstanbul Havalimanı'ndaki kaza sonrası korkutan itiraf! Eski çalışan her şeyi ifşa etti