Osmanlı torunundan dizilere sitem

II. Abdülhamit'in 5. kuşak torunu olan Nilhan Osmanoğlu, Osmanlı konulu TV dizilerinden şikayetçi. Osmanoğlu, 'Bana 'Kanuni oğlunu öldürdü. Sen onun torunusun diyorlar' şeklinde konuştu.

Osmanlı torunundan dizilere sitem
Osmanlı torunundan dizilere sitem
GİRİŞ 07.04.2014 07:44 GÜNCELLEME 07.04.2014 07:44
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Babası aftan sonra Suriye'den İstanbul'a gelen Nilhan Osmanoğlu, 14 sultandan biri olarak genç kuşak hanedan üyelerinden. Yıllardır soy ismi yüzünden dışlandığını anlatan Osmanoğlu Kıbrıs'ta okurken tarih hocası tarafından mağdur edilmiş. Osmanoğlu; 'Okuldaki arkadaşlarımın bazıları benim Osmanlı'yı geri getireceğimi düşünüyordu. Tarih öğretmenimle aynı sıkıntıları yaşadım. Derslerim iyi olmasına rağmen tarih dersinden kıl payı geçtim' diye konuştu.

SORUMLULUĞUMUZ AĞIR

Sürgün hikayeleriyle büyüdüğünü anlatan Osmanoğlu, babası Orhan Osmanoğlu'nun Osmanlı tarihini öğrenme konusunda titiz davrandığını söyledi. Osmanoğlu, 'Babam padişahların hayatını bize öğretti. Belli bir terbiye içinde büyüdük. Kendimi bildim bileli nereden geldiğimi ve nasıl davranmam gerektiğini biliyordum. Osmanlı soyundan gelmek ağır bir sorumluluk. Ben bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyorum' ifadelerini kullandı.

O DÖNEM YAŞAMIŞIM GİBİ DAVRANIYORLAR

Nilhan Osmanoğlu babası Osman Osmanoğlu, Suriye'de doğduğu için evde Suriye yemekleri piştiğini ve Arapça konuşulduğunu anlattı. Hanedanın yurt dışındaki bireyleriyle de görüştüklerini anlatan Osmanoğlu, diğer hanedan üyelerinin bastırıldığına dikkat çekerek, 'Osmanlı hanedan üyeleri dışardan gelen baskılar yüzünden duygularını bastırdı' dedi.

Ekranlarda yayınlanan bir dizide Osmanlı padişahının olduğundan da katı gösterildiğini ifade eden Osmanoğlu, dizi üzerinden kendisini yargıladıklarını söyledi. Osmanoğlu, 'Bir dizi yüzünden hakaret yiyoruz. Bana sanki o dönem yaşamışım gibi davranıyorlar. Bana 'Kanuni oğlunu öldürdü. Sen onun torunusun diyorlar' şeklinde konuştu.

Osmanlı'yı doğru anlatmak istiyorum

Şu sıralar tuğranın patentini alan ve 'Nilhan Sultan' markasının kurucusu Osmanoğlu'nun hayali ön yargıları kırarak geçmişle günümüz arasında bir bağ kurmak. Osmanoğlu 'Nilhan Sultan' markasıyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Tasarıma karşı hep ilgim vardı. Biliyorsunuz son dönemde Osmanlı trend haline geldi. Herkes Osmanlı'yla ilgili bir şeyler yapıyor. Bunların arasında çok kötü işler var. Gerçeklik payı olmayan diziler ortaya çıktı. Ben de tuğranın patentini alarak Osmanlı'yı doğru anlatan ve bilen biri olarak tasarımlar yapmak istiyorum.' Nilhan Osmanoğlu 28 Mayıs'ta Yıldız Şale Köşkü'nde yapılacak dünya medeniyetlerinin izlerini taşıyan defilede sunuculuk yapacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 17
  • cesur malatyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    boğazda osmanlı torunu. ne güzel yüzüde dilide ne güzel ecdadın yavrusunun ne güzel ecdadın nağmeleriyle konuşmak .. güzel kardeşim Allah hayırlı ömürler versin sen ecdadın yüreği ile yaşa bizim öz be öz kardeşimizsin
    Cevapla
  • Şevket Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Keşke böyle yavelere üzüleceğine,gereken cevabı verecek kadar Osmanlı tarihini bilseydiniz.. Eğer Osmanlı kendi öz evladlarını devlet için feda etmeseydi,bu soruyu soranlar büyük ihtimal dünyada olmayacaklardı.Çünkü dedelerinden biri taht savaşında hayatını kaybedecekti.Benim dedem senin dedenin hayatı için öz evladından vazgeçti diyemedinizmi?Saltanat yönetiminin böyle acı neticeleri vardır,daha iyi bir yöntem o gün için mümkün değildi.O zamanın şartları böyleydi,bu tip kavgalar sadece Osmanlı'da olmuyordu,niye başkalarının tarihiyle karşılaştırmıyorlar.Mesela Japonya ve Çin gibi ülkelerde hanedan değişiyor ve beşikteki bebeğine kadar,kapıdaki köpeğine kadar katlediliyordu.Çok modern Avrupa'da taht kavgası olmuyormuydu yani.Osmanlı devletinin bir kişi yüzünden zaafa uğramaya hakkı yoktu,çünkü İslamın kılıcıydı,Osmanlı'nın zaafı ümmetin savunmasız kalması demekti.
    Cevapla
  • adamadam 10 yıl önce Şikayet Et
    adam. İnsanda tarih bilgisi olmayınca her söylenene inanır ve geçmişine de iftira atar. Tabi bir de millet sevgisi ve Allah korkusu yoksa ermeni peşine takılır giderler. Yabancıların tarihi ve kutlanacak günleri olmadığı için cadılar günü, yastık savaşı günü, domates savaşı günü kutlarlar.
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    BENİM İÇİN. Osmanlı hanedanı günahkar bile olsa küfre girmediği sürece başımın tacıdır büyüğümdür. Hanımları kızları da anamdır-bacımdır,atalarımın dediği gibi yaşına bakmaksızın Valide Sultandır.
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    ALMANYADAN GELEN BİR DOSTUM ANLATMIŞTI.. Virgülüne dokunmadan anlatayım. Adamımız 80 yaşlarında Hristiyan bir Alman kadına rast gelir,kadın ahirete inandığı gibi ömrünün ziyanla geçtiğini de bilip çıkış yolu aramaktadır.Bizimki der ki "Sizin hiç kurtuluşunuz ve ümidiniz yok.Ebedi cehennemdesiniz".... Kadın ne yaptı diye sordum "Çaresizlikten hıçkıra hıçkıra ağladı"dedi.Halbu ki çare vardı DİN-İ MÜBİN-İ İSLAMA DAVET EDEBİLİRDİ.HEMDE VADİ DOLUSU KOYUNLARDAN DAHA ÇOK SEVAP KAZANIRDI.Hadi recm etmeden bir daha düşünelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama