Doğan 57 tweet için sansür kararı çıkarttı

Doğan Grubu, Diyarbakır Baro Başkanı'nın 'PKK terör örgütü değildir' sözleri üzerine atılan 57 tweetin engellenmesi için mahkemeye başvurdu.

Doğan 57 tweet için sansür kararı çıkarttı
Doğan 57 tweet için sansür kararı çıkarttı
GİRİŞ 16.11.2015 07:31 GÜNCELLEME 16.11.2015 07:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Doğan Grubu'na ait CNN Türk televizyonunda Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programına geçtiğimiz aylarda konuk olan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, skandal sözlere imza atarak "PKK, terör örgütü değildir. PKK'nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan toplum çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir" demişti. Söz konusu ifadelerin yer aldığı görüntüler de sosyal medya aracılığıyla paylaşılarak, geniş yankı buldu.

Her fırsatta savundukları 'ifade özgürlüğü'ne sansür

Doğan Grubu yetkilileri, CNN Türk'te PKK'ya yapılan övgü dolu sözlerin yorumlandığı 57 tweet için engelleme başvurusunda bulundu. Her fırsatta 'ifade özgürlüğü'nde bahseden Doğan Grubu'nun sansür talebi Bakırköy 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Doğan'dan 'ticari itibar' talebi

Doğan Grubu, sunduğu dilekçesinde, "Gerçeğe aykırı bilgilerle toplum nezdinde hedef gösterildiklerini, kişilik haklarının ve ticari itibarın sarsılmasını amaçlar nitelikte kimi yayınların yapıldığını" belirtti. Bunun üzerine de ilgili sitelere erişimin engellenmesine karar verilmesini talep etti.

Hakim: Doğan Grubu rencide oldu

Hakim Nedim Akalın'ın aldığı kararın gerekçesinde, "CNN Türk'teki programda sadece konuşmacının kendi fikirlerini beyan ettiği, programı düzenleyenlerin terör örgütü propagandası yapmak gibi herhangi bir amaçlarının bulunmayıp sadece gazetecilik görevlerini icra ettikleri ve söz konusu paylaşımlarda Doğan Grubu'nu rencide edici yorumlar bulunduğu" belirtildi.

YORUMLAR 2
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hain gurup İngiliz düdükleri
    Cevapla
  • canımfeda 8 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlükmüş hürriyet hadi ordan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor