Atatürk’e hakaret çarpıtmasına Öztürk'ten cevap!

Canlı yayında Atatürk'e hakaret ettiği yönündeki iddialara Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ten sert cevap geldi.

GİRİŞ 09.06.2016 10:30 GÜNCELLEME 09.06.2016 13:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dün akşam yayınlanan Aslında Ne Oldu? programının sonunda bir açıklama yapan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Hasan Öztürk, bazı kesimlerce bilinçli olarak polemik konusu yapılmaya çalışılan sözlerine açıklık getirdi.

Öztürk, "Konumuz hiç bir şekilde Mustafa Kemal Atatürk değildi. Konumuz sadece Ertuğrul Özkök'ün Turgay Güler'i hedef alan yazısı olduğu halde Hürriyet'in logosu üzerinden bu konuşmalar gelişirken, benim kurduğum bir cümle üzerinden bugün bir kampanya başlatıldı. Benden Mustafa Kemal düşmanı çıkmaz. Onu baştan söyleyeyim. İkincisi Türk düşmanı, Türkiye düşmanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti düşmanı hiç çıkmaz. Bilenler bilir." dedi.

Meselenin aslında Hürriyet'in "Türkiye Türklerindir" logosu üzerinden gelişen bir diyalogdan çıktığını ifade eden Öztürk, "Bu "Türkiye Türklerindir" logosunu kendine yakıştırıp sonra da Türkiye'yi sadece belli bir kesimin olduğunu iddia edenlere karşı bir duruştur. Yoksa Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucu liderliği ya da Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesiyle bizim bir problemimiz olmaz, olamaz. Mustafa Kemal'in eleştireceğimiz yönleri olamaz mı? Elbette olabilir. Ama bu eleştiriler hiç bir zaman bir hakaret içeremez. Dolayısıyla bizden bir Mustafa Kemal düşmanlığı ne de Mustafa Kemal'e bir hakaret duyabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Sözlerinin nasıl çarpıtıldığını da aktaran Öztürk açıklamasını şöyle tamamladı; "Hızlı konuşurken ağzımdan çıkan düzelttiğim bir kelime etrafından bize saldıranlara diyeceğim; avucunuzu yalarsınız"

 

SOSYAL MEDYADA DA CEVAP VERDİ

Öztürk Twitter hesabından da “Konuyu bağlamından koparmayın efendiler!” diye yazdı ve “İstismarcılara duyurulur. Türkiye Türklerindir deyip Türklüğün ruhuna hakaret edenlere verilen cevabı istismar etmek hangi aklın ürünüdür” açıklaması yapmıştı.

ASLINDA NE DEMİŞTİ?

Ülke TV’de Turgay Güler’in sunduğu “En Sıradışı” programında konuşan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, ‘Türkiye Türklerindir' sloganıyla ilgili, “Türkiye Türklerindir diyen adamlara şunu söylüyorum. Türkiye ‘Yürek Dede ve Padişah’ hikaye kitabını yazan Cahit Zarifoğlu’nundur. Mihriban şiirini yazan Abdurrahim Karakoç’undur. Dolayısıyla öyle Mustafa Kemal’in siluetini koyup altına da Türkiye Türklerindir yazanların değildir kardeşim” demişti.

YORUMLAR 6
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye müslümanl arindir
    Cevapla
  • burhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bundan bir şey çıkmaz avuçlarını yalarlar. Kendi PKK destekçiliklerini neyle gizleyecekler.
    Cevapla
  • sosyolog 7 yıl önce Şikayet Et
    Hep kendimizin gibi algı yaratıp düşmanı dost dostu düşman yaptırdılar.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    abi türkiye türklerindir diyenlere genelde bakın ermeni yahudi ingilizsever ve din düşmanları anlayın ?
    Cevapla
  • www 7 yıl önce Şikayet Et
    28 Şubat Yalakalarından Ertuğrul Özkök Geçmişi Kirli Gazetecidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama