Ekranların Evliya Çelebi’si

Kanal 7'de yayınlanan “Dünyayı Geziyorum” programının sunucusu Özlem Esirgenç, uygun ve çocuklu tatilin ipuçlarını AKŞAM Pazar okurlarına anlattı.

Ekranların Evliya Çelebi’si
Ekranların Evliya Çelebi’si
GİRİŞ 26.03.2017 16:47 GÜNCELLEME 26.03.2017 16:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünyayı Geziyorum” programının sunucusu Özlem Esirgenç, yönetmen eşi Yasin Bey ve oğulları Yakupcan… Dile kolay tam 120 ülke! Yakupcan ise 3 yaşına kadar 80'den fazla ülke gezdi. 

“Dünyayı Geziyorum” başlayalı kaç yıl oldu? Programın doğuşunu anlatır mısınız?

Dolu dolu 7 yıl oldu. Gezip dünyayı izleyicilerimize gösteriyoruz. Programın doğuşu, hayallerime dayanıyor. Hayalim küçüklükten itibaren televizyoncu olmak, sunuculuk yapmaktı. Gezmeyi de çok sevdiğim için ikisi bir arada olsun diye Allah'a çok dua ettim. Çok çalıştım ve şükürler olsun ki tam Evliya Çelebi'nin duası misali oldu. Önce Türkiye'yi gezmekle başladık sonra “Dünyayı Geziyorum” programının kapıları aralandı. Allah dualarımı kabul etti. 100 yaşıma kadar gezebilirim o kadar çok seviyorum işimi ve gezmeyi. 

Benzer programlar ekranlarda var elbet. Ama “Dünyayı Geziyorum” uzun soluklu oldu. İşin sırrı nedir?

Ben 120 ülke civarında, minik gezgin Yakupcan da 80’i aşkın ülke gezdi. En önemlisi bu işi ailecek yapmamız. Bizim için artık bir yaşam tarzı oldu. İşin sırrı mesleğimi ve gezmeyi çok sevmem, çok çalışmam. Ayrıca sabır, azim, 
yılmamak da çok önemli oldu. 

MALDIVLER’E BAYILIYORUM

En sevdiğiniz ülke hangisi oldu? 

Çok var ama birinci sırayı Maldivler alıyor. Çünkü denizine aşığım ve beni inanılmaz dinlendiriyor. Suyun rengi tek kelimeyle kusursuz. Maldivler benim için tatilin ve dinlenmenin tek adresi. İkinci sırada ise Kolombiya var. Kültürü ve gezilip görülecek yerleriyle tek kelimeyle oldukça etkileyici.Ben yöneteceğim eşim program sunacak

Yönetmeniniz aynı zamanda eşiniz. Aşkınız çekimlerde mi başladı? 

Evet, aşkımız çekimlerden çok daha önce başladı. Sonra da bu projelere başladık. Ve şimdi kendisi artık sunuculuğa aday, ben de yönetmenliğe aday oldum. Çünkü çok yakında eşimin sunacağı “Dünyanın Tadı” isimli dünya lezzetlerini ekrana taşıyan bir yemek programı başlayacak. Onun programında sadece gittiğimiz ülkelerdeki geleneksel lezzetlerin izi sürülecek. Artık ben onun yönetmeni olacağım.

Gezgin bir çift olarak düğününüzü nerede yaptınız?

Gezginlerin düğünü de doğal olarak gezerken oluyor. Biz de düğünümüzü Dominik Cumhuriyeti’nde yaptık. 

HAMİLEYKEN SÜREKLİ GEZİN

Hamilelik döneminde de ülke ülke gezmeye devam ettiniz. Anne adayları için seyahat önerileriniz neler? 

İşimi çok sevdiğim için hiç ara vermedim. İyi ki de vermemişim çünkü ne kendimi dinleyecek vaktim oldu ne de kilo alacak. Çok hareketliydim ve ayrıca bol bol yürüyüş yaptım, sporu hiç aksatmadım. Kendime evhamlanacak vakit yaratmadım. Bu nedenle anne adayları hamileliklerinde evde oturmasınlar ve spor yapmayı, hareket etmeyi unutmasınlar. Mutlu bir hamilelik için bol gezmek lazım. yakupcan'la program yapacağız

Programınızın maskotu bir de oğlunuz Yakupcan var. Yakupcan şimdi kaç yaşında? Kaç ülke gezdi? 

Yakupcan 3 yaşına girecek. Bu yaşında 80’i aşkın ülke gezdi. Çölde safari bile yaptı, Maldivler’de yüzdü, yüzlerce canlı hayvanı yakından gördü. 

Çocukla oradan oraya gezmeye tepki gösterenler mutlaka vardır. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Kesinlikle yaptığım en doğru karar oğlumu gezdirerek büyütmek oldu. Hem vizyonu hem karakteri, dili, coğrafyası gelişti hem de anne babasından ayrı kalmadan büyüyor. Bir çocuğun her açıdan gelişimi için gezmesi görmesi, tanıması, dokunması, hissetmesi çok önemli. Biz de o da çok şanslı. 

Yakupcan’la TV programı ya da başka bir projeniz var mı?

Yakupcan'a dizi teklifleri geliyor. Kameraya zaten çok alışık. Televizyon projemiz var ufak beyle. Ama sürpriz.

ÇOĞU İNSANIN HAYALİNİ YAŞIYORUM

Sosyal medyada şahane bir takipçi kitleniz var. En çok hangi sorularla karşılaşıyorsunuz?

Çok teşekkürler. En çok çocukla gezilebilir ülkeler hangileri, çocukla nasıl gezilir gibi hep tecrübelerimi aktarabileceğim sorularla karşılaşıyorum. Ve elimden geldiğince de yardımcı olmaya çalışıyorum.

İnsanların gittiğiniz yerleri takip edip, önerilerinize göre tatil yapması nasıl bir duygu?

Muhteşem. Bir hayal işi yapıyoruz. Değerli izleyicilerimize, takipçilerimize rehber olmak da gurur verici.

Seyahatlerinizde yaşadığınız en ilginç anınızı anlatır mısınız?


Afrika'daki Kabile hayatları. Teknoloji kabul etmeyen, Massai Kabilesi’nde erkekler istedikleri kadınla evlenmek için bir aslanın dişini getirmek zorundaymış. Bu gelenek, artık aslanların soyu tükenmesin diye yasaklanmış.

MUHTEŞEM TATİLİN SIRLARI…

Gezginler rota belirlerken nelere dikkat edilmeli?

Önce nasıl bir tatil istediklerini belirlemeliler. Güneş, deniz, kum mu isteniyor, macera mı, kültür gezisi mi olacak ya da kayak tatili mi isteniyor bunlar belirlenmeli. Sonra bütçe göz önünde tutulmalı, konaklama belirlenmeli, önceden uçak biletleri alınmalı. 

Takipçilerinize yaz tatili için nereleri önerirsiniz?

Artık mevsim Avrupa ve Balkanlar mevsimi. Balkanlar'ı öneririm çünkü Balkanlar›da aranan her şey var. Muhteşem bir deniz, eşsiz plajlar için Karadağ, Osmanlı izi ve tarihi değerler için Bosna Hersek, Kosova, Sırbistan, Gürcistan olmazsa olmazlardan. Yemek bakımından da hiç yabancılık çekilmeyen topraklar Balkanlar. Hem de vizesiz! “Ama ben uzaklara gideceğim hem de alışveriş yapacağım” diyenler için de Amerika'yı öneririm. Kanada, Atlanta, New York güzel seçenekler arasında. Kışın ortasında da yaz tatili yapma imkânı var.  Ortadoğu, Latin Amerika, Karayipler ve Asya da seçenekler arasına giriyor…

Peki, bebekli aileler için tavsiyeleriniz nereler?

İlk tavsiyem anne sütü. Bebekle gezmekten korkmasınlar. "Eyvah! Bebek ağladı ne yapacağım?” diye düşünerek hayatlarını karatmasınlar. Bebeklerin de yaşamaya hakkı var. Yetişkinlerden daha kolay uyum sağlıyorlar. 

Ucuz tatilin püf noktaları neler?

Promosyon uçak biletleri ve uygun otelleri araştırmak çok mühim. Maps uygulaması internetsiz çalışan bir uygulama ve bu uygulamayla kaybolma imkânı yok.

Gezilerinizden derlediğiniz bir kitap projeniz var mı?

Evet tabii ki. İleride düşünüyorum ama henüz bir tarihi yok.

Eklemek istedikleriniz var mı?

Herkese bol gezmeli günler dilerim. İster yurtiçi ister yurtdışı ister mahallemiz olsun, muhakkak gezmeliyiz.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 5
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    sacma sapan işler izledim bunalıma girdim bebegin ne işi var ekranda
    Cevapla
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    sanane o da ALLAHIN kulu
    Cevapla
  • yağız gökay 7 yıl önce Şikayet Et
    bırakın işin sırrını,mırrını herşey paradan geçer,sanki cebinden harcıyor gibi konuşuyor...
    Cevapla
  • Ccc 7 yıl önce Şikayet Et
    Dominikte imam bulabildiniz mi nikah için çok merak ettik.
    Cevapla
  • Ahmet aslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Karı koca ekmek elden su gölden olursa biz de gezeriz tabi. Avrupalılar gibi ben de her ay tatil parası ayırıyorum 1400 liradan arta kalanlarla.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!