Ramazan ayının dikkat çeken dizisi: Mavera

Ramazan ayının başında, sessiz sedasız TRT 1 ekranlarında yayına giren ‘MAVERA’ dizisi; kısa sürede izleyicinin gönlünde taht kurmayı başardı.

Ramazan ayının dikkat çeken dizisi: Mavera
Ramazan ayının dikkat çeken dizisi: Mavera
GİRİŞ 03.05.2021 13:18 GÜNCELLEME 03.05.2021 13:18

Yapımcılığını ES Film’in üstlendiği, yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın yaptığı dizi; gece geç vakitlerde yayınlanmasına rağmen reyting yarışında, prime time kuşağındaki birçok dizi ve televizyon programını geride bıraktı. 

Çarpıcı bir uslüpla anlatacak

Eli kılıç tutan Türkistanlı bir derviş olan Hoca Ahmed Yesevi’nin; piri Yusuf Hemedani tarafından, o dönemin yozlaşmış kenti Bağdat’a gönderilmesinin ardından, Bağdat’taki Arabi, Farsi birçok millete, temiz ve duru bir Müslümanlık anlayışını yerleştirmeye çalışmasını çarpıcı bir üslupla anlatan dizi, seyircinin oldukça beğenisini kazanmış görünüyor. Hoca Ahmed Yesevi gittiği Bağdat şehrinde bir yandan günlük hayatta ne yapılması gerektiğini anlatırken bir yandan da Haşhaşilerin büyük planına engel olmaya çalışıyor. Bazen Haşhaşilerin karşısında kılıcını çekerken bazen de ‘hikmet’ denilen tasavvufi manzumelerle halka onların bilmediklerini anlatıyor. Hem savaşçı hem de derviş olan Alperenleri göndererek, Anadolu’nun Türkleşmesini sağlayan Hoca Ahmed Yesevi; tarihteki ilk Alperen olarak seyircinin karşısına çıkıyor. 

Adından çokca söz ettireceğe benziyor

Hoca Ahmed Yesevi’yi Korel Cezayirli canlandırırken, Görkem Sevindik, Tansel Öngel, Hasan Küçükçetin, Sinan Tuzcu, Mehmet Korhan Fırat ve Zara gibi yıldız oyuncular da dizinin kadrosunda yer alıyor. Sosyal medyada da geniş yankı bulan ‘MAVERA’ dizisi, adından sıkça söz ettireceğe benziyor. En çok bilinen sosyal mecralarda tartışılan ve hakkında çok fazla yorum yapılan dizi; yayın saatinin çok geç olmasına rağmen kalabalık ve sadık bir izleyici kitlesine ulaşmış durumda. Yüksek reyting ortalamaları yakalayan ‘MAVERA’ dizisi; Ramazan ayı boyunca TRT 1 ekranlarında seyircisiyle buluşmaya devam edecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı