"Zorunlu din dersi dinden soğutuyor"

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hilal Kaplan, CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular'da ilginç açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 04.12.2012 06:55 GÜNCELLEME 04.12.2012 14:25
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Muhafazakar kimliğiyle tanınan Kaplan, zorunlu din dersini eleştirdi ve "Zorunlu din dersi, insanları dinden soğutuyor" dedi.

İmam-Hatip Lisesi'nden mezun olmadığını, Anadolu Lisesi'ni bitirdiğini söyleyen Kaplan, ateist arkadaşlarının din derslerine girmek istemedikleri ancak Ayetel Kursi duasını ezberlemek zorunda kaldığını dile getirdi. Bu durumun bir müslüman olarak kendisini incittiğini açıklayan Kaplan, din derslerinin çoğu zaman dine bağlamaktan çok dinden soğuttuğunu iddia etti. 

YORUMLAR 86
  • zekeriya 11 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar olur?. programın çoğunu dinledim. şurada yapılan yorumlar islamı savunma adına yapılıyorsa seviyemiz yerlerde sürünüyor. koskoca konuşmanın arasından alınan bir küçük tesbite karşı yapılan korkunç yorumlar hakikaten insanı ürkütüyor. isabetsiz bir tesbit te olabilir, ama insaf, karşındaki insanı bu şekilde yargılarsan bunun büyük bir vebali var. makyajından girip din düşmanlığından çıkmışlar.
    Cevapla
  • Mehmet Bodur 11 yıl önce Şikayet Et
    senin dinin var mı ki soğuyasın.... dinin nedir bilmiyorum. ama şunu iyi biliyorum ki islam değil. belli ki hiç kur'an okumamışsın. çünkü farkı bir dil kullanıyorsun. ALLAH adına çakma kararlar alıyorsun(uz) ve o'nun emirlerini çiğniyorsunuz. oysa bu durumu anlamanız gayet basit. google amcama bile sorsan sana durumu özetler. "iman , kuran" yazsan bütün iman ayetleri önüne serilir. tek yapman gereken bir ayını onları anlamaya ayırman. ama biliyorum ki ayırmazsın. çocukluğunda ezberlediğin ayetel kürsi'yi okumak daha kolay çünkü. sahi kaç kere okuyunca ne oluyordu? muhtemelen onları ezberlemişsindir....ateist olmaya gelince, inan olsaydım söylerdim. ben müslümanlığı sana ya da bir kaç sazana şirin görünmek için seçmedim. imanım seninki gibi ezber değil, bilinçli bir imandır. tıpkı kur'an-ı kerimde bahsi geçtiği gibi...
    Cevapla
  • gökhan polat 11 yıl önce Şikayet Et
    oldu.... çok üzüldüm ateist arkadaşlarının ayetel kürsiyi ezberlemek zorunda kalmaları demek çok zoruna gidio bence o bahsettiğin ateist şahıslardan biriside sensin sen dinden soğumaya bahane arıyor olmayasın sakın ama senin gibiler var diye ben dinimden soğuyamam...
    Cevapla
  • belgin 11 yıl önce Şikayet Et
    ne oluyor... başı örtülüde, başı örtüsüzde dine karışı.. ne oluyor.. rabbim sen büyüksün sen böylelerine fırsat verme..hilal kaplan ve senin gibilere yazıklar olsun diyorum..
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    yav boş ver sen dindersini ateist arkadaşlarım var edebiyatını . tasası sana mı düştü. sen makyajınla ilgilen fondötenin le ruju biraz fazla kaçırmışsın. sende insanları makyajdan soğutursun şimdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para etmiyor diyerek şeftalileri boş araziye döktüler
13 yaşındaki çocuk dehşeti yaşadı! Ayakkabılarını zorla yalatıp, yüzünü darmadağın ettiler