Metrobüs ile minibüs kafa kafaya çarpıştı

E-5 Karayolu'nun Merter kesiminde, kontrolden çıkarak metrobüs yoluna giren minibüs, Avcılar yönüne giden metrobüsle kafa kafaya çarpıştı.

GİRİŞ 17.11.2014 01:14 GÜNCELLEME 17.11.2014 11:01
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kaza, saat 00.15 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Atatürk Havalimanı’ndan aldığı Rus uyruklu bir yolcuyu şehir merkezine götüren Salih Doğan yönetimindeki özel bir turizm şirketine ait 34 MTT 12 plakalı servis minibüsü, Merter’de bir aracın sıkıştırması sonucu kontrolden çıkarak, bariyerleri parçaladı ve metrobüs yoluna girdi. Bu sırada, Avcılar yönüne gitmekte olan 34 TP 2277 plakalı metrobüs de duramayarak servis minibüsü ile kafa kafaya çarpıştı.

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ 1 SAAT SONRA KURTARILDI

Çarpışmanın şiddetiyle her iki araç da E-5 Karayolu’nun iki yönüne savruldu. Kaza sonrası metrobüs sürücüsü Yasin Yıldırım ve minibüs sürücüsü Salih Doğan araç içerisinde sıkışarak ağır yaralanırken, metrobüsteki 12 yolcu da hafif yaralandı. Yolcular, ambulansların gelmesini beklemeden, kendi imkanlarıyla hastanelere gitti.

Metrobüs sürücüsü Yasin Yıldırım ambulansla hastaneye kaldırılırken, araç içinde sıkışan minibüs sürücüsü Salih Doğan’ın kurtarılması için de itfaiye ekibi seferber oldu. Yaralı sürücü, ekiplerin 1 saati aşkın süren çabası sonucu kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

E-5 KAPANDI, 2 SAAT SONRA AÇILDI

Kaza nedeniyle E-5 Karayolu’nun Edirne ve Ankara istikameti trafiğe kapandı. Yolun trafiğe kapanmasıyla yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Metrobüs seferleri de kaza nedeniyle her iki istikamette de durduruldu. Metrobüslerden inen yolcuların yürüyerek yakınlardaki otobüs duraklarına gittikleri görüldü. Her iki aracın da yoldan kaldırılmasının ardından metrobüs seferleri yaklaşık 2 saat sonra yeniden başladı.

YORUMLAR 8
  • Analiste 9 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'a yeni geldin sanırım be yıllardır o yolu kullandım E5 2000 yılından bu yana kapalı, özel aracım yok benim suçum ne, milletin zevki için trafikte mi kalacam, gerçekçi ol biraz.
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    metrobüs yolunun altına metro yapılacakmış umarım en kısa sürede yapılır.çünkü çok rahatlatacak bu yolu. tabi bu güzergahlara otoparkta yapılmalı.kazlıçeşme marmarayda millet arabasını otoparka bırakıp marmarayla geçiyor karşıya.zengin insanlar bile kullanıyorlar .
    Cevapla
  • Gürsoy 9 yıl önce Şikayet Et
    Gecenin bir yarısında hangi araç sıkıştırmış merak ediyorum doğrusu. Minibüs şoförlerinin bir kısmı çok kötü araç kullanıyor. Hiçbir trafik kuralını tanımıyor. Bariyerleri parçalayıpda metrobüs yoluna girecek kadar ne kadar hızlıydı onuda düşünmek lazım. Minibüsle makas atanlar, başkasının önüne kıranlar, ışıkta durmayanlar, öndeki aracı sıkıştıranlar, takip mesafesi bırakmayanlar...
    Cevapla
  • Mehtap 9 yıl önce Şikayet Et
    yani trafiğin normali iyimiymiş
    Cevapla
  • Analist 9 yıl önce Şikayet Et
    Asrın projesi bu, Avrupa ödüllü proje, adamlar bize hayranlıklarını gizleyemiyorlar bu projeden dolayı(!)Başından beri söylüyorum: Dünyanın en kalabalık şehirlerinden birinde bu şehrin atardamarı olan bir yolun her iki istikametinden birer şerit çalarak, zaten sıkışan trafiğin emniyet şeritlerini de ortadan kaldırmak suretiyle trafik akışının tersi istikamette giden ve bundan dolayı en ufak bir sapmada karşı şeritten gelen araçlarla kafa kafaya çarpışacak olan saçmanın da ötesinde bir projeyi ödüllü diye yutturdunuz bu millete. Yapılan pek çok güzel hizmeti takdir eden bir vatandaş olarak söylüyorum bunları.
    Cevapla
  • beceriksiz analist 9 yıl önce Şikayet Et
    Canım benim bu proje avrupanın bütün büyük şehirlerinde var. Buna toplu ulaşım deniyor. Sen uyanınca çaldır balığa gidelim olur mu?
    Cevapla
  • Analist 9 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle var, kesinlikle, kesinlikle...
    Cevapla
  • istanbul 9 yıl önce Şikayet Et
    daha iyi bir çözümünüz var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı