Nöbeti bir gün bıraktı tüm emeği boşa gitti! Köye inen ayılar kovanlarını parçaladı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde arıcılıkla geçimini sağlayan Hasan Kocademir her gün nöbet tuttuğu kovanlarını bir gün boş bırakınca dağ ayıları gelip kovanlarını parçaladı.

Nöbeti bir gün bıraktı tüm emeği boşa gitti! Köye inen ayılar kovanlarını parçaladı
Nöbeti bir gün bıraktı tüm emeği boşa gitti! Köye inen ayılar kovanlarını parçaladı
GİRİŞ 26.09.2022 09:49 GÜNCELLEME 26.09.2022 09:49

Olay, Seydişehir ile Antalya'nın Akseki ilçeleri arasında yer alan Giden gelmez Dağları'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 15 yıldır Manavgat’tan gelerek bölgede arıcılık yapan Hasan Kocademir ayıların saldırısına karşı sürekli kovanların başında nöbet tuttu. Memleketi Manavgat’a bir günlüğüne giden Hasan Kocademir’in gittiği gün onlarca arı kovanı ayılar tarafından parçalandı. Seydişehir Süleymaniye Yolundan sabah saatlerinde geçenlerin arı kovanlarının parçalandığını görünce kovanların başında kimsenin olmaması üzerine Madenli köyü sakinlerine haber verdi. Yapılan incelemede kovanların ayılar tarafından parçalandığı anlaşıldı.

"ZARARIMIZ BÜYÜK"

Arı Kovanlarının parçalandığını öğrenen Manavgat Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Kocademir, “14 yıldır bölgede arıcılık yapıyorum bu sürede ayıyla uğraşıyorum. Bir iş için memlekete gittim o gece gelerek kovanların bir kısmını parçalamışlar. Zararımız büyük tam bal sağım zamanı ve kovanlar içinde bal vardı. Şimdiye kadar geceleri nöbet tutuyorduk, sesten veya ışıktan hiçbir şekilde korkmuyorlar. Vakit geçirmek için dinlediğim radyom var. Radyo sabaha kadar türkü çalarken, o da balı çalıp yiyor" dedi.

"AYILAR ARTIK EVCİLLEŞMEYE BAŞLADI"

Madenli köyü sakinleri ise köye inen ayıların sadece bal üretimi yapan vatandaşların ekonomisine zarar vermediğini söyleyerek, “Bahçelere, meyve ağaçlarına, hayvanlarımıza da zarar veriyor. Ayılar artık evcilleşmeye başladı. Köy sokaklarında bizimle beraber dolaşmaya başladı desek yeridir. Zaman zaman pencerelerimize de vuruyor. Bazen yavrularıyla beraber de geldiği oluyor. Arıcılar da gece gündüz beklemek zorunda kalıyor. Ayıyı öldürmek gibi bir teşebbüsleri yok, çünkü büyük cezası var. Tabii köpekle nöbet tutmak da gayet caydırıcı oluyor" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...