Manda yavruları çakallar tarafından telef edilen Döndü teyzeden yardım çığlığı

Samsun'da besicilik ve çiftçilikle uğraşan Döndü Türk'ün manda yavruları (malak) çakallar tarafından telef edildi. Mağduriyet yaşayan Türk, yetkililerden yardım talep etti.

Manda yavruları çakallar tarafından telef edilen Döndü teyzeden yardım çığlığı
Manda yavruları çakallar tarafından telef edilen Döndü teyzeden yardım çığlığı
GİRİŞ 14.10.2022 17:05 GÜNCELLEME 14.10.2022 17:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Samsun'un Bafra ilçesinde 30 yıldır çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Şenol Türk ve Döndü Türk çiftinin Manda yavruları (malak) ve tavukları çakallar tarafından telef edildi. Oldukça mağdur olduklarını belirten çift, yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Samsun manda yavrusu

MALAKLARI ÇAKALLAR TARAFINDAN TELEF EDİLDİ

Sarıköy Mahallesi Arnavutlar mevkisin de hayvancılıkla geçimini sağlayan Şenol Türk ve eşi Döndü Türk, besledikleri malakların (manda yavrusu) çakalların saldırısına uğrayarak telef olduğunu belirtti. Malakların çakalların saldırısına uğramasının kendilerini mağdur ettiğini belirten yöre sakinleri, yetkililerden yardım istedi.

"MALAKLARIMIZ SÜREKLİ ÇAKALLARIN SALDIRISINA UĞRUYOR"

Yaşadığı mağduriyeti anlatan çiftçilik ve hayvancılıkla uzun yıllardır uğraşan Döndü Türk, "Biz 30 senedir hayvancılık ve çiftçilikle geçimimizi sağlıyoruz. Ama malaklarımız sürekli çakalların saldırısına uğruyor. Çakallar hayvanlarımızı telef ediyor" dedi.

Samsun manda yavrusu

"GÜPEGÜNDÜZ TAVUKLARIMIZA SALDIRIYORLAR"

Çakalların hem manda yavrularını hem de tavuklarını telef ettiğini ifade eden Türk, “O kadar emek, o kadar masraf yapıyoruz. Biz bundan çocuk çoluğumuzu okutuyoruz. Sadece bizim değil komşularımızın da kaç tane hayvanı telef oldu. Ayrıca çakallar evimizi yanlarına kadar gelip tavuklarımıza da saldırıp telef ediyorlar. Güpegündüz tavuklarımıza saldırıyorlar” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • vedat 1 yıl önce Şikayet Et
    ahu ççoban bekçi köpekleriniz yokmu madem hayvancılık yapıyorsunuz.koyun kangallaı bak yanaşabiliyolarmı.
    Cevapla
  • Hayret bir şey 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayvancılık yapanın çoban köpeği olur,çakalı kovalar, köpek yoksa tüfekle vuramadınız mı o çakalları? Devletten çakalları beklemek için bekçi mi bekliyorsunuz?
    Cevapla
  • EFE 1 yıl önce Şikayet Et
    Kedi yada köpek olaydı 1 hafta haber olur ve Türkiye ayağa kalkardı.Malesefki manda yavrusu (malak).Nerdesiniz kedi köpek severler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi