Mehmet Akif Ersoy, Taceddin Dergahı Müzesi’nde anılıyor

Vefatının 86’ncı yılında Milli şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın yazıldığı Ankara'daki Tacettin Dergahı'nın birebir aynısının bulunduğu Bağcılar’daki Taceddin Dergahı Müzesi’nde anılıyor.

Mehmet Akif Ersoy, Taceddin Dergahı Müzesi’nde anılıyor
Mehmet Akif Ersoy, Taceddin Dergahı Müzesi’nde anılıyor
GİRİŞ 26.12.2022 17:06 GÜNCELLEME 26.12.2022 17:06

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 86'ncı yılında Bağcılar’daki Taceddin Dergahı Müzesi’nde anılıyor.

Resim önizlemesi

“Akif’in sevdiği türküler seslendirilecek”

Öğrencilerin özellikle ilgi gösterdiği müzede davetliler, Mısır ve Arnavutluk gibi ülkelerden getirilen özel eşya ve dökümanların sergilendiği müzeyi gezip hem bilgi alacak hem de o döneme tanıklık edecek. Anma etkinlikleri kapsamında Akif’i anlatan konferans düzenlenecek. Bilgi Evleri müzik öğretmenleri Akif’in sevdiği türküleri seslendirirken öğrenciler de işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okuyacak.

Resim önizlemesi

“Akif’in eşine yazdığı mektupların kopyası sergileniyor”

2011 yılında kurulan müze, Türkiye'de Mehmet Akif Ersoy üzerine kurulan en zengin müzelerden biri olma özelliği taşıyor. Müzenin içinde, şairin eşine yazdığı mektuplar, köstekli saati, fotoğrafları ve şiirlerinin orijinal kopyaları sergileniyor. Ayrıca müzede Akif’e ait milletvekili olduğu dönem meclisteki albümü, beratı da yer alan müzedeki en ilginç eserlerden birisi de Akif’in vefatından sonra öğrencilerin kendi yazdıkları makalelerden oluşan 10 sayfalık kitapçık bulunuyor.

Resim önizlemesi

Tarih: 27 Aralık 2022 (Salı)

Saat : 13.00

Adres: Mehmed Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi

Kazımkarabekir Mahallesi, Mehmet Akif Bulvarı No: 57 Bağcılar

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar