Bayülgen: Bu bir sivil itaatsizlik eylemidir

Gece Taksim Gezi Parkı'na gelerek eylemcilere destek veren oyuncu ve programcı Okan Bayülgen, "Bu bir sivil itaatsizlik eylemidir. Bu eylem saf bir eylemdir, bu insanların üzerine biber gazı sıkmayın" diyerek polisi uyardı.

Bayülgen: Bu bir sivil itaatsizlik eylemidir
Bayülgen: Bu bir sivil itaatsizlik eylemidir
GİRİŞ 31.05.2013 13:40 GÜNCELLEME 31.05.2013 13:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gece Gezi Parkı nöbetçilerine kitap okuyan Okan Bayülgen, eylemi, politikanın dışında, politik olan kesimlerin de destek verdiği bir eylem olarak nitelendirdi.

Bayülgen, "Ağaçları korumak için, ağaçlar kadar savunmasız bir şekilde bir araya gelen insanlar, Gezi Parkı'nda günlerdir süren bir mücadele veriyorlar. Bu, politikanın dışında, politik olan kişilerin de destek verdiği, ama politikasız, bir şehrin sadece kendi topraklarını, kendi ağaçlarını ve kendi temiz havalarını kaptırmamak için verdikleri bir işgal eylemidir; bir sivil itaatsizlik eylemidir ve bu eylem çok saf bir eylemdir. Çok savunmasız bir eylemdir. Bu savunmasız insanların üzerine biber gazı sıkmayın" diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • fakirulazam 10 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah... Burada en tarafsız en doğrucu adamlardan biri olan Okan Bayülgen'e bütün samimiyetim ve içtenliğimle teşekkür ediyorum. Olayın daha da büyümemesi için gösterdiği bütün destekten ve sabırdan dolayı kendisi tebrik ediyorum. Eminim ki herhangi bir art niyeti olsaydı olaylar daha da büyüyebilirdi. Türkiye sana minnettar Okan. Eyvallah..
    Cevapla
  • mustafa kulleliler 10 yıl önce Şikayet Et
    acziyet içersindesiniz. Adamlar alenen ve eylem yollu başkaldırıyoruz,isyan ediyoruz diyor, ama 13 sene evvel, camii çıkışlarında,özgürlük isteyenleri copladığınız, karga tulumba topladığınız,mahkemelerde sürüm sürüm süründürdüğünüz, kişilere yaptıklarınız onda birini yapmıyor, su sıkmak biber gazı atmak kalabalıkları püskürtmekle yetiniyorsunuz. Aciz misiniz? Hadi bunlara da aynı uygulamaları yapsanıza. Niye yapmıyorsunuz ??? Tehdit değil mi bunlar yoksa tek tehdit biz miyiz??
    Cevapla
  • Bahadır Bahadıroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Hayatınız Hikaye. Bu şehre ençok ağacı diken belediye başkanı kim, insanlar çamurdan hava kirliliğinden kimin hizmetleriyle kurtuldu. O zamanda karşıydınız nedense, hayatınız ideoloji ideolejinizde hikaye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi