Mustafa Ceceli’den Arapça ilahi

Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, son albümündeki ’Aşikardır Zat-ı Hak’ isimli parçayı Arapça okuyup klip çekti.

GİRİŞ 26.10.2014 12:18 GÜNCELLEME 26.10.2014 12:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kısa sürede büyük beğeni toplayan klipte Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli bir semazen olarak yer alıyor.

Sözleri Ahmet Hulûsi’ye, bestesi ise Alper Altuntoprak’a ait şarkının klibinde green box tekniğiyle çekilen birçok özel efekt de kullanıldı.

YORUMLAR 3
  • mukaddes 9 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Ceceli harika bir insan keşke dünya da bir kaç milyon onun karakterinden olsa dünya bu kadar kirlenmez.ilahiyi muhteşem okumuş ağzına yüreğine sağlık.
    Cevapla
  • mert aymaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Müzikli ilahi -2-. dinimizde, her çeşit çalgı haramdır. İbadete haram karıştırmak ve bundan daha da kötüsü, bizzat ibadet olarak sunmak, küfre kadar götürür, fakat maalesef, bugün Müslümanların çoğu bu gaflet içindedir. Çalgının haram olduğunu bilen azalmıştır. Bu durumu mucize olarak, sevgili Peygamberimiz şöyle bildiriyor: (Bir zaman gelecek, ümmetimden bazıları, mizmarı [çalgıyı] helâl sayacaktır.) [Buharî] (Şarkıcı kadın ve çalgı aletleriyle eğlenenleri, Allahü teâlâ, yerin dibine batırır.) [İbni Mace] (Şu beş şey zuhur ederse, ümmetimin helaki hak olur: Lanetleşme, içki içme, erkeklerin ipekli giymesi, çalgılar ve erkeğin erkekle, kadının kadınla iktifa etmesi.) [Deylemî, Hâkim] (Ben, mizmarları [çalgıları] ve putları yasaklamak için de gönderildim.) [İ. Ahmed, Ebu Nuaym] (İblis’e, senin müezzinin mizmarlar [çalgılar] denildi.) [Taberanî] (Nimete kavuşunca çalgıyla eğlenmek lanetlenmiştir.) [Bezzar] (Resulullah, çalgı aletleriyle para kazanmayı yasakladı.) [Begavî]
    Cevapla
  • mert aymaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Müzikli ilahi -1-. İlahi ve mevlid okumak ibadettir. Müziğin, çalgının her çeşidi haramdır. Halk müziği de olsa, tasavvuf müziği veya adına dînî müzik de dense hepsi haramdır. İbadet etmeye, Kur’an okumaya, namaz kılmaya, zikir çekmeye, mevlit okutmaya haram karıştırmak küfür olur. İmam-ı Gazalî hazretleri buyuruyor ki: Resulullah’ın “sallallahü aleyhi ve sellem”, geldiği bir evde, küçük zenci kızlar [cariyeler] tef çalıp şarkı söylüyorlardı. Şarkıyı bırakıp, Resulullah’ı övmeye başladılar. Resulullah, (Onu bırakın, oyun arasında beni övmeyin! Beni övmek [mevlid, ilahi] ibadettir. Eğlence, oyun arasında ibadet caiz değildir) buyurdu. (K. Saadet) Bazıları, bu hadis-i şerife istinaden kadınların şarkı söylemesinin ve çalgının caiz olduğunu söylüyorlar. Hâlbuki şarkı söyleyen kızlar cariyeydi. Cariyenin statüsü farklıdır. Sesi de avret değildir. (İhya)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı