Akrabalarım bile bana sırtını döndü

Berdan Mardini, bir zamanlar TRT Kurdî'ye projeler yaptığı için akrabalarının bile kendisine sırt çevirdiğini söylüyor.

Akrabalarım bile bana sırtını döndü
Akrabalarım bile bana sırtını döndü
GİRİŞ 20.03.2016 13:54 GÜNCELLEME 20.03.2016 13:54
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Hepimiz onu Aman Aman isimli arabesk fantezi şarkısıyla tanıdık. Mahsun, İbo, İzzet, Özcan, Alişan'a dişli bir rakip gelmişti. Tam tahtına oturacakken o birden direksiyonu başka bir yere çevirdi. Kürt açılımına destek vermek için TRT Kurdî'ye projeler yaptı. Bahsettiğimiz kişi Berdan Mardini'den başkası değil. Mardini'nin TRT'ye en son yaptığı proje kendisinin yazıp oynadığı Jin (Sızı). Şu an TRT'nin bütçe sıkıntıları yüzünden diziye ara verildi. Biz de bu arayı fırsat bilip Mardini ile bir araya geldik. Samimi itiraflarda bulunan Mardini, "Ailemden, akrabalarımdan dahi hain, satılmış diyenler oldu. Para için gitti dediler. Tepkiler yoğundu. Avrupa'daki, Doğu'daki konserlerim iptal oldu. Tartıya koyduğunuz zaman ben bu işten zararlı çıktım" diyor.

KÜLTÜR AÇILIMI GEREK

Jan'ın çekimleri Mardin merkezde ve Mardini'nin aşiretinin yaşadığı köyde yapılıyordu. Ana hikayeyi dengbejlerden yola çıkarak kurduğunu söyleyen Mardini, dizide eski Türkiye ve yeni Türkiye karşılaştırması yapıyor. "Biz evet bu devletin yolundayız ama bana göre oradaki silahların geriye dönmesi ya da durdurulmasının bir yolu daha var. Ciddi kültürel adımların atılması gerekiyor. Oradaki vatandaş da bu benim kültür bakanım demeli. Bu istihdam sağlandığı zaman emin olun bir sene sonra gençler değişecektir. Türk dizilerine bir veriliyorsa kürt dizilerine de bir verilsin" diyen Mardini, Jan'ın setinde 110 kişinin ekmek yediğini sözlerine ekliyor.

Doğulu kadının kaderini Bıttım Ana değiştirecek

Mardini'nin anlatırken heyecan duyduğu diğer projesi ise bir sinema filmi. Adı Bıttım Ana. Hatta Mardini filmi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile birlikte hayata geçirecek. Filmde Ramazanoğlu'nun da rol alacağını söyleyen Mardini, "Bıttım Ana bir kadın hikayesi olacak. Güçlü bir kadın hikayesi... Üreten, sıkıntılar çeken ama en sonunda başaran kadının hikayesi... Bıttım Ana Güneydoğu'da Doğu Anadolu'da yaşayan kadınların idolü olacak. Doğulu kadının kaderini değiştirecek" diyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 18
  • 1071 8 yıl önce Şikayet Et
    Sapık PKK ya uyan Kürtler zerdüştlerin adeti olan ateşin üstünden atlamaya devam etsin. Islamda böyle birşey yok. Kim bu cahiliyye adetini sahipleniyorsa bilsinki Allahın kitabına ve peygamberin sünnetine ters iş yapmaktadır. Kaldıki zerdüştlük bir Pers geleneğidir
    Cevapla
  • KOCASOLAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen hak hukuk ve özgürlüğü savunduğun sürece yanındayız, hak hukuk ıhlali olursa bizde karşı çıkalım.
    Cevapla
  • Mert can 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen dogru olan yolda devam et yanindayiz
    Cevapla
  • yetim 8 yıl önce Şikayet Et
    Trt için benden alınan vergiler " kim olursa olsun " kimin gırtlağından geçiyorsa zehir zıkkım haram olsun !
    Cevapla
  • ist 8 yıl önce Şikayet Et
    haklısın.dizi filmlerin oyuncuları haftada çoğumuzun yıllık kazancından fazla alıyor.adil yiğit sen de haklısın.ama haram etmek de bir hak...
    Cevapla
  • adil yiğit 8 yıl önce Şikayet Et
    bu devlette para kazanıyorsan ve devlette senden vergisini alıyorsa bu devletin hakkıdır. ama tahminim ve büyük ihtimallede ya kazanıyorsun vergini doğru dürüst vermiyorsun yada kazancın hiç yok. yoksa konuşmazsın.
    Cevapla
  • 57.alay 8 yıl önce Şikayet Et
    Hainin yaptigi darbe sonuca ulasirsa eyvallah ulasamazsa kelle gider.kanun budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor