Wilma Elles: "İslamiyet bana kapı açtı"

Türk dizilerinden sonra sinema filmlerinde de seyirciyle buluşan Wilma Elles, Yenişafak'tan Ayşe Özleyen'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Wilma Elles: "İslamiyet bana kapı açtı"
Wilma Elles: "İslamiyet bana kapı açtı"
GİRİŞ 20.03.2016 17:14 GÜNCELLEME 20.03.2016 17:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Wilma Elles, Türkiye'yi de Türkleri de çok seviyor. Gelecek hafta gösterime girecek olan Emicem Hospital adlı komedi filminde Alman bir yöneticiyi canlandıran oyuncu Elles "Türkiye hayatımın dönüm noktası oldu. Kariyerimi etkiledi ve burada evlenip İslamiyetin kapılarını araladım" diyor.

Henüz dört yaşında bir çocukken ablasıyla birlikte komşularına tiyatro yapan ve ilkokul çağlarında ise profesyonel olarak tiyatro sahnesine adım atan başarılı oyuncu Wilma Elles, Almanya'da başlayan oyunculuğunu birkaç yıldır Türkiye'de devam ettiriyor. Türk dizilerinde ve sinema filmlerinde Türk seyircisiyle buluşan Elles, şimdilerde ise ATV ekranlarındaki 'Yeter' dizisinin oyuncusu.

SENARYOSU İYİYSE OYNARIM

Size gelen senaryoları neye göre değerlendiriyorsunuz?

Ben her tür filmde oynayabilirim. Benim için önemli olan senaryonun iyi yazılmış olması. Benim için tutkulu bir ekip ve disiplin olması gerekiyor. Gelen rollere karşı her zaman cesaretli davranıyorum. Başaramam diye hiç düşünmedim.

Türkiye'ye geldikten sonra hayatınızda neler değişti?

Burada çok iyi projelere imza attım. Dizi ve filmlerin başrollerinde yer almak benim kariyerim açısından bir dönüm noktası oldu. Sonra burada evlendim ve İslamiyeti benimsedim. Bir süre sonra da ikiz bebeklerim oldu. Türkiye benim hayatımın dönüm noktası diyebilirim.

İSLAMİYET BANA KAPI AÇTI

Köln Üniversitesi'nde İslam Bilimi okudunuz. Bu bölümü neden tercih ettiniz?
Bu tavsiyeyi bana annem verdi. Ben de kendi dinimizin dışındaki dinleri merak ediyordum ve İslamiyeti öğrenmek istedim. İslamiyet bana kapı açtı ve ben o kapıdan girdiğimde bilmediğim birçok şey öğrendim.

Okuldaki eğitiminizin İslamiyeti seçmenize etkisi var mıydı?

İslamiyete o dönemden sonra ilgim başladı, hissiyatlarım değişti. O zamanlarda ilerde islami bir ülkede yaşayacağımı tahmin etmiyordum ama çok iyi oldu. Şu an burada yaşıyor olmam benim için bir kader aslında. Burada evlendim. Çocuklarımın olması da bana büyük bir destek oldu. Hayatımı sanki baştan çizmişim gibi. Üniversitede öğrendiklerimi şu an yaşıyorum.

SİZİN İÇİN BAŞARI NEYİ İFADE EDİYOR?

Başarıyı güzelliğimle, makyajım ve saçımla sağlamıyorum. Benim için önemli olan o duyguyu seyirciye verebilmek. Seyircinin kalbine dokunmaya çalışıyorum. Daha çok otantik bir karakter olabilmek için çabalıyorum. Gerçek hayatta her şey saklanıyor. Eğer oyuncular olmasaydı o duygular kitlelere ulaşamayacaktı. İyi ve kötü roller gösterilmeli ki gerçekler ortaya çıksın.

 

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 8
  • HAYIRLISI 8 yıl önce Şikayet Et
    İsalmiyetimi seçmiş bence islamiyetin rahat olanını seçmiş
    Cevapla
  • Hanımefendi 8 yıl önce Şikayet Et
    Furkan Bey Peygamber Efendimiz ( sas ) ' in buyurdugunu yazdığınız yorumun kaynağını da yazarsanız seviniriz
    Cevapla
  • Tkyrkyyldz 8 yıl önce Şikayet Et
    ...Allahin Merhametinin zerresini bilmezler yine abdessiz kursuye cikmislar ,oysa o kursu Efendimizn sav mekanidir her onune gelen o mubarek mekana cikip ahmakca fetva vermemeli ..!
    Cevapla
  • Umut 8 yıl önce Şikayet Et
    Yuzyillardir kadini Kur'an disindaki sozlerle din adina hor gordunuz, okutmadiniz, topluma sokmadiniz. Sonra da yeni nesil neden Boyle diye sorarsiniz. Cahil kadinin alim yetistirmesini nasil bekleyebilirsiniz? Oysa Yuce Allah kadini kitabinda hep esit tutmustur. Allah adina kadini ezenler nasil hesap verecekler Acaba? Masallah ki by kadin Almanya'fa Islam okumus ki o kadar yobaza ragmen? Allahin dostu Hz Ibrahim bile allahi bulmadan aya yildiza tapmis ve kullanarak Allaha sevgili olmus! Sacs sakala takilanlar Allahin sonsuz merhametini hic mi gormezler?
    Cevapla
  • Varsayalım ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim gibi müslüman olacaksan olmasan da olur.
    Cevapla
  • konyalı hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    ferhan şensoy fanı kendi adına konuş.
    Cevapla
  • kürşat 8 yıl önce Şikayet Et
    çok tehlikeli bir yorum!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama