Google efsane oyuncu Adile Naşit'i unutmadı!

Türk sinema oyuncusu, tiyatrocu ve televizyon sunucusu Adile Naşit Google'da doodle oldu.

Google efsane oyuncu Adile Naşit'i unutmadı!
Google efsane oyuncu Adile Naşit'i unutmadı!
GİRİŞ 17.06.2016 00:29 GÜNCELLEME 17.06.2016 00:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Adile Naşit İnce, gerçek adıyla Adela Özcan. Adile Naşit'in doğum gününü Google unutmadı ve Türk sinema oyuncusu, tiyatrocu ve televizyon sunucusu Google'da doodle oldu.

Türk sinemasının unutulmaz kadını Adile Naşit’in bugün doğum günü. Adile Naşit, 17 Haziran 1930'da İstanbul'da doğdu. Hababam Sınıfı’nın Hafize Anası, Adile Naşit oyunlarında ve sinema filmlerindeki anne tiplemesi, kendine has üslubu ve kahkahasıyla Türk sinemasında hafızlardan silinmeyen bir isim oldu. 

ADİLE NAŞİT KİMDİR?

Tiyatrocu bir aileden gelen Adile Naşit'in babası komedyen Komik-i Şehir Naşit, annesi de Rum orjinli tiyatro oyuncusu Amelya Hanım'dır. Ağabeyi Selim Naşit ve 1950'de evlendiği eşi Ziya Keskiner de tiyatro sanatçısıdır. Adile Naşit eşi Ziya Keskiner'in Temmuz 1982'deki ölümünden sonra 16 Eylül 1983 tarihinde Cemal İnce (1928-2015) ile gizlice evlendi.

Sinema dünyasında, Rıfat Ilgaz'ın ünlü eseri Hababam Sınıfı'ndan uyarlanan filmlerdeki müstahdem Hafize Ana rolü ile olduğu kadar, Münir Özkul ile karşılıklı oynadığı filmlerdeki "Anne" rolleriyle de ünlenen Adile Naşit 11 Aralık 1987'de doğduğu şehir olan İstanbul'da 57 yaşındayken bağırsak kanseri sonucu yaşamını yitirmiştir. Cenaze töreni 13 Aralık 1987 tarihinde Şişli Camii'nde düzenlendi.

Öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığına defnedilmiştir. İstanbul Karacaahmet mezarlığında ilk eşi Ziya Keskiner ve oğlu Ahmet Keskiner (1951-1966) birlikte yatmaktadır.

 

YORUMLAR 3
  • ZÜLALINIZ 7 yıl önce Şikayet Et
    bu google uygulamasi yanliz türkiye icin gecerli degilmi? burda yok galiba
    Cevapla
  • mehmed dogru 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabii hatırlarlar Necip Fazıl hatırlıyorlar mı yok çünkü bu Hatırladıklarım kendi nesillerinden
    Cevapla
  • Isim 7 yıl önce Şikayet Et
    Haber7 çalışanları ben farketmedim adile naşit hatırlanıyor ramazan ayını niye hatırlamıyorlar müslümanlar için önemli ay neden hatırlanmıyor alim gogula hatırlatsanız oraya simge olarak elinde davullu bir adam koysaniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!