İbrahim Erkal beyin ölümü nedir? Din ne diyor? Eşi fişini...

27 gündür komada yatan ve 09 Mayıs itibariyle beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Erkal tıbben öldü gerçekte ölü mü? Eşi Filiz Akgün ne yapacak, İbrahim Erkal'ın yaşam destek fişinin çekilmesine kim karar verecek?

İbrahim Erkal beyin ölümü nedir? Din ne diyor? Eşi fişini...
İbrahim Erkal beyin ölümü nedir? Din ne diyor? Eşi fişini...
GİRİŞ 10.05.2017 12:23 GÜNCELLEME 10.05.2017 12:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

12 Nisan 2017 tarihinde İstanbul'daki evinin otoparkında baygın bulunan ve beyin kanaması geçirdiği ortaya çıkan İbrahim Erkal 27 gündür komaydaydı. Kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar ise İbrahim Erkal'ın yaşam destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organların hayati fonksiyonlarının devam ettiğini açıkladı. Peki beyin ölümü nedir bundan sonra ne olacak, yaşam destek ünitesinin fişinin çekilmesine kim karar verecek? Din ne diyor?

Peki İbrahim Erkal için süreç nasıl işleyecek, beyin ölümü gerçekleşen hastanın fişinin çekilmesine kim karar verecek?

Bu konuda karar aileye aittir. Filiz Akgün fişinin çekilmesine karar verdiği taktirde doktorlar İbrahim Erkal'ı yaşam destek ünitesinden ayıracaklar.

Beyin ölümü gerçekleşen kişinin ruhu bedeni terketmiş midir? Hastanın fişinin çekilmesi caiz mi?

Beyin ölümü gerçekleşmesine rağmen hastanın kalbi atmaya devam ettiği için iki arada bir derede bırakan bir süreç yaşanır. Tıbben beyin ölümü gerçekleşen kişi 'ölmüş' sayılıyor. Peki dinen de 'ölmüş' oluyor mu ruh bedeni terketmiş sayılıyor mu? Nihat Hatipoğlu bakın ne diyor;

Beyin ölümü gerçekleşen kişi yeniden yaşama döner mi?

 Beyin ölümü gerçekleşmiş olan hastalar yaşamlarını ancak solunum makinesi desteğiyle sürdürebilirler. Bu hastaların saatler ya da günler içinde kalbi de durur ve yaşama veda ederler. Beyin ölümü gerçekleşmiş hastaların hayata dönme şansları yoktur. Beyin ölümü tam anlamı ile tıbbi ölümdür ve bu kişinin yeniden yaşama dönmesi mümkün değildir.

Beyin ölümü sonrası organ bağışı?

Beyin ölümü gerçekleşen kişi organ bağışına uygun konumdadır. Doktarlar beyin ölümü gerçekleşince durumu 2000 yılında kurulan ‘’Ulusal Koordinasyon Sistemi’’ ne bildirilir. Kişi eğer sağlığında organlarını bağışlamış ve aile organ bağışını onaylıyor ise Sağlık Bakanlığı tarafından organların hangi hastanelerde bekleyen hastalara nakledileceğine karar verilir. İlgili ekipler tarafından organlar nakledilmek üzere kişiden alınır. Filiz Akgün eşi İbrahim Erkal ile ilgili organ bağışıyla ilgili de karar verecek.

YORUMLAR 4
  • Gökhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Evren Demir e katılıyorum. Biz hadiseyi birebir yaşadık. Elbette Yüce Allah'ın takdiri bambaşka. Beyin ölümü beyin sapının ve soğancığın kuruması demektir buda ölümdür zaten. Ölmüş bir beyni gördüm ben çürümüş bir peynir gibi. Zira beyin ölümü gerçekleşmiş bir hastanın biyolojik ve fiziki olarak tekrar hayata dönmesi mümkün değildir. O kişi tamamen ölmüştür artık. Zaten kalp ve diğer organları cihaz desteğiyle çalıştırıyorşar olası bir organ bağışı durumunda organın özelliğini yititmemesi için. Rahmetli amcamda yaşadık aynı durumu kanun var zaten 24 saat içinde bağış olsada olmasada doktorun cihazın fişini çekme yetkisi var. Amcamın organları 3 kişide hayat buldu. Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Gurbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    O cana veren Allah daha iyi bilir. Burada Hollanda bir bayan aynı hadiseyi yaşadı ama 1 ay sonra tekrar geri döndü halen yaşıyor, öldürmeyen Allah öldürmez, yiyecek yemeği içecek suyu verende Allah cc. Inşallah düzelir Allahım mucizeleri çoktur. Yakınlarını Allah sabır versin. Dualarımız onunla.
    Cevapla
  • Evren Demir 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz bitkisel hayat ile karıştırıyorsunuz. Bitkisel hayat ile beyin ölümü aynı şey değildir. Beyin ölümünden tekrar geri dönen olursa tüm dünyada haber olur dünya çalkalanır. Beyin ölümü demek beyin sapının ve bu yüzden tüm beyin fonksiyonlarının işlevini yitirmesi demektir. Dünya tarihinde kayıtlı tıp vakalarında henüz beyin ölümünden dönen olmamıştır. Bitkisel hayat ile karıştırmayalım.
    Cevapla
  • didem 6 yıl önce Şikayet Et
    çok haklısınız aynen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi