Harun Kolçak kimdir? Aslen nereli ve Kaç yaşında vefat etmiştir?

Bir süredir tedavi gören Harun Kolçak 62 yaşında kansere yenik düştü. Dün gece saatlerinde vefat eden başarılı sanatçı Harun Kolçak kimdir? Harun Kolçak biyografisi ve hayatı

Harun Kolçak kimdir? Aslen nereli ve Kaç yaşında vefat etmiştir?
Harun Kolçak kimdir? Aslen nereli ve Kaç yaşında vefat etmiştir?
GİRİŞ 20.07.2017 10:18 GÜNCELLEME 20.07.2017 10:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk popunun ustalarından olan Harun Kolçak 19 Temmuz 2017 günü akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu. 3 yıldır kanser tedavisi gören ünlü sanatçı dün akşam saatlerinde fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Prostat kanseriyle mücadele eden Harun Kolçak Maslak Acıbadem Hastanesi'nde 62 yaşında vefat etti. Kolçak'ın cenaze namazının cuma namazına müteakiben Teşvikiye Camii'nde kılınacağı ve Gemlik'e defnedileceği öğrenildi.

Harun Kolçak Kimdir? 

Yeşilçam’ın efsane sanatçılarından olan Eşref Kolçak’ın ve Özcan Kolçak’ın oğulları Harun Kolçak, 1955 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Müziğe olan ilgisi küçük yıllarda başlayan Kolçak, Saint Benoit ’de sürdürdüğü eğitimini yarım bırakarak tamamen müziğe yönelmiştir. 

İlk deneyimlerinin efsane şarkıcı Erkin Koray’ın yanında almıştır. Erkin Koray’ın 1977 tarihli Tutkusu albümüne basgitar çalarak katkıda bulunmuştur. Nükhet Duru ve Rıza Silahlıpoda’nın orkestrası olan “Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına” 1978 yılında bas gitarist olarak katılmıştır. 

Erol Pekcan, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Aydın Esen gibi ünlü isimlerle caz çalışmaları yapmıştır. 

7 yıl çalışacağı Onno Tunç orkestrasından bir teklif alır. Orkestraya hem solistlik hem bas gitaristlik hem de vokalistlik yapar. Burada Sezen Aksu’ya eşlik eder ve onunla tanışır. Aşkın Nur Yengi ve Zerrin Özer ile yaptığı düetler ona, “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve “Akdeniz Müzik Yarışması” gibi yarışmalarda ödüller kazandırmıştır. 

1991 tarihli “Beni Affet” albümünü Onno Tunç ile birlikte hazırlamışlardır. Şarkıların beste ve güftelerinin çoğunun kendisine ait olduğu bu albüm Harun Kolçak’a çok ses getirecektir. Harun Kolçak başka sanatçılara da pek çok eser vermiştir. 

1991 yılında Onno Tunç’la yaptıkları “Gir Kanıma” albümü ile en büyük çıkışını yapmıştır.

1996 yılında Litvanya’da “Müzikos Festivalis 96” yarışmasında en iyi ikinci şarkıcı seçilmiştir.

1998 yılında çıkardığı dördüncü albümü "Teslim Oldum"da  pop-rock tarzını yansıtan bambaşka bir imajla çıktı.

2000 yılında "Yaşasın" adlı albümle sevenlerinin karşısına çıktı.

2012’de “Yeniden Doğuyorum” adlı bir solo albüm çıkarmıştır.

2013 yılı Ekim ayında Can Güney, Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer gibi isimlerle beraber “Harun Kolçak&Rock Off” adlı grubu kurmuştur. 

Oyunculuk deneyimleri de bulunan Kolçak 2002 yılında Kurşun Asker ve 2013 yılında da Pis Yedili dizilerinde bulunmuştur.

2014 yılında prostat kanserine yakalanan başarılı müzisyen bir dizi ameliyat geçirir. “Ölüm hayatta birçok şeye anlam katıyor. Ölümsüz olsaydık, birbirimize değer vermezdik” sözleriyle hastalığı nasıl kabullendiği ve maneviyatla onu yendiğini çevresindekilere anlatmıştır.

Kanseri yenen sanatçının hastalığı bir kez daha 2016 yılında nükseder.  Kolçak 2016 yılının Haziran ayında yatış yaptığı hastanede geçirdiği 3 aylık süreçte 13 ameliyat geçirir. 

19 Temmuz Çarşamba günü 23.00 sıralarında hayatını kaybeden ünlü sanatçı geçtiğimiz 16 Temmuz günü 62 yaşına girmişti. Sosyal medya hesabından yaptığı “Unutma; sen gelecek planları yaparken, hayatta kendi planlarını yapıyor.” paylaşımı ölümü hissetmiş olabileceği yorumlarını getirdi. 

Albümleri:

1991 -Beni Affet
1993 - En Büyük Aşk
1994- Biz (Bendeniz ve Harun Kolçak)
1995 - Yanımda Kal
1998 - Teslim Oldum
2000 - Yaşasın
2006 - Müzisyen 
2007- Aşk Beni Hep Değiştirecek 
2012 - Yeniden Doğuyorum
2016 - Çeyrek Asır
 

YORUMLAR 2
  • doğan 6 yıl önce Şikayet Et
    acı aglatır dert söyletir şimdi konuşma zamanı degil ne diyor BABA 1947 anamı kaybet dim acısını unutamıyorum teşke ananı sevdiginin 100de biri kadar evlatların la ilgilen seydin her şey başka türlü olurdu dönüşü olmayan yol da geri, dönüş yoktur
    Cevapla
  • Egedorukulu 6 yıl önce Şikayet Et
    Oda iyi biriydi alahyardınçısı olsun oda iyi bir şarkıydı alah rağnet etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı