Emrah Serbes kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında?

Twitter'dan yaptığı itirafla gündeme oturan ünlü yazar Emrah Serbes kimdir? Bir baba ve kızının ölümü ile sonuçlanan kazayı yapan Emrah Serbes'ten günler sonra kazayla ilgili itiraf geldi. Mahkeme karşısına çıkan Emrah Serbes daha sonra tutuklandı. İşte, Emrah Serbes'in biyografisi...

Emrah Serbes kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında?
Emrah Serbes kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında?
GİRİŞ 05.10.2017 13:49 GÜNCELLEME 09.03.2018 10:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ünlü dizi Behzat Ç.'nin ve birçok sinema filminin senaristi Emrah Serbes, 22 Eylül’de İzmir-Aydın otoyolunda iki kişinin hayatını kaybettiği kazayı yapanın kendisi olduğunu itiraf etti. Serbes'in yaptığı kazayı itiraf etmesinin arkasından bir gerçek daha ortaya çıkmış oldu. 22 Eylül günü yaptığı kazayı, o esnada yanında bulunan arkadaşı Kenan Doğru üstlenmişti.

Kaza ile ilgili yapılan adli soruşturmada, şüpheli Kenan Doğru'nun suçlu olmadığına dair kanıtlara ulaşılmıştı. Vicdanın azabından kaçmanın mümkün olmadığını belirten Emrah Serbes baba ve kızının ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili paylaşımında; "Kendimi kaybettim ve bu şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim. Kazayı yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır. Savcılığa geldim ve teslim oluyorum."sözlerini sarf etti. 

Kazadan 6 gün sonra kazayla ilgili olarak Emrah Serbes, twitter hesabından bir açıklama yaparak, kaza sırasında aracı kendisinin kullandığını itiraf etti ve savcılığa teslim olduktan sonra, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İşte, o itiraf mektubu...

emrah serbes itiraf

“22.09.2017 tarihinde İzmir-Aydın otobanında meydana gelen kazanın sorumlusu benim. Bu kazada aynı aileden bir baba-kız hayatını kaybetti, anne ise yoğun bakımda. Ölen genç kız, bir çocuk, 16 yaşında. Hiçbir şey bir genç kızın hayatından daha değerli değildir.
Bir rampanın ardından birden önümüze çıkan araca çarpmamak için elimden gelen bütün çabayı sarf ettim. Kaygan zemin nedeniyle yavaşlayamadığımdan direksiyonu bariyerlere kırdım. Ama çarpışmanın önüne geçemedim. Bariyerleri aşarak üç-dört takla attık ve sonunda demir tellere takılarak durduk. Açılan hava yastıkları ve aracın güvenlik sistemi nedeniyle kazayı hafif sıyrıklarla atlattık. Kaza esnasında yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru ile birlikte aracın sunroof'undan çıktık ve diğer aracın yanına gittik.
Araçtakilerin nabızlarına baktım anne hâlâ hayattaydı. 112'yi aradık ama ambulans olay yerine çok geç geldi. Araçtan fırlayıp yolun kenarında yatan genç kızı görünce kendimi kaybettim ve bu şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim. Kazayı yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır. Kenan'ı Beşiktaş tribününden tanırım, senelerce birbirimizi kolladık. Bu hadise nedeniyle hiç kimseye bir şey söylemeden sonuna kadar cezaevinde benim için yatabilecek bir insandır. Ama aradan günler geçtikçe bu vicdani sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım. Savcılığa geldim ve kendim teslim oluyorum. Hayatını kaybedenleri geri getirmeyecek olsa da cezam neyse çekmeye hazırım. Hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür dilerim. Keşke bu kazada ben ölseydim. Hayatı boyunca haktan, hukuktan, adaletten bahsetmiş biri olarak bundan sonra doğan her gün benim için azap olacak. Suçun cezasından kaçabilirsin ama vicdanın azabından kaçamazsın.”

Daha önce başka skandallarla da anılan Emrah Serbes, bir canlı yayına alkollü çıkmasıyla medya gündemine oturmuştu. Peki, Emrah Serbes kimdir? İşte, biyografisi...

emrah serbes

EMRAH SERBES KİMDİR?

27 Ocak 1981 tarihinde Yalova doğumlu olan Emrah Serbes, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalı Bölümü'nden mezundur. Birçok gazete ve dergide yazılar yazdı.

Yazıdığı kitaplar en çok okunanlar listesine giren Emrah Serbes, ilk öykü kitabı olan "Erken Kaybedenler" Haziran 2009 tarihinde raflarda yerini aldı.

Behzat Ç dizisi ve Behzat Ç: Seni Kalbime Gömdüm sinema filminin senaristi olan Emrah Serbes, bu projeyle adını geniş kitlelere duyurdu. Popüler yazarlar arasında anılan Emrah Serbes kitap yazmaya devam etmiştir.

Son çıkan kitabı ise İletişim Yayınlarından Müptezeller'dir. Kısa hikayeler yazmaya devam eden yazar, aylık çıkan KAFA dergisinde düzenli olarak yazılar kaleme almaktadır.

Emrah Serbes'in kitapları;

Metaforla Saadet Olmaz (2006)
Her Temas İz Bırakır (2006)
Son Hafriyat (2008)
Erken Kaybedenler (2009)
Hikayem Paramparça (2012)
Deliduman (2014)
Müptezeller (2016)

YORUMLAR 2
  • seckin 5 yıl önce Şikayet Et
    bir insana dokunan en büyük şey vicdan dır. vicdanı nın sesini duyan insan en büyük sorguyu dört duvar arasın da vericektir. bir gün bir yıl her gün her yıl olarak vicdan sorgulamasını yapıp. ya hakka uçar yada insanlığa geri dönüp aldığı hayatların vebalini öder......
    Cevapla
  • tora 6 yıl önce Şikayet Et
    alkollüydü muhtemelen...daha fazla ceza almamak için bu oyunu oynadı... kaçtığı için ve adaleti yanılttığı için ve alkollü olup olmadığınının delillerini kararttığı için çok ağır ceza almalı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit