Endonezya operasyonları başlattı

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da perşembe günü düzenlenen eş zamanlı terörist saldırıların ardından güvenlik güçleri operasyonlara başladı.

Endonezya operasyonları başlattı
Endonezya operasyonları başlattı
GİRİŞ 15.01.2016 16:21 GÜNCELLEME 15.01.2016 16:21

Bir çok noktada yapılan baskınlar sonucunda 3 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerin saldırıları üstlenen terör örgütü DAEŞ üyesi olup olmadıklarının araştırıldığı açıklandı.

Bununla birlikte Endonezyalı yetkililer saldırıların planlayıcısının Suriye’de olduğu tahmin edilen Bahrun Naim olduğunu duyurdu.

Basına açıklama yapan Cakarta Polis Şefi Tito Karnavian, “IŞİD’in Güneydoğu Asya hücresi, Endonezya, Malezya, Filipinler, Tayland ve diğerlerini kapsıyor. Bahrun Naim denen bir militan Güneydoğu Asya’da lider olmaya çalışıyor. Güneydoğu Asya’daki örgütün bütün liderleri başa geçmek için mücadele ediyor. Bu yüzden Bahrun Naim bu saldırıyı planladı.” şeklinde konuştu.

Kentte büyükelçilik binaları ve mağazaların bulunduğu Thamrin Caddesi üzerindeki Sarinah Alışveriş Merkezi çevresinde bombalı ve silahlı saldırı düzenleyen 5 terörist etkisiz hale getirilirken, iki sivil de yaşamını yitirmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'yı sallayan Türkiye açıklaması: Kendimizi bir Türk milleti olarak görüyoruz
FIFA'dan Süper Lig ekibine transfer yasağı