Yeşil ışık, Dünya dışında ilk kez görüldü!

Avrupa Uzay Ajansı'nın Trace Gaz Uydusu, Mars'ın atmosferinde zümrüt yeşili bir parıltının yayıldığını tespit etti. Gökbilimciler, yeşil ışığın Dünya dışında ilk kez gözlemlendiğini belirtti.

Yeşil ışık, Dünya dışında ilk kez görüldü!
Yeşil ışık, Dünya dışında ilk kez görüldü!
GİRİŞ 16.06.2020 20:04 GÜNCELLEME 16.06.2020 20:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

"Space.com" internet sitesinde yer alan habere göre, Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Trace Gaz Uydusu, Mars'ın atmosferinde zümrüt yeşili bir parıltının yayıldığını tespit etti.

 

Uydunun bulgusunu kayda geçiren Belçika'nın Liege Üniversitesinden gökbilimci Jean-Claude Gerard, Dünya'nın karanlıkta kalan kısmında atmosferde görülen, oksijen atomlarının belirli bir ışık dalga boyunu yaymasından kaynaklandığı sanılan yeşil ışığın Dünya dışında ilk kez gözlemlediğini belirtti.

Yeşil ışık yaymanın oksijen moleküllerinin karakteri olduğuna dikkati çeken Gerard, "kuzey ışıkları" adı verilen aroraların da Güneş'ten yayılan elektrik yüklü parçacıkların atmosferin üst kesimlerindeki moleküllere çarpmasıyla oluştuğunu anımsattı.

 

Gerard ve meslektaşları, Mars'taki ışığın gezegenin atmosferinin yüzde 95'ini oluşturan karbondioksit gazlarının atmosferin üst kesimlerinde parçalanması ve karbonmonoksit ile oksijen olarak ayrışması sonucu oluştuğunu tahmin ediyor.

YORUMLAR 9
  • Mehmet Olgun 3 yıl önce Şikayet Et
    Koruyucu tabaka iyonize elektrik görüntüsü
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaç kere soyledim marsta hayat var.marstan gelenler var.ama bu durumu ters manyel yapıp kendi planları için kullanacaklar varsa o ayrı mevzu
    Cevapla
  • Aas 3 yıl önce Şikayet Et
    Laikler ve abd piyonu koministler bu habere çıldıracak niye yeşil diye
    Cevapla
  • Elif cakiroglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya düz . Mars hikaye...
    Cevapla
  • alahandi ahdi 3 yıl önce Şikayet Et
    git izmirde teleferiğe çık gözlerin ile gör dünya düz mü yuvarlak mı elips mi
    Cevapla
  • ☾✮☾✮☾✮ 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD'ye güvenmiyorsun bunu anlarım fakat Ay , Güneş ve teleskopla baktığımız bütün gezegenlerde yuvarlak . Dünyanın gölgesi aya düştüğünde, oluşan hilal ☾ , dünyanın şeklinin ispatıdır . Çeşitli ülkeler tarafından dünyanın yörüngesine yerleştirilmiş yüzlerce uydu var .Ayrıca bunu kanıtlamak için uzaya çıkmaya gerek yok . Uçakla seyahat etmek yeterli .Daha bir sürü örnek verilebilir Hala neyin kafasını yaşıyorsunuz ? Bence bu teori , işi gücü olmayan boş adamların kendine gelir kapısı sağlamak için uydurdukları bir teoridir . Aynen UFO meseleside böyledir . Yakında dünya diktörgendir , diyenlerde çıkarsa şaşırmam .
    Cevapla
  • RIZA EZBER 3 yıl önce Şikayet Et
    mars da hayat varmı diye macera peşinde koşuyorlar, insanlara güzelleme yapıyorlar. ama gel gör ki, mars ın %95 i karbondioksit gazından ibaret. şimdi mars da ne aradığımızı öğrenelim sevgili abd bilim adamları. aya kadar çıksanız inandırıcı geleceksiniz bana.aslinda aya bile gitmediniz.
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Oksijen satariz haci ,Problem varsa cozumude vardir:-))
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    Karbondioksit içinde 2 adet oksijen atomu bir adet karbon atomu vardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt