Yusuf, masumiyetini ispat etmek istiyor

İranlı yönetmen Ferecullah Silahşör’ün yıllar süren titiz bir çalışmayla ortaya koyduğu dizi film HAZRET-İ YUSUF her Cuma akşamı 21.00’de Kanal 7 ekranlarında izleyenlerle buluşuyor.

GİRİŞ 14.05.2010 11:03 GÜNCELLEME 14.05.2010 11:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hazret-i Yusuf’un Kur’an-ı Kerim’de de geçen etkileyici ve dramatik hayat hikayesini anlatan dizinin 25 ve 26.. bölümleri Cuma günü artarda yayınlanacak. Dizinin konusu; Mezopotamya’daki şehirlerden birinde dünyaya gelen Yusuf, güzelliğiyle kısa zamanda herkesin ilgi odağı olur ancak onun bu özellikleri kardeşlerinin kıskançlığına yol açar.

Yusuf’ta zaman içinde dillere destan güzelliği dışında harikulade haller de görülmeye başlar. Bir gün bir rüya görür ve rüyasını anlattığı babası Hazret-i Yakub bu rüyasını kardeşlerine anlatmamasını ister. Yusuf kardeşleriyle çıktığı bir yolculukta kendisini kıskanan kardeşleri tarafından çölde bir kuyuya atılır.

Kardeşleri eve döndüklerinde babalarına Yusuf’u kurtların yediğini söylerler. Hazret-i Yakub bu hikayeye inanmaz. Ancak Yusuf’un hasreti her geçen gün onun yüreğini dağlamaktadır. Bu arada çöldeki kuyunun yakınından geçen bir kervan sahibi Yusuf’u kuyudan çıkarır, Mısır’a götürür ve köle olarak satılığa çıkarır.

25. ve 26. Bölüm: Amon Hutep Yusuf’u affeder ve zindandan çıkarmak ister. Ancak Yusuf bir hain olarak çıkmak yerine masumiyetinin ispat edilmesini ister ve ellerini kesen kadınları araştırmasını söyler. Amon Hutep Züleyha ve o gün orada olan bütün kadınları sarayda toplar ve işin aslını sorar.

Züleyha her şeyi itiraf eder ve Yusuf’un masumiyeti kanıtlanır. Amon Hutep Yusuf’u saraya davet eder. Amon’un kahin ve rüya yorumcularını da toplayıp onları Yusuf’un karşısında aciz duruma düşürmek istemektedir. Amon Hutep herkesin önünde kahinlere tekrar rüyasının yorumunu sorar ancak bir cevap alamaz.

Yusuf rüyayı tabir ettiğinde kahinler ve rüya yorumcuları da bu tabire boyun eğerler. Böylece Yusuf Mısır’ın hazinesinin ve tarım işlerinin başına gelir ve Amon Hutep’in başdanışmanı olur. Amon kahinlerinin yenilgisi bütün Mısır’a yayılmıştır. Yusuf ilk iş olarak tutuklanan Züleyha ve diğer kadınlar ile Zavira zindanındaki tüm mahkumları serbest bırakır. Yusuf’un rüya tabirini kabul edip O’nu öven bir yorumcu Nil de ölü bulunur. Yusuf, bunun rahiplerin işi olduğundan emindir ve işin peşine düşer.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • SİNAN 14 yıl önce Şikayet Et
    aHMET. Ahmet arkadaşım sana tamamen katılıyorum söylediğin her şey de haklısın şu anda yayınlanan dizilere de baktığımızda bizim kültürümüzü yok etmeye çalışıyorlar müslümanlık la ilgili neredeyse hiç bir dizi yok hep inançlarımıza karşı diziler yapılıyor ve reyting kırıyolar anlayamıyorum nereye doğru gidiyoruz. Akşam eve gittiğimde tv de bu dizi varsa buna yoksa maç varsa ona bakıyprum başka bakacak bişey bırakmadılar. ayrıca pazar günleri bu dizinin tekrarı var heralde geçen pzr görmüştüm sanırım...
    Cevapla
  • hsea42 14 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Yapım olarak oldukça kaliteli ve konu itibariyle gerçekçi bir dizi, teşekkür ederim. Benzer kaliteli yapımların devamını dilerim.
    Cevapla
  • ahmet d 14 yıl önce Şikayet Et
    hz yusuf ve ALLAH sevgisi. tüm kanal 7 ekibine sonsuz teşekkürler ALLAH sizden razı olsun gerçekten mükemmel bir dizi ama bizim halkımız kıymet bilmiyor bu dizinin rekorlar kırması gerekirdi reyting meyting i alt üst etmesi gerekirdi ama halk aldatma istiyor aşk dizi si itiyor vurma kırma öldürme dizisi istiyor ondan sonra ne vahşetler oluyor cennet bahçesi ülkemizde yazık çok yazık . şahsen ben bu dizi için her cumayı sabırsızlıkla bekliyorum ,
    Cevapla
  • MUSA ERDEM 14 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler. kanal 7 ve tüm ekibe çok teşekkür ederim.Allah razı olsun böyle bir diziyi yayınladığınız içinnnnnnnnnnn..........
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten 45 üründe büyük indirim
Son dakika: AK Parti'den sürpriz değişiklik! Tarihler öne çekildi...