Hayalet Sürücü Pamukkale'de

Yapımcılığını Brian Taylor'un yaptığı ve başrollerini Nicolas Cage ve Eva Mendes'in oynayacağı Hayalet Sürücü 2 filminin bazı sahneleri Pamukkale'de çekilecek.

Hayalet Sürücü Pamukkale'de
Hayalet Sürücü Pamukkale'de
GİRİŞ 24.12.2010 17:40 GÜNCELLEME 24.12.2010 17:40

  
Dünyaca ünlü oscarlı oyuncu Nicolas Cage ve Eva Mendes'in oynayacağı Hayalet Sürücü 2 filminin final bölümleri UNESCO'nun Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'de çekilecek. 

Yapımcılığını Brian Taylor'un yaptığı Hollywood filmi Hyalet Sürücü-2'nin final çekimlerinin 24 Ocak'ta başlayarak 11 gün süreceği, Pamukkale ören yerindeki antik kentin yanı sıra bir bölümünün de Kapadokya ile Kayseri ve Nevşehir arasındaki yolda çekileceği belirtildi.

 Filmin final sahnesinin önemli bir bölümünün Pamukkale Hierapolis antik kentinde bulunan 2 bin yıllık tiyatro ile Roma dönemine ait mezarlıklarda çekileceği açıklanırken, Pamukkale'de ekipler gerekli incelemelerini tamamladı. Nicholas Cage ve Eva Mendes ile çok sayıda figüranın 2 bin yıllık tarihe ışık tutan mekanlardan olan Roma dönemi mezarlara gireceği filmde 400 kişinin görev alacağı, bunlardan 100'ünün de Denizli'den seçilecek figüranlar olacağı açıklandı.

Hayalet Sürücü-2 filminin yüzde 30'luk bölümünün Türkiye'de çekileceği belirtilirken, film ile ilgili olarak Ark Prodüksiyon Genel Koordinatörü Mehmet Yılmaz Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i ziyaret ederek, filmin çekimleriyle ilgili bilgi verdi. Filmin çekimlerinin Romanya'da devam ettiğini belirten Mehmet Yılmaz, "Bizim için önemli olan şey filmin yürümesinden çok o dokunun sağlam kalması. Bizim hepimizin değeri. önce ülkemiz, sonra iş, sonra film sonra eğlence. İnşallah bundan sonraki filmler için de bir mihenk taşı olur" dedi. 

Kapadokya ve Pamukkale'de olan kısmın filmin final sahnesi özelliği taşıyan kırılma sahneleri olacağını belirten Yılmaz, "Filmde 100 kişi günlük figuranlık yapacak. Denizli ve Nevşehir'de figuran için çalışmalarımız devam ediyor. Yerel halka bir nebze de olsa ekonomik katkı sağlayacaktır. Bütün ekip birleştiğinde 400 aşkın insanın bu filmde çalışacağını söyleyebilirim" dedi. 

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise, dünyaca ünlü oyuncuların rol aldığı filmin Pamukkale'de çekilmesinin Denizli'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Ocak ayı içerisinde çekimleri yapılacak olan Hollywood destekli dünyaca tanınan film için yetkililer Denizli'ye geldi.

İşin içinde Türkiye'de de çekimlerin yapılacak olması ve bu çekimlerin de Kapadokya ve Pamukkale'de gerçekleştirilecek olması ülkemizin reklamı açısından çok önemli. Gerek Kültür Bakanlığı gerek Denizli Valiliği olarak bu konuya sıcak bakıyoruz ve arkadaşlarımıza gereken desteği veriyoruz.

Her çekilen film Denizli'nin tanıtımına büyük katkılar sağlıyor. Biz bu filmi hem filmin tanınırlığı anlamında hem de oyuncuların kişiliği anlamında dünyada daha fazla etki yapacağına inanıyoruz. Pamukkale antik kentte yapılacak olan çekimlerde bu bölgenin ön plana çıkması söz konusu" dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki