Zeki Alasya'nın en büyük tutkusu

Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden sanatçı Zeki Alasya'nın en büyük tutkusu klasik otomıbillerdi.

Zeki Alasya'nın en büyük tutkusu
Zeki Alasya'nın en büyük tutkusu
GİRİŞ 08.05.2015 17:58 GÜNCELLEME 08.05.2015 17:58

Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesinde 08.05.2015 tarihinde (bu gün) saat: 10: 32’de sevenlerine veda eden ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya’da 2015 yılında hayatını kaybedenler arasına girerek sevenlerini üzdü.

18 Nisan 1943 yılında İstanbul’da doğan ve aslen Kıbrıs’lı olan ünlü tiyatro ve sinema sanatçı (komedyen) Zeki Alaysa’nın en büyük tutkularından biri klasik otomobil merakıydı.  

Geçtiğimiz aylarda da İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin bir etkinliğine katılan ünlü usta oyuncu Zeki Alasya, Yeşilçam’ın unutulmaz aktörü Hulisi Kentmen’in bizzat sahibi olduğu ve birçok Türk filminde de kullanılan mavi beyaz renkteki 1956 model Ford Convertible marka aracın direksiyonuna oturduğunda çok mutlu olmuştu.

Usta komedyen, katıldığı etkinlikte klasik otomobil sevgilerinin temelinde, Yeşilçam sinemasının yattığını söyleyerek; “ Bugün burada çok keyifli bir organizasyon yapılmış. Ben bir klasik otomobil meraklısı olarak davete koşarak geldim. Gördüğünüz bütün bu araçların çoğu Yeşilçam filmlerinde kullanıldı. Ayhan Işık, Göksel Arsoy, İzzet Günay gibi birçok oyuncu dostumuz ve bizler bu araçların muadillerini hep kullandık. Hulisi Kentmen’in bu aracıyla da birçok filmde birlikte olduk. Şu anda çok heyecanlıyım” demiş ve o anki duygularını paylaşmıştı.      

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı