Zeki Alasya son yolculuğuna uğurlandı

Karaciğer hastalığı dolayısıyla tedavi gördüğü hastanede vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya, son yolculuğuna uğurlandı.

Zeki Alasya son yolculuğuna uğurlandı
Zeki Alasya son yolculuğuna uğurlandı
GİRİŞ 10.05.2015 12:51 GÜNCELLEME 10.05.2015 15:54
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Levent Camisi'nde öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde, Alasya'nın eşi Jülide Atak, kızı Zeynep Alasya ve eski eşi Oya Mella taziyeleri kabul etti.

ÜNLÜ İSİMLER KATILDI


Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP genel başkan yardımcıları Akif Hamzaçebi ve Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, HDP milletvekili adayı Celal Doğan'ın yanı sıra, Kadir İnanır, Tarık Akan, Melek Baykal, Edip Akbayram, Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre, Metin Akpınar, Müjdat Gezen, Nuri Alço, Yonca Evcimik, Halit Kıvanç, Alişan, Çağla Şıkel, Kubat, Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan ve Nevra Serezli gibi isimler katıldı.



Bu arada, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in aralarında bulunduğu pek çok kişi cenazeye çelenk gönderdi.

Alasya'nın tabutunun üzerine daha önce giydiği Fenerbahçe forması serildi, kenarlarına üzerine "Sevgili Zeki ağabey, seni unutmayacağız", "Sevgili Zeki Alasya güle güle" yazılı kağıtlar iliştirildi.



Zeki Alasya'nın tabunun önüne bir de fotoğrafı konuldu.

Ayrıca Beşiktaş Belediyesi'nce caminin girişine, Alasya'nın dev fotoğrafının bulunduğu pankart asıldı.

Alasya'nın cenazesi, kızı Zeynep Alasya'nın da saf tuttuğu cenaze namazı sonrasında alkışlar eşliğinde cenaze aracına taşındı.

Zeki Alasya'nın cenazesi daha sonra götürüldüğü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.





Orhan Gencebay

"Görevini layıkıyla yaptı. Bizim dünyada görevimiz bu biliyorsunuz. o da bu görevi çok iyi yaptı. Başımız sağ olsun. Bütün sanatseverlerin başı sağ olsun. Öncelikle ailesine Allah sabırlar versin"

Kemal Kılıçdaroğlu

"O bizi sevdi, biz onu sevdik. Beraber güldük, beraber üzüldük. Şimdi Levent Camisi'nden sonsuzluğa uğurluyoruz Zeki Alasya'yı. Rahmet diliyorum. Ailesine ve Türkiye'ye başsağlığı dileklerimle, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum."

Abdullah Şahin

"Zeki abi gerçekten tiyatronun ustasıydı. Başı sıkışan herkes ona koşardı. Kendisini çok severdim. Hep arardım her konuda akıl verirdi. Zeki Alasya, para biriktirmedi insan biriktirdi. Çok değerli bir insandı. Hep ‘önce insan olmak’ derdi. Öyle de oldu."

Suat Sungur

"Benim ustamdı. Ben öğrenciyken onun yanına geldim.  Her şeyimdi benim, çok üzgünüm o yüzden herkesi kavrardı. Çok da söylenecek bir şey yok. Çok büyük bir değer kaybettik. Telefonla görüştüm rahatsızlığının bu derece olduğunu bilmiyordum. Kendisi de bilmiyordu galiba. Atlatacağına inanıyorduk.  Yaşam dolu, sevgi dolu bir insandı. "

Edip Akbayram

"Zeki abi benim yıllardır saygı duyduğum dostumdu.  Onunla güzel anılarımız vardı. İnsan olarak çok büyük bir insandı. Benim için unutulmaz bir isimdir. Herkesin başı sağ olsun. Halkın içinden gelen bir insandı özde bir insandı sahteciliği ikiyüzlülüğü yoktu. Adam gibi bir adamdı Zeki abi. Saygı ve sevgiyle anıyorum toprağı bol olsun."

Nevra Serezli

 "Buraya yakışmıyor. Çok acı bir şey. Ona konduramıyoruz böyle bir şeyi. Çok üzgünüm. İki gündür bütün anılar aklıma geliyor. Hiçbir şey diyemiyorum. Filmlerini hatırlayın. Hep derler ya seyirciler 'Sizin kasetlerinizle büyüdük' birden aklına geliyor her şey tabii insanın" 

YORUMLAR 31
  • ottomansince 8 yıl önce Şikayet Et
    Saçma sapan bir iş yapmışlar neden cenaze NAMAZI kılınıyor bu adamın herkez biliyor bu adamın İslam düşmanı olduğunu nasıl bir iş anlamadım gitti neyse artık mezarda nasıl hesap verecek Allah bilir nasıl bir Pişmanlık olacak
    Cevapla
  • serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    rahmetli mason değilmiydi cenaze namazı niye kıldılar
    Cevapla
  • cimboom 8 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin,mekani cennet olsun
    Cevapla
  • nil 8 yıl önce Şikayet Et
    ya ne insanlarsınız öyle ya da böyle sizene hep bir yorum yapma cabası hep bir kınama siz sanki cok matah insanlar mısınız tek gördügünüz sey eleştirecek yer bulayım da nasıl söyliyim diye bakmanız yazıklar olsun adamın insanlıgına da kisisel görüslerinize de saygı duymak zorundasınız bu ne rezillik terbiyenizi takının !!
    Cevapla
  • dora 8 yıl önce Şikayet Et
    dinlerarası diyalog hocası çok nasılsa kıldıran birileri bulunur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?