Zeki Alasya için siyasilerden başsağlığı mesajları

Bu sabah hayatını kaybeden Zeki Alasya için başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere pek çok siyasetçiden ardı ardına mesajlar geldi.

Zeki Alasya için siyasilerden başsağlığı mesajları
Zeki Alasya için siyasilerden başsağlığı mesajları
GİRİŞ 08.05.2015 13:37 GÜNCELLEME 08.05.2015 14:25
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

22 Nisan 2015 tarihinden beri Karaciğer hastalığı sebebiyle tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi'nde yatan ve bu sabah hayatını kaybeden ünlü oyuncu Zeki Alasya için tiyatro ve sinema camiasının yanı sıra siyaset dünyasından da pek çok isim başsağlığı mesajı yayınladı.

Zeki Alasya'nın ölümü ile ilgili, Cumhurbaşkanı Erdoğan haberi derin bir teessürle öğrendiğini belirtti. Mesaj yayınlayanlardan MHP Lideri Bahçeli ise milyonların gönlüne girmiş ustanın sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerken, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise Alasya'yı özlemle anacaklarını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay ise Alasya'nın ölümü ile ilgili ''Çok da ani geldi doğrusu..'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya'ya rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyasına başsağlığı diledi.

Erdoğan, yayımladığı başsağlığı mesajında, "Türk sinema ve tiyatrosunun saygıdeğer ismi, oyuncu ve yönetmen Alasya'nın vefatını derin bir teessürle öğrendiğini" belirtti.

Alasya'nın sanatçı kişiliği ve canlandırdığı karakterlerle her yaştan vatandaşın sevgisini kazandığını, oyuncu ve yönetmen kimliğiyle sinema ve tiyatronun gelişmesinde önemli rol oynadığını belirten Erdoğan, "Aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen merhum sanatçımız, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir. Kıymetli sanatçımız Zeki Alasya'ya rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli:  Türk sinemasının gülen ve ahlaklı yüzü, Türk tiyatrosunun başarılı ve zirve ismi Sayın Zeki Alasya’nın ani vefatı milletimizi derinden üzmüştür. Merhum Alasya milyonların gönlüne girmiş, usta oyunculuğu, sade ve gösterişten uzak hayatıyla taraflı tarafsız herkesin takdir ve sevgisini kazanmıştır.Zeki Alasya’ya Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Acılı ailesine, büyük milletimize, sevenlerine, Türk sinema ve tiyatro camiasına sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun diyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay: Allah rahmet eylesin. Gelirken telefonlarımıza mesaj düştü. Ailesine, sevenlerine de başsağlığı diliyorum. Bir sanatçımızın kaybıdır. Çok da ani geldi doğrusu...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya'nın vefatına ilişkin, "Oyunlarında ve filmlerinde sıklıkla toplumsal konuları işleyen değerli sanatçımızı her zaman özlemle anacağız.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin: Karabüklüler olarak düzenlediğimiz o güne katılarak şeref vermiş ve kamuoyu karşısına son defa o zaman çıkıp düşüncelerini aktarmıştı. Herkesin kalbinde taht kurmuş, 'Devlet Sanatçısı', Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' almış çok değerli sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türk Milleti hiç bir zaman kendisini unutmayacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik: Türkiye'nin yüzünü güldüren isimlerden biri olan Zeki Alasya için sanat, yaşamın bir kelime karşılığıydı adeta. Sinemamız ve tiyatromuz adına dönüm noktası olarak tanımlanabilecek pek çok çalışmanın sahibi Alasya, yetiştirdiği değerli isimlerle de bu toprakların her zaman gurur ve şükranla yad edeceği bir isim olacaktır. Seyircisini ısıtan sıcak tebessümüyle hatırlayacağımız Zeki Alasya'ya Yüce Allah'tan sonsuz rahmet; ailesine, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.

YORUMLAR 26
  • kim bu zeki alasya? 8 yıl önce Şikayet Et
    Zeki Alasya'nın ölümü ile ilgili, Cumhurbaşkanı Erdoğan haberi derin bir teessürle öğrendiğini belirtti. Mesaj yayınlayanlardan MHP Lideri Bahçeli ise milyonların gönlüne girmiş ustanın sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerken, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise Alasya'yı özlemle anacaklarını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay ise Alasya'nın ölümü ile ilgili ''Çok da ani geldi doğrusu..'' dedi. Bunlar %99'u Müslüman olan bir ülkenin yönetenler ve yönetmeye talip olanlar.
    Cevapla
  • han 8 yıl önce Şikayet Et
    ölünce otomatikmen rahmetli oluyo tabi
    Cevapla
  • Halibo46 8 yıl önce Şikayet Et
    BeN BİR AKPARTİLİYİM MASONA RAHMET DİLEMEK NEDİR CUMHURBAŞKANIM BAKANLAR ALLAHIN AYETİ VARKEN DİN DÜŞMANLARINA RAHMET DİLENMEZZ
    Cevapla
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    ikiyüzlü siyaseti de bırakmak lazım. kim seviyordu bu adamı? ancak mason biraderleri sever. şimdi ikiyüzlülük moda mı oldu. bir müslüman masonu nasıl sever. cenazeyi de bırakalım masonlar istediği gibi gömsün.
    Cevapla
  • MAVERA 8 yıl önce Şikayet Et
    "Bir zatı çok övdüler. Orada bulunan Resulullah efendimiz, (O kimse ölümü hatırlar mı?) buyurdu. (Ölümden söz ettiğini duymadık) dediler. (Ölümü anmayan değerli olmaz) buyurdu. (İ.Ebiddünya)"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor