Ramazan bayramı hangi güne denk geliyor? 9 gün tatil var mı?

2016 yılı Ramazan bayramı ayın kaçına denk geliyor? Bu sene Ramazan bayramı 9 gün tatil olacak mı? Ramazan bayramı ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizin detayında...

Ramazan bayramı hangi güne denk geliyor? 9 gün tatil var mı?
Ramazan bayramı hangi güne denk geliyor? 9 gün tatil var mı?
GİRİŞ 21.05.2016 11:18 GÜNCELLEME 26.05.2016 11:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ramazan bayramı ne zaman? 2016 Ramazan (Şeker) bayramı tatili kaç gün? Sorularının yanıtını detaylı olarak haberimizden görebilirsiniz. İçerisinde birçok hikmet barındıran ve diğer aylara göre duaların daha fazla kabul olduğu bu ayda bir de bin yıldan daha hayırlı olan Kadir gecesi vardır. Müslümanların bu özel ayda yapacakları namaz, oruç, zekat gibi ibadetleri daha fazla önem taşıyor. Ramazan bayramı hangi güne denk geliyor? İşte Ramazan bayramı ile ilgili her şey...

2016 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

1 TEMMUZ 2016 CUMA KADİR GECESİ
4 TEMMUZ 2016 PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ
5 TEMMUZ 2016 SALI GÜNÜ RAMAZAN BAYRAMI- 1.Gün
6 TEMMUZ 201 ÇARŞAMBA RAMAZAN BAYRAMI- 2.Gün
7 TEMMUZ 2015 PERŞEMBE RAMAZAN BAYRAMI-3.Gün

ramazan-bayrami-tatili-kac-gun-545

2016 RAMAZAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL OLACAK MI?

2016 yılında Ramazan bayramında 9 gün tatil olacak mı sorusu sorulmaya başlandı bile. Peki bu sene Ramazan bayramı 9 gün tatil olacak mı? Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın Ramazan bayramının 9 gün tatil olması bekleniyor. Resmi açıklama gelir gelmez haber7.com'dan öğrenebilirsiniz...

2016 YILINDA KALAN RESMİ TATİLLER

Kurban Bayramı    23-24-25-26-27 Eylül 2015 ( Çarşamba günü Arefe – Perşembe – Cuma- Cumartesi -Pazar )
Cumhuriyet Bayramı    29 Ekim 2015 Perşembe

ramazan-bayrami-tatili-9-gun-mu-56456

ORUÇ VAKİTLERİ NE ZAMAN ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI NASIL KILINIR? 
 
Bayram namazı iki rekattır. Cemaatle kılınır. Bayram namazlarında ezan okumak, ikamet getirmek yoktur. Bayram hutbesi sünnettir ve namazdan sonra okunur. Cuma hutbesi ise farzdır, namazdan önce okunur.
 
Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek'atında üç, ikinci rek'atında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır. Bunlara "Zevaid" tekbirleri denir.
 
ramazan-bayrami-tatili-bayram-namazi-65456

Bayram Namazının Kılınışı Birinci Rek'at:
 
1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.
 
2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.
 
3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:
 
Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.
 
İkinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.
 
Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.
 
4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)
 
5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.
 
Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:
 
6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden
 
(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.
 
7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena Atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur.

BAYRAM NAMAZINI ÖNEMİ

Dinimiz İslamda bulunan dini vecibeler açısından büyük öneme sahip olan bayramlar büyükleri ziyaret, kırgınlıkları gidermek ve dostlukları pekiştirmek açısından büyük bir öneme sahip. Bayramların olmazsa olmazlarından birisi olan bayram namazı da tam olarak bu amaca hizmet etmekte.

Gereksiz kırgınlıkların yaşanmaması konusunda kesin emri bulunan dinimiz İslamın da gerekli gördüğü bayram namazı, aile içinde kurulması gereken bağların (özellikle de baba oğul arasındaki) sağlamlaşmasını, küçüklerin çok daha sağlam itikatle yetişmelerini ve dini vecibelerini farkında olmalarını sağlamaktadır. Bunun yanında büyüklere öykünmek konusunda oldukça istekli olan çocuklar, bayram namazı kılınırken de büyüklerini taklit ettikleri için bu konuda onlara örnek olmak, yapılması gerekenleri anlatmak ve uygulamalı olarak da göstermek gerekmektedir.

YORUMLAR 1
  • parantez 7 yıl önce Şikayet Et
    Parantez içindeki şeker ifadesi de neyin nesi?Gerek var mıydı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler