İlk sahur ve iftar vakti ne zaman? 2017 Diyanet imsakiyesi

Müslümanlar için en önemli ayların başında gelen Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Bu özel ayda oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler ilk sahur vaktini ve ilk iftar vaktini merak etti.

İlk sahur ve iftar vakti ne zaman? 2017 Diyanet imsakiyesi
İlk sahur ve iftar vakti ne zaman? 2017 Diyanet imsakiyesi
GİRİŞ 16.05.2017 16:03 GÜNCELLEME 16.05.2017 16:03

2017 Ramazan ayının başlamasına sadece günler kaldı. Müslümanların birbirine kenetlendiği, mazlumların en çok düşünüldüğü, şeytanın zincire vurulduğu mübarek Ramazan ayı İslam alemi için en önemli ayların başında geliyor. Bu özel ay için gün sayan binlerce kişi ise ilk sahur vaktini ve ilk iftar vaktini merak ediyor. Oruç ibadetini kusursuz bir şekilde yerini getirmek isteyenler gözünü 2017 Diyanet imsakiyesine çevirdi. 

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif, bu yıl 27 Mayıs 2017 tarihinde başlıyor. Ramazan ayında oruç tutmak ve teravih namazı kılmak isteyenler için Diyanet sahur ve iftar vakitlerini yayınlandı.

DİYANET SAHUR VE İFTAR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki bağlantıya tıklayarak 2017 Ramazan ayı ilk sahur ve iftar vakitlerini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. 

RAMAZAN AYININ İLK AKŞAMI...

Şa'ban'ın son gününü Ramazan'ın ilk gününe bağlayan gece) akşamla yatsı arasında 2 rek'at teşekkür namazı kılınır. „Yâ Rabbî, Ramazân-ı şerîf ile müşerref kıldığın için“ denilir ve namaza durulur.

Fâtiha-i şerîfeden sonra birinci rek'atte 1 „İnnâ a'taynâkel-kevser...“, ikinci rek'atte 1 İhlâs-ı şerîf okunur.

Namazdan sonra; 70 İstiğfâr-ı şerîf, 70 Salevât-ı şerîfe (Salât-ı Münciye okumak efdaldir) okunup dua yapılır.

-Birinci 10 gün içinde mümkünse tesbih namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır.

-İkinci 10 gün içinde mümkünse yine tesbih namazı kılınır ve Hatm-i Enbiyâ yapılır.

-Üçüncü 10 gün içinde tevbe-istiğfar, Hatm-i Enbiyâ ve 7 salât-ü selâm'dan sonra mümkünse Hatm-i İstiğfâr yapılıp, yani 1001 defa:

2017-imsakiye

2017 RAMAZAN NE ZAMAN BİTİYOR?

Müslümanların heyecanla beklediği 12 ayın sultanı Ramazan, 27 Mayıs 2017'de başlıyor. Ramazan Bayramı ise 24 Haziran cumartesi gününe denk gelecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

Bu sene Ramazan bayramı hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle iki gün olacak. 2017 Ramazan arefe günü 24 Haziran Cumartesi günü olacak. Bayramın ilk günü 25 Haziran pazar günü olacak. Ramazan bayramı ikinci günü ise 26 Haziran pazartesi, üçüncü günü 27 Haziran salı günü olacak. Tüm kamu ve özel sektör çalışanları 28 Haziran çarşamba günü iş başı yapacak. Okulların zaten kapalı olması sebebiyle öğrenciler Ramazan bayramı tatilinden yararlanamayacak. Bu hafta sonuna gelen tüm sınavlar ise iptal olacak.

ramazan-bayramı-

RAMAZAN AYI NEDİR?

Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "On Bir Ayın Sultanı" denilmiştir.

ORUÇ KİMLERE FARZDIR?

Bir kimseye orucun farz olması için kendisinde üç şartın bulunması gerekir Bunlar;

1- Müslüman olmak

2- Akıllı olmak

3- Ergenlik çağına gelmiş bulunmak.

Bu şartlar kendisinde bulunduğu halde, oruç tutamayacak derecede hasta olanlar ile yolcu olanlar, oruç tutmayabilirler. Hastalar iyileşince, yolcular da memleketlerine dönünce, tutamadıkları günlerin orucunu kaza ederler.

ORUÇ NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

Oruç Arapça'da "savm" kelimesiyle ifade edilir. Savm sözlükte nefsi tutmak ve engellemek anlamındadır.

İslam dininde oruç, sabahın başlangıcı sayılan ikinci fecirden (tan yerinin ağarmasından) başlayarak güneşin batışına kadarki sürede başka bir deyişle imsaktan iftara kadar ibadet niyetiyle yemekten, içmekten ve cinsel ilişkiden nefsi uzak tutmaktır.

Oruçtan beklenen amacın gerçekleşmesi için dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Kamil anlamda oruç bütün organların iştirakiyle gerçekleşir. Şöyle ki: Oruç tutan kişi mideyi yemek içmekten koruduğu gibi, dili de yalandan, gıybetten, kötü ve boş sözden uzak tutmalı- dır. Göz harama bakmamalı, kusur aramamalıdır. Kulak gıybet, dedikodu ve boş sözler dinlememelidir. Gönül güzel şeyler düşünmelidir. Bilinmelidir ki, organları orucu iştirak etmeyi başaramayan kişi şeklen oruç tutmuşsa da, oruçtan beklenen gayeye bütünüyle ulaşamamış demektir

ramazan-ayı-oruç-nedir

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Ramazan ayı bereket ve rahmet, hataların silindiği ve duaların kabul olduğu aydır. Ramazan ayı mü'min kulun din ve dünya işlerinin düzeltilmesine yardımcıdır. Ramazan ayı duaların çokça kabul edildiği bir aydır. Ayların en faziletlisi olan Ramazan Ayında İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç tutulur.

Ayrıca Kur'an-ı Kerim'in bu ayda indirilmeye başlanmıştır ve Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" bu ay içindedir. Oruç kalbimizi kötü duygu ve düşüncelerden temizler, başkalarına fenalık yapmaktan korur. Oruç tutmak insanlara sabırlı olmayı öğretir.

Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: “Ramazan ayı size bir bereket ayı olarak gelmiştir. Oruç, toplumun ahlaki hayatını değiştirir, iyiye ve güzele götürür. “Ramazan ayı girdiği zaman, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kilitlenir. Şeytanlar zincire vurulur."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama