10 Kasım mesajları ve sözleri! Resimli Atatürk 10 Kasım mesajları...

2017 yılı itibariyle En anlamlı ve resimli 10 Kasım günü mesajlarını paylaşabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Atatürk'ün ölüm yıl dönümüne özel bugünde söylediği sözleri ve fotoğraflarını paylaşarak sizde eşinize dostunuza ailenize resimli 10 Kasım mesajı gönderebilirsiniz. İşte anlamlı ve en güzel resimli Atatürk mesajları ve sözleri

10 Kasım mesajları ve sözleri! Resimli Atatürk 10 Kasım mesajları...
10 Kasım mesajları ve sözleri! Resimli Atatürk 10 Kasım mesajları...
GİRİŞ 10.11.2017 14:26 GÜNCELLEME 10.11.2017 14:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

10 Kasım'ı ve Atatürk'ü hatırlamanın ve hatırlatmanın en güzel yollarından biri de 10 Kasım sözleri ve 10 Kasım anma mesajları haberimizde. Her sene olduğu gibi bu senede anma törenleri ile birilikte kutlanan 10 Kasım günü Atatürk sözleri ve anlamlı paylaşımları ile de anılacak. 2017 yılı en özel, en anlamlı, en yeni resimli 10 Kasım mesajları ise haberimizin detayında. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde sözleri ve fotoğraflarını paylaşarak sizde eşinize dostunuza ailenize gönderebilir hatta Whatsapp, Twitter, Facebook adreslerinizde paylaşabilirsiniz.

10 KASIM MESAJLARI VE SÖZLERİ

Bugünün ihtiyaçlarına uygun kanun yapmak ve onu iyi uygulamak refah ve ilerleme vasıtalarının en mühimlerindendir.

Bunca asırlarda olduğu gibi, bugün dahi, milletlerin bilgisizliğinden ve taassubundan istifade ederek binbir türlü siyası ve şahsı maksat ve menfaat temini için dini alet ve vasıta olarak kullanmak teşebbüsünde bulunanların, içeride ve dışarıda varlığı, bizi bu konuda söz söylemekten ne yazık ki henüz uzak bulundurmuyor.

Bütün Dünya bilsin ki benim için bir taraflılık vardır: Cumhuriyet taraftarlığı, fikri ve sosyal inkılap taraftarlığı. Bu noktada, yeni Türkiye topluluğunda bir ferdi, hariç düşünmek istemiyorum.

Ulusumuzun güvenine layık olacak bir şekilde millet adına çalışmalarımıza bütün gücümüzle devam edeceğimize manevi huzurunda söz veriyoruz.

Atatürk'ün büyük eseri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır.

 

atatürk-resmi

“Bu insanlığa denenmiş bir felsefe örneği olarak sunulabilir. Atatürk yüz yıllara sığabilecek işleri on yılda tamamladı.” 

“İnsanı teslim alıcı fevkalade önderlik kuvveti vardır o, tetiktir, hazır cevaptır, dikkati çekecek kadar zekidir.” 

 “Yalnızca yurtta değil, dünyada da barış diyen Büyük Önder Atatürk, tüm dünyanın takdir ettiği büyük bir devlet adamıdır”.
 
“Atatürk öyle bir insandır ki, hayali değildir. İstediğini bilir, bildiğini yapar, yapamayacağı bir şeyi de istemez.”  -Avusturyalı Heykeltraş Krippel

“Atatürk, dünyanın çok nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. O, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir.”

10-kasım-sözleri
 
“O, yüce bir dağa benzer eteğinde yaşayanlar bu yüceliği fark edemezler bu dağın azametini kavrayabilmek için, o’na çok uzaklardan bakmak gerekir. “-Claude Farrer

 “Bu vatan senin gibi bir kahramanı ebediyen bir daha görmeyecek yerinde rahat uyu…”

 “Türk milletinin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.”

“Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.” -Adolf Hitler, Almanya Devlet Başkanı

resimli-10-kasım-mesajl

 “Atatürk, şahsiyet ve yeteneğin dev gibi bir simgesi idi, O, yirminci yüzyılın en görkemli olayını yaratan adamdı.” -National Tidence Gazetesi, Danimarka

“Bir milleti, uçurumun kenarından sarsılmaz azmiyle kurtaran, kuvvetlendiren, yükselten yöneticiler arasında Atatürk, en birincisidir.” -Timpul Gazetesi, 12 Kasım 1938

“Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünün 77. Yılı. Bu yılda her yıl olduğu törenler ile anılacak.

Ufukta bir ışık belirdi 10 Kasım sabahında, güneş doğmuyor, hava karardık sokaklar ıssız... Cumhuriyet ağlıyor!

Mustafa Kemaller ölmez, rahat uyu paşam.

10-kasım-mesajı

10 Kasımda ben üzgünüm neden? Çünkü bizden ayrıldı Atatürk’üm, bizden kalbimiz kırık gönlümüz buruk çünkü bizden ayrıldı en güzel varlık.

10 Kasım Ata’nın öldüğü gün değil, yeniden kalbimizde doğduğu gündür.

Yıldır gözümüz yaşlı. Türk milleti 77. Kez başın bir kere daha sağ olsun.

Yalnızca yurtta değil, dünyada da barış diyen Büyük Önder Atatürk, tüm dünyanın takdir ettiği büyük bir devlet adamıdır.

Atatürk, yirminci asrın en büyük gerçeğini yaratan adamdır.

10-kasım

Bu yüce millet bir 10 Kasım’da daha Anıtkabir’e akın akın gidiyor. 77 yıldır unutulmadın unutulmayacaksın rahat uyu paşam emanetlerin bizimle güvendedir.

Atatürk gibi insanlar bir nesil için doğmadıkları gibi belli bir devre için de doğmazlar. Onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihinde hüküm sürecek insanlardır.
Atam sen rahat uyu yolcusuyuz biz hürriyetin, Atam sen rahat uyu bekçisiyiz cumhuriyetin.

10 Kasım sabahı 09.05 bütün sirenler çaldı bütün gözyaşları aktı bütün herkes hazır ol da sen hiç unutulmazsın çünkü sen ATATÜRKSÜN!

Unutturamaz! Seni hiç kimse unutulmakta biz… Her yerde sen her şeyde sen bilmem ki nasıl söylesem. Atam rahat uyu. Emanetini çiğnetmeyiz. Her birimiz Mustafa kemal in askerleriyiz

Kasımda aşk başkadır çünkü bize ölümsüz bir aşkı hatırlatır. 10 Kasım 193∞
Rüzgâr ağırdan eser, her 10 Kasım sabahı, her bir yere savurur, sararmış yaprakları. Hüzünlenir milletim, her 10 Kasım sabahı, çiçeklerle donanır, Anıtkabir yolları.
Türk milletinin eşsiz evladı Atatürk! Sen ebedi istirɑhɑtgahındɑ rahat uyu. “En büyük eserim” dediğin Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Türk Milleti.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ruhu şad olsun.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayımlanan mesajlar şöyle:

 BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: Atatürk, doğunun dinamikleri ile batının dengelerini çatışmadan uzak, barışçı bir üslupla harmanlayarak, ülkemizin modern dünyayla bütünleşmesini, değişim ve dönüşümünü sağlamıştır. O'nun 'En büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülkedir.

 GENELKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR: Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, milletimizin huzuru, bölge ve dünya barışı için verdiği mücadeleyi kararlılıkla sürdürmektedir.

 CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU: Bu ülkede yaşayan herkes, bir Mustafa Kemal olarak sorumluluk sahibidir.

10 Kasım’ın Anlam ve Önemi

Türk milletinin büyük bir minnet ve saygı duyduğu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. Yıl dönümü olan 10 Kasım Cuma günü Atatürk’ü anma törenleri gerçekleştirilecek. Atatürk, Ülkemizde her yıl bu tarih de büyük törenler eşliğinde anılır. 10 Kasım 1938 tarihinde saat 09.05’i gösterdiğinde yaşamını kaybeden Atatürk için 10 -16 Kasım tarihleri Atatürk haftası ilan edilmiştir. 

10 Kasım günü saatler 09.05’i gösterdiğinde trafikteki tüm arabalar durur ve sirenler eşliğinde 4 dakikalık saygı duruşu başlar. 10 Kasım günü Ankara’da resmi törenler yapılır ve yurdun birçok kesiminden Anıtkabir’e ziyaretler gerçekleşir. 10 Kasım günü tüm bayraklar yarıya indirilir. Atatürk haftasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına hazırlanan, onun yurtseverliğini, inkılap ve ilkelerini anlatan radyo ve televizyon programları gösterilir. Atatürk’ün konuşmaları kendi sesinden yayımlanır. Okullar da ve resmi bölgeler de anma törenleri gerçekleştirilir. 
 
10 Kasım 1938 Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937 yıllının sonlarına doğru sağlığı bozulmaya başlamıştı. 1938 yılı başlarında Yalova’da bulunduğu sırada rahatsızlığı ciddileşmeye başlamıştı. burada tedavi oldu ve olumlu sonuç aldı. Ancak tamamen iyileşemeden Ankara’ya yaptığı yorucu yolculuk, hastalığının artmasına sebep oldu. 

Bu tarihlerde gündem de olan Hatay sorunu onu yormaktaydı. Hatay’ı ana vatan topraklarına dahil etmek için çabalıyordu. Hasta olmasına rağmen Mersin ve Adana’ya seyahate çıktı. Kızgın güneş altında askerî birliklerimizi teftiş edip tatbikat yaptıran Atatürk, çok yorgun düştü. Davası uğruna kendi sağlığını hiçe saydı. Güney’e yapmış olduğu seyahat rahatsızlığının artmasına sebep oldu. 26 Mayıs tarihinde Ankara’ya döndükten sonra tedavi ve istirahat için İstanbul’a gitti. Kendisine doktorlar tarafından siroz hastalığı teşhisi konuldu. Deniz havası iyi geldiği için, Savarona Yatı’nda bir süre dinlendi. Bu durumda bile ülke sorunları ile ilgilenmeye devam etmekteydi. İstanbul!a gelen Romanya kralı ile görüştü. Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etti. 4 Temmuz 1938’de Hatay Antlaşmasının yürürlüğe girmesi Atatürk’ü çok sevindirdi.

Temmuz ayının sonlarına kadar Savarona’da kalan Atatürk, hastalığı ağırlaşınca Dolmabahçe Sarayı’na nakledildi. Hastalığı durmadan ilerliyordu. Türk halkı, sağlığı ile ilgili haberleri heyecan ile takip ediyor, iyileşmesi için tüm kalpleriyle dua ediyorlardı. Atatürk, hastalığının ciddiyetini kavrayarak 5 Eylül 1938’de vasiyetini yazıp servetinin büyük bir kısmını Türk Tarih ve Türk Dil kurumlarına bağışladı.

Ekim ayı ortalarında durumu düzelir gibi oldu. Fakat çok arzuladığı hâlde, Ankara'ya gelip cumhuriyetin on beşinci yıl dönümü törenlerine katılamadı. 29 Ekim 1938'de kahraman Türk Ordusu'na yolladığı mesaj, Başbakan Celâl Bayar tarafından okundu. "Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferlerle beraber medeniyet nurlarını taşıyan kahraman Türk ordusu!" sözü ile Türk Ordusu'nun önemini belirtmiştir. Yine aynı mesajda "Türk vatanının ve Türk'lük camiasının şan ve şerefini, dahilî ve harici her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni, her an ifaya hazır ve amade olduğuna benim ve büyük ulusumuzun tam bir inan ve itimadımız vardır" diyerek Türk Ordusu'na olan güvenini belirtmiştir.

Atatürk 1 Kasım 1938'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış töreninde de bulunamadı. Hazırladığı açılış nutkunu Başbakan Celâl Bayar okudu. Atatürk bu nutkunda ülkenin imarı, sağlık hizmetleri ve ekonomi konularındaki faaliyetleri açıkladı. Bundan başka eğitim ve kültür konularına da temas edip gençliğin millî şuurlu ve modern kültürlü olarak yetişmesi için İstanbul Üniversitesi'nin geliştirilmesi, Ankara Üniversitesi'nin tamamlanması ve Van Gölü civarında bir üniversitenin kurulması için çalışmaların yapıldığını belirtti. Türk Tarih ve Türk Dil kurumlarının çalışmalarından duyduğu memnuniyeti açıkladı. Ayrıca Türk gençliğinin kültürde olduğu gibi spor sahasında da idealine ulaştırılması için Beden Terbiyesi Kanunu'nun uygulamaya konulmasından duyduğu memnuniyeti belirtti. Atatürk, ölümüne kadar memleket meselelerinden bir an olsun uzak kalmamıştı.

Atatürk'ün hastalığı tekrar şiddetlendi. 8 Kasımda sağlığıyla ilgili raporlar yayımlanmaya başlandı. Bütün memleketi tekrar derin bir üzüntü kapladı. Her Türk'ün kalbi onun kurtulması dileğiyle çarpıyordu. Ancak, kurtarılması için gösterilen çabalar sonuç vermedi ve korkulan oldu. Dolmabahçe Sarayı'nda 10 Kasım 1938 sabahı saat dokuzu beş geçe, insan için değişmez kanun, hükmünü uyguladı. Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrıldı.

Bu kara haberle, yalnız Türk milleti değil, bütün dünya yasa büründü. Büyük, küçük bütün devletler onun cenaze töreninde bulunmak üzere temsilciler göndererek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuna karşı duydukları derin saygıyı belirten mesajlar gönderdiler.
16 Kasım günü Atatürk'ün tabutu, Dolmabahçe Sarayı'nın büyük tören salonunda katafalka konuldu. Üç gün üç gece, gözü yaşlı bir insan seli ulu önderine karşı duyduğu saygı, minnet ve bağlılığını ifade etti.

YORUMLAR 1
  • Atatürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Saygimiz sonsuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar