Türkiye’de kışın tatile gidilecek en güzel yerler! Kışın tatile nereye gidilir?

Türkiye, coğrafi konumu itibariyle yaz turizmi kadar kış turizmine de elverişli bir bölgede bulunuyor. Özellikle 15 tatilin gelmesiyle beraber tatilciler tarafından en çok merak edilen konu oldu. İşte tercih edilen tatil seçenekleri…

Türkiye’de kışın tatile gidilecek en güzel yerler! Kışın tatile nereye gidilir?
Türkiye’de kışın tatile gidilecek en güzel yerler! Kışın tatile nereye gidilir?
GİRİŞ 19.01.2018 10:40 GÜNCELLEME 19.01.2018 10:40

Türkiye, mevsim çeşitliliği ile yaz turizmi kadar kış turizmine de uygun bir coğrafi bölgede bulunuyor. Özellikle kış tatili ve kış sporları seven yerli ve yabancı turistler için oldukça nitelikli ve ucuz tesislere sahip. Uzun süreli Şubat tatilini değerlendirmek isteyenler tatile nereye gidilir gibi sorular sormaya başladı. Gidince hayran kalacağınız belki de hiç dönmek istemeyeceğiniz yerleri sizler için derledik. İşte Türkiye'de kışın gezilecek en güzel yerler nerelerdir? Kış aylarında tatile nereye gidilir? 15 tatilde gezilecek yerler neler gibi soruların cevapları…

ULUDAĞ

Ülkemizde kış ve tatil kelimeleri bir araya geldiğinde ilk akla gelen seçeneklerden biri Uludağ. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en fazla ziyaretçi çeken merkezleri arasında yer alan Uludağ'da kayak, snowboard, teleferik yani kar keyfi denince aklınıza ne geliyorsa hepsi var. Uludağ'a Bursa'dan günübirlik turlarla gelebileceğiniz gibi dağda bulunan otellerden birinde kalabilirsiniz.

KAPADOKYA

Her mevsim nefes kesen manzaralarla ziyaretçileri karşılayan Kapadokya da kış aylarında tatil için iyi bir seçenek. Ürgüp, Göreme veya Avanos gibi yerleri turlarken tüm bölgeyi gökyüzünden izleyebileceğiniz balon turlarından birine katılmak da Kapadokya’da mutlaka yaşanması gereken bir deneyim. Kapadokya’ya kadar giderseniz, bölgenin en ünlü yeraltı şehirlerinden biri olan Derinkuyu’yu da görebilirsiniz. Kapadokya’ya Nevşehir’e uçarak, buradan sadece dakikalar içinde ulaşabilirsiniz.

Türkiye’de kışın tatile gitmek için en keyifli 7 yer!

ESKİŞEHİR

Türkiye’de Venedik’i aratmayan kanallarında tekneyle tura çıkmak isterseniz eğer sizleri şöylece Eskişehir’e alalım. Gece hayatı ayrı, gündüz gezileri ayrı bir güzel olan Eskişehir’de yapacak o kadar çok şey var ki; 15 günlük sömestr tatilinizde keyifli vakitler geçirmeniz mümkün. Eskişehir’de yer alan Bilim Deney Merkezi gezilerine katılabilirsiniz. Merkezin içerisinde animatronik dinozor bölümü, üç boyutlu sinemaodası, sihirli küre, çelik halatta bisiklet, uçan aynalar, kara delik bulunuyor. Buna ek olarak, Okul Turu, Kinetik Tur, Mekanik Tur, Potansiyel Tur, Adrenalin Tur gibi farklı konseptteki turlardan birini tercih edebilirsiniz.

İlgili resim

KARTALKAYA

Bolu’ya bağlı bir diğer kış cenneti ise Kartalkaya. Geniş ve uzun pistleri, otelleri, kafeleri ve restoranlarıyla burası kış sporlarını sevenler için en iyi alternatiflerin başında geliyor. İstanbul ve Ankara gibi şehirlere yakın olması Kartalkaya’yı kısa süreli hafta sonu tatillerinin vazgeçilmez rotalarından biri haline getiriyor. Kayak konusunda çok iyi değilseniz, merkezde bulunan yerlerden bir kızak kiralayarak çocuklar gibi eğlenebilirsiniz. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız da Kartalkaya’nın çam ormanlarıyla çevrili doğasında unutulmaz kareler yakalayabilirsiniz.

AYDER YAYLASI

Karadeniz'in uçsuz bucaksız yaylaları kış tatili denince ilk akla gelen yerler olmayabilir. Genellikle ilkbahar ve yaz aylarında çıkılan yaylalar kış döneminde çok daha farklı bir manzara çiziyor. Ayder Yaylası ve çevresinde bulunan kaplıcalar manzarayı seyretmenin dışında kış aylarında şifa bulmak için de en iyi yerlerden biri.
 Türkiye’de kışın tatile gitmek için en keyifli 7 yer!

YEDİGÖLLER-BOLU

Ülkemizde manzarasıyla baş döndüren yerlerin başında gelen Yedigöller'in adı genellikle sonbahar manzaralarıyla birlikte anılsa da bölge kış aylarında da fazlasıyla görülmeye değer. Göllerin beyaz kar altında görüntüsü insana burada başka bir dünyadaymış izlenimi veriyor.
 Türkiye’de kışın tatile gitmek için en keyifli 7 yer!

PAMUKKALE

Pamukkale travertenleri, soğuk geçen günlere nazaran daha sıcak bir alternatif olabilir. Kaplıcalarda ve termal su kaynaklarının olduğu yerlerde sömestr tatilinizi geçirmek ekonomik anlamda oldukça uygun. Kaplıca suyunun bulunduğu otellerde konaklamak da farklı bir deneyim yaşatıyor. Siz de kayak merkezlerinden sıkıldıysanız sömestr tatilinizde Pamukkale’nin şifalı sularında tatil yapabilirsiniz.

Pamukkale

ŞİRİNCE

Şirince genelde yaz ve bahar aylarında tercih edilen harika bir yer. Çok büyük, çok karmaşık olmaması aslında onu kolay bir hale sokuyor. Şirince’nin biliyorsunuzdur zaten eşsiz manzarası, lezzetli yemekleri, zeytinyağları, mezeleri, güzel mimariye sahip evleri meşhurdur. Bu nedenle sakin kafa dinlemeli, bol manzaralı ve bol yemeli içmeli romantik bir kış tatili arayanlara önerebilirim. Sadece ben Şirince’ye gittiğimde arabamız ile yukarı kaffelerinin olduğu yere tırmanırken yolun dar olması ve yolun kenarının alabildiğine uçurum olması beni çok tedirgin etmişti. Hani kış nasıl olur bu durum onu kestiremedim sadece. Ama gene de kış masalına büründüğüne eminim. Burası bence sadece yazın değil, kışın da görmeye değer.

ŞİRİNCE KIŞ ile ilgili görsel sonucu

KARTEPE

Kayak tatili yaparken daha sakin ve huzurlu bir yer arıyorsanız rotanızı Kartepe’ye çevirebilirsiniz. Aynı zamanda İstanbul’a en yakın kayak merkezlerinden biri olarak bilinen Kartepe, Kartalkaya ve Uludağ kadar kalabalık değil. Şehre yakınlığı ile günübirlik ziyaretler için de tercih edilen Kartepe kayak tatiline alternatif olarak doğa yürüyüşlerini sevenlerin buluşma noktası olarak öne çıkıyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu