Jülide Kural kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Bir zamanların en sevilen dizilerinde rol alan Jülide Kural, hayat arkadaşı Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında önemli açıklamaları ile gündeme geldi. Usta oyuncunun hayati tehlikesinin olmadığını haber veren Jülide Kural'ın hayatı merak konusu oldu. Peki, Jülide Kural kimdir, nereli ve kaç yaşındadır?

Jülide Kural kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
Jülide Kural kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 15.02.2018 14:11 GÜNCELLEME 15.02.2018 14:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Usta oyuncu Şevket Altuğ ile başrolü paylaştığı Süper Baba dizisi ile tanınan Jülide Kural, rol aldığı Bütün Çocuklarım, Camdan Kalp, Sessiz Ölüm gibi dizilerle sevilen bir oyuncu olmuştur. Aynı zamanda Yeşilçam'ın usta oyuncularından Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı olan Jülide Kural, İnanır'ın sağlık durumu hakkında önemli bilgiler verdi. Kadir İnanır beynine pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve sağlık durumu hakkında açıklama yapan hastaneden hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilmişti. Peki, usta oyuncu Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı olan Jülide Kural kimdir? Kendi de ünlü bir oyuncu olan Jülide Kural aslen nereli ve kaç yaşındadır? 

 

 

JÜLİDE KURAL KİMDİR?

1965 yılında Adana'da dünyaya gelen ve aslen Çerkez kökenli olan Jülide Kural, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezundur. Hayatının bir döneminde Almanya'da yaşayan Kural, birçok tiyatroda görev yapmıştır. Bu tiyatrolardan bazıları; AST, Dostlar Tiyatrosu, Kent Oyuncuları ve Tiyatro Stüdyosu şeklindedir. 

Televizyon ekranlarının kült dizileri arasına giren Süper Baba dizisiyle üne kavuşmuştur. Dizide Şevket Altuğ Sümer Tilmaç, Jülide Kural, Şevval Sam, Sevinç Erbulak ve Bennu Yıldırımlar ile beraber rol almıştır. 2002 - 2003 Mart ayında "Frida Yaşasın Hayat" projesini, kendi kurduğu Ateş Tiyatrosu adlı yeni bir kadroyla sergilemiştir. 

2004 yılına gelindiğinde hayat arkadaşı olan usta oyuncu Kadir İnanır ile başrolü paylaştığı Bütün Çocuklarım adlı dizide rol almıştır. Başarılı oyuncu Jülide Kural son olarak rol aldığı 2010 yılı tarihli Çınar Ağacı projesinden bu yana ekranlardan uzaktır.

ROL ALDIĞI PROJELER:

Çınar Ağacı – 2010
Son Celat- 2008
Sessiz Ölüm-2002
Camdan Kalp-1990
Yaban Gülü
Bütün Çocuklarım – 2004
Kurşun Kalem – 2000
Saygılar Bizden – 1993
Süper Baba – 1993
Yalnızlar – 1991
Çalıkuşu – 1986
Küçük Mutluluklar
Şafak Yıldızları
Uğurlugiller
Nefes

ÖDÜLLERİ:

En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 1991
En İyi Oyuncu, 1993
En İyi Kadın Oyuncu, 1996

YORUMLAR 1
  • Adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden eşi değilde hayat arkadaşı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler