2018 Babalar günü ne zaman? Babalar gününün anlamı nedir?

Her yıl dünya genelinde kutlanılan geleneksel babalar günü ülkemizde de önemle kutlanıyor. Çocukların ve annelerin günün anlam ve önemine istinaden babalara aldıkları ufak hediyeler ile kutlanan bu gün, babaların yüzünü güldüren günlerden biri. Peki babalar gününün anlamı nedir? 2018 Babalar günü ne zaman?

2018 Babalar günü ne zaman? Babalar gününün anlamı nedir?
2018 Babalar günü ne zaman? Babalar gününün anlamı nedir?
GİRİŞ 07.05.2018 10:48 GÜNCELLEME 07.05.2018 10:53

Yaklaşan anneler gününün ardından sorulan babalar günü ne zaman? sorusunu merak edenler için cevapladık. Dünya genelinde her yıl büyük özen ve ilgi ile kutlanılan babalar günü, babaların mutlu ve özel hissetmeleri için düzenlenen en anlamlı günlerden birisidir. Çocukların ve annelerin ufak hediyeler ile kutladığı bu gün 1910 yılından itibaren dünya da kutlanmaktadır. Peki 2018 Babalar günü ne zaman? Babalar günün anlamı nedir?

2018 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

 

 

Net bir tarihe sahip olmayan babalar günü, her yıl dünya genelinde Haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanmaktadır. Bu yıl da 17 Haziran Pazar günü babalar günü olarak kabul edilmiştir.

baba

BABALAR GÜNÜN ANLAMI NEDİR?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

BABALAR GÜNÜ TARİHİ

Babalar günü ilk kez 19 Haziran 1910 yılında Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş ancak resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl Haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayarak bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılında ise Başkan Richard Nixon'ın imzası ile Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

Katolikler ise Babalar Günü olarak farklı bir tarih kutlarlar. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Hz İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında kutlarlar. Bazı ülkelerde bu kutlamalar dini özelliklerinin dışına çıkmıştır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu