Anneler gününün anlamı nedir? Anneler gününde alınacak hediyeler...

Dünya genelinde her yıl büyük ilgi ve özen ile kutlanılan Anneler Günü bu yıl da aynı coşku ile kutlanmaya devam edecektir. Annelere kendilerini özel ve mutlu hissetmeleri adına kutlanılan bu özel gün alınan ufak hediyeler ve farklı etkinlikler ile ülkemizde de babalar ve çocuklar tarafınca kutlanmaktadır. Peki Anneler günün anlamı nedir? Anneler gününde alınacak hediye önerileri...

Anneler gününün anlamı nedir? Anneler gününde alınacak hediyeler...
Anneler gününün anlamı nedir? Anneler gününde alınacak hediyeler...
GİRİŞ 08.05.2018 09:46 GÜNCELLEME 08.05.2018 09:51

Sevgilerini ve merhametlerini ömür boyunca hissettiren, bizleri bizden daha çok düşünen annelerimiz için düzenlenmiş olan Anneler günü, onların kendilerini özel hissetmeleri için belirlenen gündür. Her yıl dünya da olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi ile kutlanılan bu özel günün anlam ve önemi nedir? Anneler gününün anlamı nedir? Anneler gününde alınabilecek hediyeler nelerdir?

anneler günü

 

 

ANNELER GÜNÜNÜN ANLAMI NEDİR?

ABD'de 1864 yılında doğan Anna Jarvis, 13 çocuk doğuran bir annenin 10'uncu çocuğuydu. Ancak kardeşlerinden bir çoğu ölmüştü. Hayatta kalan 4 çocuktan birisi de Anna'ydı. Annesi Ann Maria Reeves Jarvis, Batı Virgina'lı savaş karşıtı bir aktivist ve öğretmendi. Sağlık koşullarını iyileştirmek için kendini askerlerin hayatına adamıştı. Amerikan İç Savaşından sonra anneler için "Arkadaşlık Günü" adı altında bir gün bulmuş ve bu günün barış, huzur ve seferberlik için mühim olduğunu söylemişti. Anna'nın annesi vefat ettikten sonra bu günden esinlenilerek "Anneler Günü" ilan ettiği söylenir.

ANNELER GÜNÜNÜN TARİHİ

ABD’de Anneler Günü ilk defa 1872’de Julia Ward Howe tarafından, barışa adanan bir gün olarak önerildi. Bayan Howe her yıl Boston’da Anneler Günü kutlamaları organize etti. Bayan Jarvis ve onu destekleyenler bakanlara, iş adamlarına ve politikacılara, ulusal bir Anneler Günü ilan edilmesi için dilekçeler yazmaya başladılar. 1911’de arzuları gerçekleşti ve Anneler Günü tüm eyaletlerde kutlanır oldu. Başkan Woodrow Wilson, 1914’te resmi bir açıklama ile Anneler Günü’nü ulusal tatil ilan etti. Böylece Anneler Günü’nün, her yıl mayısın ikinci pazarında kutlanmasına karar verilmiş oldu.

anneler günü

ANNELER GÜNÜ HEDİYELERİ

Anneler, onlar için ve kendimiz için yaptığımız her iyi olaydan bile mutlu olabilecek kadar temiz bir kalbe sahiptirler. Alınan her hediye büyük veya küçük fark etmeden onları mutlu edecektir. Anneler gününe özel alınabilecek hediyeleri çocuklar ve özellikle babalar için araştırdık...

* Buket Çiçek

* Özel tasarlanmış çikolata kutuları

* Kek Buketi

* Küçük Ev Aletleri

* Aksesuar (Takı, kolye, küpe, saat...)

* Parfüm

* Üst Giyim

* Ev Aksesuarı

* Haftasonu Tatili

* Annelere Özel tasarlanmış hediyeler

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza