Çaresiz hastalıktan kurtulma duası: Hastalıkların defi için mucize dualar

Müslümanlar, yüce Allah'ın huzurunda dua vesilesiyle ihtiyaçlarını yahut sıkıntılarını dile getirme imkanı bulurlar. Hasta olan kişilerin de kainatın yaratıcısı Allah'a yönelerek okuyabileceği şifa duaları da mevcuttur. Peki, son derece önemli ve etkili olan hastalıktan kurtulma duaları nelerdir?

Çaresiz hastalıktan kurtulma duası: Hastalıkların defi için mucize dualar
Çaresiz hastalıktan kurtulma duası: Hastalıkların defi için mucize dualar
GİRİŞ 24.10.2019 14:33 GÜNCELLEME 24.10.2019 14:33
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Derin bir Allah inancına sahip Müslümanlar, mevlanın karşısında ve yalnızca ona sığınarak dünyevi yahut ahiretlik olmak üzere arzu ettiklerini, ihtiyacı olan birtakım şeyleri veya yaşadığı sıkıntılardan kurtulabilme temennisi içerisinde bulunur. Bunu da dua vesilesiyle, tüm ihlas ve samimiyet eşliğinde alemlerin rabbi olan Allah'la özel bir diyalog gerçekleştirir. Bunların yanı sıra hastalık sahibi kişiler de yaşadıkları bu en zor zamanalarında sonsuz rahmet ve mağfiret sahibi Allah'tan yardım ister. Bu nedenle kulların yaratanın huzurunda hastalıktan kurtulabilmek adına şifa dilediği pek çok dua bulunmaktadır. İşte, özellikle okunması gereken hastalıktan kurtulma duası...

dua

 

 

*Dermansız bir hastağın pençesine düşmüş olanlar, dertlerine çare bulmak amacıyla ellerini Allah’a açıp;

”Essâlatü ve selâmü aleyke yâ seyyidi yâ Resulallâh huzbiyedii kallet hileti veşfi marazi yâ şafil ileti bi lûtfike ve keremike yâ tabibe külli dâin ve devâin külli şey’in yâ nebiyyir rahmeti ve yâ kaşifel gummeti ve yâ şefiil ümmeti ve yâ rahmeten lil âlemin” duasını okursa, hastalığına kısa sürede şifa bulur.

*Rasûlullah(s.a.v)Efendimiz bir hastaya uğradığı zaman veya kendisine bir hasta getirildiği zaman şu duayı okurdu:

Allâhümme ezhibil-be’se Rabben-nâsi veşfi fe-enteş-şâfî lâ şifâe illâ şifâüke şifâen lâ yuğâdiru sekamen.

Meali: Ey insanların Rabbi!Acıyı gider,şifa ver,şifa veren sensin.Senin şifandan başka şifa yoktur.Senden hiçbir hastalığı hariç tutmayan şifa istiyoruz.(Tirmizi-Buhari)

*Eshâb-ı kirâmın büyüklerinden Osman bin Huneyf bildiriyor: Kastalıktan Kurtulmak için duâ istiyen bir âmâya (gözleri görmeyen), abdest alıp, iki rekat namaz kılmasını ve sonra;

“Allahümme innî es’elüke ve eteveccehü ileyke bi-Nebiyyike Muhammedin Nebiyyirrahme, yâ Muhammed innî eteveccehü bike ilâ Rabbî fî hâcetî-hâzihî, li taktıye-li, Allahümme şeffi’hü fiyye” (17) duâsını okumasını emretmiştir.

dua

*Peygamberimizin sözünü ettiği bir diğer şifa suresi, Fâtiha Suresidir. "Fatiha her türlü hastalığa şifadır" buyuran Allah Resulü maddi/manevi bütün hastalıklara karşı Fatiha'nın okunması gerektiğini tavsiye eder.

* "Ailesinden birisi hastalandığı zaman Resulullah (sav) Muavvizatı (Felak ve Nâs Sûrelerini) okuyarak onun üzerine üflerdi. Vefatıyla sonuçlanan hastalığa yakalandığında bu sureleri okuyup onun üzerine üflemeye ve kendi eliyle meshetmeye başladım. Çünkü onun elinin bereketi benim elimden daha fazlaydı."

*Bir gün iki gözü a’mâ bir kimse gelip, “yâ Resûlallah “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” Allahü teâlâya duâ et, gözlerim açılsın,” dedi.

Peygamberimiz, “Kusûrsuz bir abdest al! Sonra Yâ Rabbî! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselâmı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselâm! Seni vesîle ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hâtırın için kabûl etmesini istiyorum.Yâ Rabbî! Bu yüce Peygamberi bana şefâatcı eyle! Onun hurmetine duâmı kabûl et!” duâsını okumasını söyledi.

Adam, abdest alıp duâ etti. Hemen gözleri açıldı. Bu duâyı Müslümanlar, her zaman okumuşlar ve maksadlarına kavuşmuşlardır.

dua

ŞİFA DUALARI NELERDİR? HASTALARIN OKUYABİLECEĞİ ŞİFA DUALARI...

*Aişe (r.a.)”den rivayete göre Rasûllah (s.a.v.) kendilerine bir hasta getirildiğin de söyle duâ ederlerdi;

“Ezhib”l be”se Rabbin”nasi esfi ve entes”safi la sifae illa sifauke , sifaen la yügadiru sekama”

(Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! şifa ver, çünkü şifa verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifa yoktur. Öyle şifa ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.)

*Şifa Duası: ”Bismillah,erkike min külli şey’in yü’zike,ve min şerri külli nefsin ev aynin hasidin,Allahu yeşfike, Bismillahi erkike".

Duanın Anlamı: “Allah’ın adıyla seni rahatsız eden herşeydeniher türlü kötü nefisten ve kem gözden, sana koruma diliyorum. Allah sana şifa versin. Sana Allah adıyla koruma diliyorum.”

*Şifa Duası: ”Bismillahi yübrike min külli yesfike ve min şerri hasidin, ve min şerri külli zi ayn.”

Duanın Anlamı: Allah’ın adıyla. Allah sana bütün hastalıklardan şifa versin. Hasettiği zaman hasetçilerin ve bütün nazarı değen kimselerin şerrinden korusun.”

dua

YORUMLAR 72
  • Nezahat 1 gün önce Şikayet Et
    Ben çok hastayım sistemik skleroz çaresiz miş ne olursunuz bana da dua edin iyleşiyim
    Cevapla
  • mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Allahim kizim hasta yardim et. Hepmiziin dualarini kabul eyle. Amin
    Cevapla
  • İsimsiz 2 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim çok hasta dua edermisin
    Cevapla
  • Saliha öztürk 2 hafta önce Şikayet Et
    Rabbim şafi ismiyle hayırlı şifalar versin
    Cevapla
  • Remziye 2 ay önce Şikayet Et
    Ya Şafi
    Cevapla
  • Rahime 8 ay önce Şikayet Et
    Oğlum hasta dualarınızı bekliyorum.
    Cevapla
  • İsmail 4 ay önce Şikayet Et
    Ya safii
    Cevapla
  • Sultan 11 ay önce Şikayet Et
    Eşim hasta herkesten şifa duası istiyorum şimdiden Allah razı olsun herkesten.
    Cevapla
  • Cem 2 ay önce Şikayet Et
    Rabb'im yardımcımız olsun kardeşim
    Cevapla
  • Ya safii 4 ay önce Şikayet Et
    İsmail
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü