Hayata gözlerini yuman Yılmaz Tatlıses kimdir? İbrahim Tatlıses için...

Sanat camiasında felaket tellalı olarak anılan Onur Akay tarafından, Yılmaz Tatlıses'in hayata gözlerini yumduğunun açıklaması gerçekleştirildi. Peki, usta sanatçı İbrahim Tatlıses'e soy adını veren ve sonsuzluğa uğurlanan Yılmaz Tatlıses kimdir? Vefat ederek sevenlerini yasa boğan Yılmaz Tatlıses nereli, kaç yaşında?

Hayata gözlerini yuman Yılmaz Tatlıses kimdir? İbrahim Tatlıses için...
Hayata gözlerini yuman Yılmaz Tatlıses kimdir? İbrahim Tatlıses için...
GİRİŞ 03.11.2018 09:21 GÜNCELLEME 03.11.2018 09:21

Sanat dünyasında tanınmış isimlerin ölüm haberlerini aktaran Onur Akay, söz yazarı ve besteci olarak görevini icra eden Yılmaz Tatlıses'in hayata gözlerini yumduğunun duyurusunda bulundu. Yakalandığı KOAH hastalığı nedeniyle sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmesi sonucunda sonsuzluğa uğurlanan Yılmaz Tatlıses kimdir? 73 yaşında iken akciğerlerinin iflas derecesine gelmesinin ardından hayata tutunamayarak vefat eden Yılmaz Tatlıses aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Yılmaz Tatlıses'in hayatı ve hakkında bilinmeyenler...

Ahmet Kural-Sıla olayının ardından gündeme gelen Naz Çekem kimdir?

 

Sıla'ya darp ve şiddet uyguladığı öne sürülen Ahmet Kural gelişmesi...

YILMAZ TATLISES KİMDİR? 

Nuri Sesigüzel, İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur ve Zeki Müren gibi pek çok usta sanatçı tarafından şarkıları okunan Yılmaz Tatlıses, geçirdiği KOAH hastalığı nedeniyle geçtiğimiz ay apar topar hastaneye kaldırılmıştı. Yakalandığı hastalıktan ötürü akciğerlerinin iflas etmesi sonucu hayatını kaybeden Yılmaz Tatlıses, 'Mavi Mavi', 'Seni Sevmeyen Ölsün', 'Ağla Gözlerim', 'Hatıran Yeter' gibi ünlü şarkıların söz yazarı ve bestecisidir. 73 yaşında vefat eden Yılmaz Tatlıses, İbrahim Tatlıses’e soy adını vermiştir. Seslendirmiş olduğu efsane haline gelen parçaları, yeni nesil sanatçılar tarafından okunan Yılmz Tatlıses’in, geçtiğimiz aylarda ‘Hatıran Yeter’ adlı bestesine Zakkum tarafından klip çekilmiş ve 40 milyonu aşkın izlenme oranı elde etmişti. Son olarak 2016 tarihinde deYılmaz Tatlıses’in ‘Bu Şehrin Geceleri’ adlı bestesine, Serkan Kaya tarafından klip çekildi.

İBRAHİM TATLISES’E SOY ADINI NASIL VERDİ?

70'li yılların ortasında inşaat işçiliği, demir ustalığı ve leblebicilik gibi görevler üstlenen İbrahim Tatlıses, 80'li yılların başında şöhret basamaklarını emin adımlarla tırmanmaya başlamıştı. O dönemlerde gerçek ismiyle İbrahim Tatlı, İstanbul'a ayak bastığında usta müzisyen Yılmaz Tatlıses ile tanışma imkanı elde ederek, Tatlı olan soy adını Yılmaz Tatlıses'in önerisiyle Tatlıses olarak değiştirdi.

yılmaz tatlıses kimdir nereli kaç yaşında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması