Eczanelerin çalışma saatleri: Eczaneler kaçta açılıyor kaçta kapanıyor 2020?

Kış aylarına girdiğimiz bu dönemlerde sıklıkla hasta olabiliyoruz. Hastalığımızı kısa sürede atlatarak günlük hayatımıza dönmemizi sağlayan ilaçları reçete ile eczanelerden alıyoruz. Acil olarak ilaç ihtiyacı olan hastalar için 2020 Eczaneler kaçta açılıp kaçta kapanıyor? Nöbetçi eczaneler sabaha kadar çalışıyor mu?

Eczanelerin çalışma saatleri: Eczaneler kaçta açılıyor kaçta kapanıyor 2020?
Eczanelerin çalışma saatleri: Eczaneler kaçta açılıyor kaçta kapanıyor 2020?
GİRİŞ 15.02.2020 11:59 GÜNCELLEME 03.04.2020 14:17

Eczaneler belirli saatlerde hizmet verdiği için çalışma saatleri vatandaşlar tarafından oldukça sorgulanıyor. Hastaların doktorlardan aldıkları reçete ile başvurdukları eczanelerde her türlü ihtiyaca göre ilaç sorgulanıyor ve temin ediliyor. Sadece belirli saatler arasında açık olan eczaneler gece saatlerinde nöbetçi eczaneler dışında kapalı oluyor. Bu durumda bulunduğunuz ilin Eczacılar Odası’nın web sitesine giriş yaparak bölgenizde açık olan nöbetçi eczanelerin listesine ulaşabilirsiniz. Nöbetçi eczaneye ulaşmak isteyen vatandaşlar için bir diğer seçenek ise bulundukları bölgedeki en yakın eczaneye giderek nöbetçi eczanelerin listesini incelemek.

 

ECZANELER AKŞAM KAÇTA KAPANIYOR?

Eczaneler hafta içi saat 09.00’da hizmet vermeye başlıyor. Ve kesintisiz olarak 19.00’a kadar çalışıyorlar. Eczanelerde herhangi bir öğle tatili bulunmuyor bu yüzden 09.00 ile 19.00 arası istediğiniz bir zaman diliminde ilaç almak için eczanelere gidebilirsiniz. Saat 19.00’dan sonra eczanelere ilaç almaya giden vatandaşlar en yakın nöbetçi eczaneden ilaç ihtiyacını giderebilirler. Nöbetçi Eczaneler listesine ulaşmak isteyen vatandaşlar bulundukları ilin Eczacılar Odası web sitesine giriş yaparak nöbetçi eczaneleri sorgulayabilirler.

ECZANELER HAFTA SONU AÇIK MI?

Vatandaşların ilaç temin edebilecekleri Eczaneler Cumartesi Günü saat 09.00’dan 19.00’a kadar açık oluyor. Pazar günü ilaç almak isteyen vatandaşlar nöbetçi eczanelerden ilaç alımı yapabilir.

 

RESMİ TATİLLERDE ECZANELER AÇIK MI?

Sağlık sorunuyla karşılaştığımızda veya hastalandığımızda doktorların verdiği reçetedeki ilaçları temin edebileceğimiz eczaneler resmi tatillerde maalesef açık olmuyor. Bu süre boyunca doktorların yazdıkları ilaçları nöbetçi eczanelerden alabilirsiniz. Eczanelerin kapalı olduğu resmi tatil günleri:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
23 Mayıs Ramazan Bayramı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
30 Temmuz Kurban Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi