Ramazan mesajları: 2020 anlamlı güzel hoş geldin Ramazan mesajları!

On bir ayın sultanı, birlik, beraberlik ve yardımlaşma ayı olan Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kaldı. 23 Nisan Perşembe gecesini 24 Nisan’a bağlayan gece vatandaşlar ibadetlerini yerine getirebilmek için sahur yapacak. Bizde sizin için en anlamlı, güzel Ramazan mesajlarını ve hadisleri derledik. İşte 2020 en yeni hoş geldin Ramazan mesajları…

Ramazan mesajları: 2020 anlamlı güzel hoş geldin Ramazan mesajları!
Ramazan mesajları: 2020 anlamlı güzel hoş geldin Ramazan mesajları!
GİRİŞ 24.04.2020 18:21 GÜNCELLEME 24.04.2020 18:21

Milyonlarca müslüman Ramazan ayının gelişini kutlamaya şimdiden başladı. Ramazan ayının başlamasına saatler kala vatandaşlar birbirlerine yollayacağı kutlama mesajlarını araştırıyor. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayı olmakla birlikte Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının ardına kadar açıldığı mübarek bir aydır. Sevgili Peygamberimiz, bu ay içinde yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. İşte gönülleri huzurla dolduran, gelişiyle yüzleri güldüren Ramazan ayında sevdiklerinize, arkadaşlarınıza, ailenize gönderebileceğiniz en güzel ve en yeni 2020 Ramazan kutlama mesajları!

Sahur saat kaçta? 2020 Ramazan ayı imsakiyesi iftar ve sahur vakitleri

 

 

2020 RESİMLİ RAMAZAN KUTLAMA MESAJLARI!

"Ramazanın bereketi bir yağmur gibi yağsın üzerimize, tüm Müslüman aleminin ve gönül dostlarının Ramazan ayı mübarek olsun."

 

 

“Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz.” (Tirmizi, Savm 82, (807)

“Ramazanda Allah'i zikreden mağfiret olunur. Ve o ayda Allah'dan dilekte bulunan kimse de mahrum edilmez.”

“Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Îmân 28, Savm 6)

“Oruç, cehennem ateşinden koruyan bir siperdir"

“Oruç tutan kimsenin iki mutluluğu vardır; iftar vakti ve Kıyamet günü.”

İslam beş esas üzerine bina edilmiştir: Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in O’nun kulu ve elçisi olduğuna şehadet etmek, namaz kılmak, zekat vermek, oruç tutmak, Kabe’ye haccetmek, Ramazan orucu tutmak.

"Ramazan ayında, hasta veya ruhsat sahibi olmaksızın kim bir günlük orucunu yerse, bütün zaman boyu oruç tutsa bu orucu kaza edemez."

2020 RAMAZAN HOŞ GELDİN SÖZLERİ!

“Güzelliğin, birliğin ve beraberliğin içerisinde olduğu Ramazan-ı Şerif'inizin mübarek olmasını diliyorum. Edeceğiniz samimi tevbelerle Allah'a geri döneceğiniz, Allah'a yaklaşmanızı sağlayan Ramazan ayınızı en içten dileklerimle kutluyorum…”

“Kim Allah yolunda dünyevi işleri bir kenara atıp sadece gönülden ibadet ederse, Allah ona cennetinden bir bahçe ayırır. Cennetin bahçesindeki gül kokularının yüzü suyu hürmetine bu ayı ibadet ve inançla geçirmenizi temenni eder, mübarek Ramazan ayınızı en içten dileklerimle kutlarım.”

“Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı bu mübarek Ramazan ayının sizlere güzellikler getirmesini dilerim.”

“Gözlerimiz ışık dolsun, gönüllerimiz iman aşkına boğulsun, avuç içlerimiz dua dolu olsun. Bu mübarek ayda bütün dualar kabul, bütün sadakalar makbul, bütün oruçlar kabul olsun. Ramazan ayınız mübarek olsun.”

“Bütün dualar gül kokar bu ay. İmanı yüksek ilmi derin olanlar bilir ki Ramazan ayı ayların en makbulüdür. Bu ayı oruçla, namazla ve niyazla geçirmenizi temenni eder Ramazan ayınızı kutlarım”

“Sevgi sözе dolarsa dua оlur, dua Allah'a ulaşırsa nur olur, aynı yoldа birleşen dualarımızın nur'a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Ramazanın Mübarek Olsun .”

“Ramazan ayının bereketi hanenize, hoşgörüsü gönüllerinize, sabrı ruhunuza dolsun. Hoş geldin  on bir ayın sultanı Ya Şehr-i Ramazan.

“İslam’ın nurlu yüzü kalbine dolsun, makamınız cennet, Hz. Muhammed komşunuz olsun, günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun, Ramazan-ı Şerifleriniz hayırlı olsun…”

“Ramazan ayı ; kalbini O'nun yoluna koymaya... Ellerini O'nun dergahına açmaya... Ruhunu doyurmaya... Kalbinin gerçek vuslatı bulmasına vesile olsun…”

“Tüm yürekler sevinç dolsun, umutlar gerçek olsun, acılar unutulsun, dualarınız kabul ve Ramazanınız mübarek olsun.”

“Gün batar usul usul...Kararır Gece... Yeniden doğar her şey..." Her şey bitti" dediin bir anda Mübarek Ramazan ayının gönlünde huzur kokulu bir gül kök salmasına vesile olması temennilerimle…”

“Ey iman edenler! Samimi bir tövbe ile Allah'a dönün.." Tahrim/8 Tövbelerin geri çevrilmediği Rahmet ve Mağfiret yüklü Ramazan ayınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim…”
 
 “İslamın nurlu güneşi kalbine dolsun, makamın cennet, Hz. Muhammed (sav) komşun olsun, günlerin mutluluk, gönlün saadetle dolsun, Ramazanın mübarek olsun.”
 
“Sevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah'a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur'a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Ramazanın Mübarek Olsun.”

“Bembeyaz yağan bir karın, ne yaşanmışsa yaşansın, geçmişin tüm hatalarını örttüğü gibi Ramazan ayının da senin tüm hatalarını örterek hayırlı yeni bir gelecek, umut dolu yeni bir baslangıça vesile olmasını dilerim…”

“Sema kapılarının açık olduğu bu ayda heybenizde tohum tohum dua menekşeleri saçmanız temennisiyle hayırlı ramazanlar.”

"Ellerin semaya, dillerin duaya gönüllerin Mevla'ya yöneldiği bu mübarek Ramazan Ayı'nın hayırlara vesile olmasını dilerim. Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan…"

"Binlerce çiçek var, ama gül başka. Milyonlarca insan var, ama dost başka. Milyarlarca Ay var, ama bu ay başka, Ramazan ayının gelişi sizlere ve sevdiklerinize mutluluklar getirsin..."

"Ruhu aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan coşku tufanı ve şükür notaları ile örülmüş güzel insan Ramazan-ı Şerifleriniz hayırlı olsun…"

"Ramazan Ayında Bu mübarek Ay Hepimizin üzerinde Bulut Olsun Bereketi üzerimizde Dursun Ramazan Ayınız Mübarek Olsun."

"En ışıltılı bakışların gözlerinde, en tatlı sözlerin kulaklarında, tüm mutlulukların avuçlarında ve en sonsuz sevgilerin gönlünce yaşayacağı Ramazan Ayı geçirmenizi dilerim…"

"Bütün Müminlerin Dostça Kardeşçe Bereketi hem Sofralarında Hemde Kalplerinde Hissedecekleri Bu Ayda Mutlu Bir Ramazan Ayı geçirmeyi Nasip Etsin Yüce Yaradan."

 

 

 

 

 

 
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme