Sahurda süt içmek yararlı mı zararlı mı? Sahurda beş bardak süt içerseniz...

Ramazan ayında günün uzun bir kısmı yemek yenilmeyeceği için sahurda ve iftarda daha besleyici ve sağlıklı besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Özellikle sahurda 5 bardak süt içmek, gün içinde alınması gereken besinlerin büyük bir kısmını karşılayarak vücudun su ihtiyacını gidermektedir. İşte Sahurda süt içmenin faydaları...

Sahurda süt içmek yararlı mı zararlı mı? Sahurda beş bardak süt içerseniz...
Sahurda süt içmek yararlı mı zararlı mı? Sahurda beş bardak süt içerseniz...
GİRİŞ 23.04.2020 14:32 GÜNCELLEME 24.04.2020 10:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ramazan ayı boyunca tutulan oruçlar, beslenmeye dikkat edilerek gerçekleşirse vücudun arınmasını ve dinlenmesini sağlamaktadır. Ancak oruç tutanların yeteri kadar beslenmemesi durumunda bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olmaktadır. Bundan dolayı Ramazan’da oruç tutan kişilerin özellikle sahur vakti yeme içmelerine dikkat ederek hem sağlıklı hem de doyurucu besinler tüketmeye özen göstermeleri tavsiye edilir. Beslenme uzmanlarının bu konuda önemli önerileri bulunmaktadır.

 

 

Sağlıklı gıdalar dışında sahurda süt içmek, hem vücudun ihtiyacı olan kalsiyum miktarını karşılamakta hem de uzun süre tok tutmaktadır. Sahurda alınan yiyeceklerin yanında ya da yemekten sonra toplamda 5 bardak süt içmenin birçok faydası bulunmaktadır. Süt içmenin faydalarının yanında tatlı ihtiyacının karşılanması için de daha çok sütlü tatlılara yönelmek gerekmektedir. Şerbetli tatlılara göre daha az zararlı olan sütlü tatlılar, iftardan 1-2 saat sonra yenmesi önerilir. 

SAHURDA SÜT İÇMENİN FAYDALARI

 

 

Doğru ve sağlıklı beslenme, kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Küresel salgının herkesi etkilediği şu günlerde oruç tutarken bağışıklık sistemini güçlendirecek besinlerin tüketilmesi çok önemlidir. Sahurda ve iftarda alınması gereken besinlerin yanına muhakkak süt de eklenmelidir. Besin değerleri sayesinde vücudun daha zinde tutan süt, açlığa olan direnci arttırmaktadır. Beslenme uzmanlarının aktardıklarına göre, sahurda süt içmenin faydaları şunlardır:

- Protein kaynağı olduğu için acıkma süresini uzatarak daha uzun süre tokluk hissi vermektedir.
- Vücudun su ihtiyacını büyük oranda karşılar
- Yüksek tansiyon hastalarının tansiyonlarını normal seviyede tutmaya yardımcı olduğundan gün içinde daha rahat oruç tutmayı sağlamaktadır.
- İçerdiği, A, B,C,D,E ve K vitaminleri sayesinde vücudu açlığa olan direncini arttırır ve günlük vitamin ve mineral ihtiyacını büyük oranda karşılar.
- Vücuda güç verir.

RAMAZANDA SÜTLÜ TATLI TÜKETİMİ

Normal koşullarda vücudun ihtiyaç duyduğu besinler karşılanırken gün içerisine yayılarak belli aralıklar beslenerek sağlanırdı. Ancak, oruç tutarken uzun süre yem-içme olmayacağı için alınması gereken vitamin ve mineraller iftar ve sahur arasında alınmaktadır. Tatlı da bu gereksinimlerden biri olduğu için daha ölçülü ve dikkatli yenmesi gerekir. Özellikle iftarda şerbetli ve ağır tatlılar yemek, kan şekerinin dengesini bozduğundan dolayı sağlık açısından risklidir. İftardan yaklaşık 1-2 saat sonra sütlü tatlıların ya da meyvelerin yenmesiyle tatlı ihtiyacını karşılamaya çalışmak doğrudur. 

YORUMLAR 2
  • SEBAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizde çok abartıyorsunuz. Her şeyin bir tadı bir kararı olur. Aşırıya kaçmadan her üründen azar azar tadacaksın ki vucud o vitamini de alsın.
    Cevapla
  • mehmet aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    sütün fiyatından haberin var mı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!