Duş almak orucu bozar mı? Oruçluyken banyo yapılır mı?

Orucu bozan ve bozamayan durumlar tartışılırken en çok merak edilenler arasında duş almanın orucu ne şekilde etkilediğidir. Ağza ve burna su kaçma riski olduğundan oruçluları endişelendirmektedir. İşte İslam bilginlerinin görüşlerine göre duş almanın orucu bozup bozmadığının cevabı...

Duş almak orucu bozar mı? Oruçluyken banyo yapılır mı?
Duş almak orucu bozar mı? Oruçluyken banyo yapılır mı?
GİRİŞ 04.05.2020 09:50 GÜNCELLEME 04.05.2020 09:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ramazan ayında oruç tutarken hem nefsin terbiyesi hem de dünyevi işlerden uzaklaşıp Allah’ın rızasını kazanmak için yapılması gereken bazı huşular ve dikkat edilmesi gereken kurallar bulunmaktadır. Bu durum aşırı dikkate alındığında kişilerin vesveseye kapılıp en zaruri ihtiyaçlarını yaparken dahi şüpheye sokmaktadır. Bunlardan biri ise oruçluyken duş almaktır. Orucu bozup bozmadığına dair şüpheler olduğundan oruçluyken duş almak araştırılan konular arasındadır. Din bilginlerinin verdikleri cevaplara göre duş almak orucu bozar mı?

DUŞ ALMAK ORUCU BOZAR MI?

Dini hassasiyetlerin en çok dikkate alındığı Ramazan ayında oruç tutarken bazı kaidelere dikkat edilmektedir. Ancak, oruç tutanların orucu riske atacağı düşüncesiyle duş almak konusunda bazı şüpheleri bulunmaktadır. Din bilginlerinin verdikleri cevaba göre ise oruçluyken duş almak, orucu bozan davranışlar arasında yer almadığını belirtmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken şey suyun yutulmamaya çalışılmasıdır.

 

 

YORUMLAR 1
  • Kul 3 yıl önce Şikayet Et
    Kulaklara küçük pamuklar tıkılmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak