Serum almak ve iğne vurulmak orucu bozar mı?

Oruç tutarken orucun kabul edilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Konuyla ilgili de birçok soru merak edilmektedir. Bunlardan biri de özellikle kronik rahatsızlığı olan kişilerin oruçluyken ilaç ve serum alıp almamasıdır. İşte Diyanetin açıklamalarına göre serumun orucu bozup bozmadığı

Serum almak ve iğne vurulmak orucu bozar mı?
Serum almak ve iğne vurulmak orucu bozar mı?
GİRİŞ 08.05.2020 10:43 GÜNCELLEME 08.05.2020 10:43

Ramazan ayında orucu bozan durumlardan uzak durmaya çalışırken, günlük hayatta alışılagelmiş davranışların orucu ne şekilde etkilediği merak ederek araştırılmaktadır. Bunlardan biri de kronik rahatsızlığı olanların rutin olarak aldıkları ilaçlar ve iğnelerdir. Oruçluyken serum almak ve iğne olmak muhtelif kaynaklarda farklı görüşler bulunmaktadır. Ancak hassas bir durum olan orucun bozulup bozulmaması ciddi bir araştırma gerektirmektedir. Bundan dolay başta Peygamber Efendimiz (s.a.s) hadisler ve büyük din alimlerinin görüşleri dikkate alınması gerekmektedir.

 

 

İĞNE OLMAK VE SERUM ALMAK ORUCU BOZAR MI?

Oruç tutarken kan vermek, bağışlamak orucu bozmamaktadır. Ancak aç karnına sağlığı olumsuz etkileyeceği için tavsiye edilmez. Vücuda enerji veren ve tedavi amaçlı enjekte edilen ilaç, iğne ve serum orucu bozmaktadır. Oruçluyken zaruri durumlarda serum ve ilaç alınması kaza orucu gerektirmektedir. Oruç tutan kimsenim herhangi bir rahatsızlık sonucu aldığı şurup, hap, dilaltı ilaçlar orucu bozmaktadır. Ancak gerekli durumlarda ve abartılmadan kullanıldığı sürece göz ve kulak damlaları orucu bozmamaktadır. 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu