e-Devlet 1.000 TL pandemi sosyal yardım bilgileri sorgulama!

e-Devlet üzerinden Pandemi Sosyal Destek ön Başvurularını yapan vatandaşlar, 1.000 liralık ödemeye hak sahibi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki sosyal yardım ödemesi başvuru sonuçları ne zaman? Sosyal yardımdan kimler faydalanabilecek? İşte e-Devlet ile pandemi sonuç sorgulama...

e-Devlet 1.000 TL pandemi sosyal yardım bilgileri sorgulama!
e-Devlet 1.000 TL pandemi sosyal yardım bilgileri sorgulama!
GİRİŞ 18.05.2020 10:23 GÜNCELLEME 18.05.2020 16:59
Bu Habere 227 Yorum Yapılmış

Pandemi Sosyal Yardım ödemesinin ne zaman verileceği en çok araştırılanlar arasında. 1. ve 2. faz sosyal yardım ödemeleri PTT aracılığı ile ihtiyaç sahibi kişilerin kapılarına kadar ulaştırıldı. 3. Faz pandemi ödemelerine 4.5 milyon kişi başvuru yaptı. Peki Pandemi Sosyal Yardım parası başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 1.000 TL yardım parası ne zaman verilecek? İşte e-Devlet ile pandemi sonuç sorgulama...

Pandemi sosyal yardım başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? 1.000 TL 3. faz sorgulama...

 

e-DEVLET'TEN SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden 3. Faz başvuruları başladı.

 

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilir

Değerlendirmeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani bir haneden sadece bir kişi başvurup 1000 lirayı alabilecek. Aynı haneden birden çok başvuru olursa sadece biri dikkate alınacak.

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış olanlar alabilecek.

PANDEMİ NEDİR?

Pandemi; dünyada birden fazla ülkede veya kıtada, çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen genel isimdir. 

KİMLER SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ ALABİLECEK?

Bakanlık, e-Devlet üzerinden yapılacak 1000 lira nakdi desteğe ilişkin başvuru kıstaslarını da belirledi. Desteğin daha önce dağıtımı yapılan ilk iki fazında sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi aileleri merkeze alan Bakanlık, 3. fazda kapsamı genişletti.

Buna göre, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten yararlanmamış olanlar Faz 3'e başvuruda bulunabilecek.

Ayrıca, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 4/C maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya aylık alanlar (emekliler) ile İŞKUR'un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden faydalananların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak. Bu kıstasların dışında olan tüm haneler destek için başvurabilecek.

e-DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUÇ SORGULAMA EKRANI

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 kapsamında 1-5 Nisan'da 2 milyon 111 bin haneye ödeme yapıldı. Faz 2 kapsamında 19 Nisan itibarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ihtiyaç sahibi 2 milyon 300 bin haneye 1000'er lira nakdi yardımın ödemeleri ise 19 Nisan'da başladı. Böylece ilk iki fazdaki yardımlardan 4,4 milyon hane yararlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Pandemi Sosyal Destek Programı 3. faz başvurularının e-Devlet kapısı üzerinden dün itibarıyla alınmaya başlandığını açıkladı. Gözler şimdi 3. faz sonuçlarının açıklanacağı tarihte.

Bakanlık, ön başvurulara ilişkin incelemeler sonucunda, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri yapacak. Vatandaşlar, başvuru süreçlerini e-Devlet üzerinden takip edebilecek. Desteğe ilişkin yardım ödemesi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

YORUMLAR 227
  • Ahmet mutlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yardimi evi arabası durumu iyi olanlara veriyorlarsa bana ce benim gibi ıssız parası olmayanlara neden vermiyorlar ne para ne yardim bu devletinde hükümetinde adaleti yok sorsan fakirlere yardim veriyo benim hiç durumum yok vermiyorlar
    Cevapla
  • Neriman 3 yıl önce Şikayet Et
    Nakit desteğe ihtiyacım.çok var 3 cocugumla yasiyorum.eşimden ayriyim. Korana yüzünde calisamiyorum. Allah yardımcımız olsun belki bize de yardim eden çıkar
    Cevapla
  • nazım sarı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben almadım nasıl başvuru yapılıyor
    Cevapla
  • Mehmet kılıçaslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben hem kaymakamlıktan başvurdum, 2 defada e_devletten başvurdum. Alamadım..
    Cevapla
  • Aylin 3 yıl önce Şikayet Et
    Onaylandi nasil anladiniz yazabilirmisiniz ben anlamadim nasil ve nerde bakmak gerekiyor
    Cevapla
  • Alirıza Cerit 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben e devlet den baktım onaylanmış ama daha almadım.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?